sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ikkunoiden koristemaalausta hammastahnalla

Tein syksyllä lastenhuoneeseen syysikkunan mm. kontaktoimalla vaahteranlehtiä ikkunaan.
Nyt kun syksyn pitäisi olla jo takana päin, maan peittyä lumesta, päätin että teemme edes ikkunaan talvimaisemaa. Masentavaa kun ulkona on kauniin lumipeitteen sijaan kamalaa kuravelliä, yök. Onneksi sisällä voi tunnelmoida talvesta ja joulusta vaikka ulkona onkin ankeaa.

Askartelimme Sennin kanssa lastenhuoneen ikkunaan lumiukon ja pöllön. Hammastahnalla loihdimme ikkunaan lumivaipan ja lumisadetta. Taapero oli onnessaan kun sai töpötellä sormellaan hammastahnaa ikkunaan, paikoitellen ikkunassa on nyt oikea lumimyrsky! ;)

Ikkunaan on tulossa vielä lisää koristeita. Sainkin Jaana-siskoltani loitavan idean! Teemme ikkunaan koristeita ikään kuin joulukalenterina eli yksi koristus/päivä, aina aattoon saakka. Teemme varmaan jonain päivänä useamman koristeen, koska joka päivä ei ehdi askarrella. Ikkunaan laitetaan aina yksi koriste päivässä ja niinä päivinä kun ei ehdi askarrella voi ikkunaan laittaa jonkin koristeen ,jonka olemme jo tehneet aikaisemmin valmiiksi. :)
Katsotaan mitä kaikkea ikkunaan vielä ilmaantuukaan. :)


Jaana oli taiteillut omaan ikkunaansa hienon kynttelikön liitutaulutussilla. Minäkin halusin sellaisen! 
Liitutaulutussia minulla ei ole, mutta päätin kokeilla onnistuisiko sellaisen maalaaminen hammastahnalla. Hammastahnalla sai tehtyä näppärästi lumisadetta kun sormin töpötteli, joten oli pakko testata malttamattomana miten sillä voisi taiteilla pensselin avulla. Jälki ei tietenkään ollut yhtä pikkutarkkaa kuin liitutaulutussilla tehdyllä, mutta olen varsin tyytyväinen tuohon hammastahnamaalaukseeni. Se ei ole edes kovin jouluinen, joten saa olla ikkunassa pidempäänkin. :)
Nyt olisi kova into maalailla lisää kaikenlaista, hammastahnaa maalina käyttäen. :)Oletko sinä maalaillut hammastahnalla?

4 kommenttia:

  1. Ihania askarteluja! Niin ja oikeasti tosi hieno tuo ikkunamaalaus!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Eipä ole tullut hammastahnat mieleenkään, olen käyttänyt ainoastaan sormivärejä. Pitääkin kokeilla! :)

    VastaaPoista