maanantai 5. lokakuuta 2015

Pinnipaja

Otsikseni on päässyt kasvamaan taas niin pitkäksi, että se tulee silmille ja luonnonkiharoiden vuoksi taipuu minne itse haluaa. Yleensä olen suunnannut tässä vaiheessa kiireenvilkkaa kampaajalle joka leikkaisi otsiksen taas kuosiin.
Nyt päätin tehdä toisin. Syksy ja talvi ovat pipoaikaa ja pipon alla otsis menee ihan miten sattuu ja reippaammassa ulkoilussa otsa hikoaa ja sen seurauksena myös otsis. Koenkin, että pipokautena on helpompi olla ilman otsista.

Otsikseni ei kuitenkaan ole vielä niin pitkä, että sen saisi vedettyä korvien taakse. Olenkin nyt kieputellut ja letitellyt sitä ja kiinnittänyt pinnillä. Näin hiukset pysyvät piponkin alla kurissa.
Nyt kun otsiksen kieputtelut ja letitykset sujuvat jo suht hyvin, kaipaan hiuksiini kauniita pinnejä tuomaan hiukan kaunistusta.
Hiukseni on niin paksut, että siinä eivät pysy ne tavalliset ohkaiset pinnit. Käytän siis sellaisia jotka saa napasautettua kunnolla hiuksiin kiinni. Näitä pinnejä löytyy ihan marketeistakin, mutta melko tylsinä versioina. Lapsille on jos jonkinlaista koristeltua pinniä, mutta ne eivät ihan minulle napanneet.
Tarvitsin aikuisellekin sopivia, kauniita pinnejä. 

Puhuin tästä pinnipuutteesta Jaana-siskolleni joka myös kasvattelee otsistaan pois. Silloin se ajatus tuli! Tehdään itse nättejä pinnejä! Näin ajatus Pinnipajasta sai alkunsa. :)
Siskomme Neakin osallistui pajaan, häntä ei pinnien näpertely niin innostanut, mutta hän tuli muuten vain mukaan. :)

Pinnipaja pidettiin eilen. Pinnipajasta tehtiin taaperoton. Pienet taaperomme olisivat varmasti olleen hyvinkin innokkaita apulaisia ja pinnit olisivat jääneet tekemättä. Taaperot saivatkin viettää aikaa isiensä kanssa ja me naiset saimme keskittyä rauhassa pinnien näpertelyyn.
Pinnipajassa oli osallisena myös Nean pieni miehenalku Vilmeri. Vilmeri on vielä niin pieni, etteivät pinnit häntä kiinnostaneet. Iloisia kiljahduksia saimme kyllä kuulla ja hyvä niin, olikin oudon hiljaista kun taaperot olivat poissa. :D
Olimme Jaanan kanssa varanneet jos jonkinlaista tarviketta pinnipajaamme. Minä varasin myös tarvikkeita, joista aion tehdä Sennille nättejä pinnejä ja pompuloita. Melkoinen kasa tarvikkeita olikin!Aika pinnipajassa meni kuin siivillä! Olin ajatellut, että saisin tehtyä hurjan määrän hienoja pinnejä mutta aika kului niiiin nopeaa, ettei niitä nyt kovin montaa tullut.
Jotain saatiin kyllä aikaiseksi ja täytyy sanoa, että tuli kyllä nättejä!


Tässä sekä minun, Jaanan että Sennin pinnit. :)

Mitäs pidätte? Kehtaisitko laittaa hiuksiisi?


Toki pinnipajassa oli tarjolla tekemiäni leipomuksia. Minun on tehnyt jo jonkin aikaa mieli juustokakkua. En halunnut tehdä perinteistä juustokakkua, teki mieli tehdä pitkästäaikaa kuppikakkuja. Löysinkin ohjeen, jossa nämä kaksi yhdityvät, juustokakkumuffinit!
Muokkasin ohjetta mieleisekseni ja sain aikaiseksi aikamoisia herkkuja. :)
Pohjana on digestivekeksimurskaa ja juustokakku on ihan perus ,uunissa valmistuvan, juustokakkuohjeen mukaan tehty. Päälle tein vielä mansikoista ja kermasta kuorrutteen. :)
Tällaiset pienet jutut tuovat arkeen kivaa vaihtelua. :)

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihana pinnipaja! Ja nuo pinnit keltaisilla napeilla!! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos!
   Napit ovat huopaa, minäkin pidän niistä ja me ovatkin sievät Sennin päässä. :)

   Poista
 2. Tosi nättejä pinnejä. :)
  Noiden väkertely on varmasti mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! :)
   Oli kyllä mukavaa puuhaa.

   Poista
 3. Söpöjä! Mä myös kiinnitin ekaksi huomiota keltaisiin nappeihin. Noiden tekeminen on varmasti mukavan rentouttavaa näpertelyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Oli rentouttavaa, etenkin kun taaperot eivät olleet "auttamassa". ;)

   Poista
 4. Vau, ihania! Miunkin pitäisi kokeilla pinnien tekemistä, perheessämme kun ollaan niiden suurkuluttajia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Kokeile ihmeessä! Teidän Ellu varmasti ilahtuisi äidin tuunaamista pinneistä! :)
   Itse tekemällä pinneistä saa myös omiin vaatteisiin ja muihin asusteisiin mätsääviä kun valitsee tarvikkeet sen mukaan.

   Poista