perjantai 27. marraskuuta 2015

Kakku kavereineen

Leipominen on suuri intohimoni, etenkin kakkujen leipominen!
Nyt joulu on mielessäni ja sen mukana lahjojen väkertely. Aikaa on silti jäänyt myös kakkujen tekemiseen.

Kun meille tulee vieraita on ennemmin sääntö kuin poikkeus, että kahvipöydästä löytyy jotain minkä olen itse leiponut. Meillä onkin nyt käynyt muutamia vieraita ja he ovat saaneet maistella tekeleitäni.

Ensimmäisille vieraille valmistin sitrus-valkosuklaa-daimkakun. Tämä oli namia ja vei varmasti makeanhimon, yksi kestosuosikeistani.
Seuraavalle vieraalle valmistin appelsiinisen sokerikakun suklaahipuilla. Tässä kakussa maistui jo hiukan joulu appelsiinin ansiosta. Kakkusta tuli oikein mehevä ja herkullinen. Koristelussa hieman mokasin. Ei olisi pitänyt laittaa pinnalle suklaaraitoja, se peitti kakun kuviot.Kolmansille vieraille teinkin sitten kakun jota syödään usein jouluna, taatelikakun. 
Ah, taatelikakku on niiiin hyvää. Se tuoksu mikä uunista tulee kun taatelikakkua paistaa on huumaava! Taatelikakku jakaa helposti mielipiteitä, sitä yleensä joko inhoaa tai rakastaa. Päätin ottaa riskin ja tarjosin sitä vieraille ja ainakin lapsille se maistui. :)
Kakun päälle siivilöin vain tomusokeria ja näin kakun kuviot jäivät kauniisti näkyviin. :)


Kuten varmasti huomasittekin, joulu alkaa näkyä jo leipomuksissani. Olen ehtinyt leipoa Sennin kanssa myös piparkakkuja ja joulutorttuja. Jouluun kuuluu niin paljon ihania leipomuksia, että ihan kaikkia ei ehdi tekemään, saati sitten syömään. Katsotaan mitä kaikkea muuta jouluista meillä ehditään vielä leipoa.

Joko teillä on tehty joululeipomuksia?

4 kommenttia: