perjantai 23. lokakuuta 2015

Lahjakakku

Oho, tämä postaus meinasi unohtua kokonaan!
Eihän kakkupostauksia sovi unohtaa!

Äidilläni ja pikkuveljelläni oli tässä taannoin syntymäpäivät, samalla viikolla. Lahjojen keksiminen heille on vaikeaa, joten päätin tänäkin vuonna antaa jotain itse tehtyä, jotain minkä osaan ja josta tiedän heidän ilahtuvan eli kakun, lahjakakun. Tämä sopi synttärisankareillekin oikein hyvin, näin heidän ei tarvinnut miettiä kakun leipomista kun minä tein sen.

Miltä lahjakakku sitten mahtaisi näyttää ja maistua. Ulkonäön päätin varsin pian, lahjakakun olisi näytettävä lahjalta eli lahjapaketilta. Minulla on vain pyöreitä kakkuvuokia, joten tätä kakkua varten oli tehtävä itse oikean mallinen kakkuvuoka. Kyhäsin neliskanttisen kakkuvuoan pahvista ja vuorasin sen laminointikalvoilla. Laminointikalvoja käytän apunani myös pyöreitä kakkuja tehdessäni. Näin kakkua ei tarvitse irrotella minkään veitsen avulla vuuasta vaan irtopohjaisen vuuan reunat saa vain nostettua pois ja sen jälkeen kalvot voi irroittaa, näppärää. Kalvojen avulla vuuan reunoille saa myös lisäkorkeutta. Minulla on usein niin isot mousset, etteivät ne mahtuisi vuokaan ilman kalvoja.

Kakun kuorrutin kerma-vaniljakreemiseoksella ja paketin lahjanauhat&rusetti ovat sokerimassaa. Sokerimassasta tein myös ruskeita nappeja, jotka toivat kakkuun kivasti ilmettä.

Pyrin usein tekemään kakkumousset vuodenajan ja kauden makujen mukaan. Näin syksyllä olikin sopivaa käyttää mustikkamoussea ja mustikan kaveriksi sopi hienosti sitruksinen valkosuklaamousse. Tämä oli ensimmäinen mustikkamousseni. Kaikki muut pitivät siitä, paitsi minä. Minusta siinä oli jotenkin outo sivumaku, muut eivät sitä maistaneet. :D
Sitruksinen valkosuklaamousse sen sijaan maistui minullekin. :D
Mikään mestariteos kakusta ei tullut, ulkonäöllisesti olisi ollut paranneltavaa. En yleensä kuorruta kakkuja kermalla ja nyt sen tein. Kerma sai sokerimassakoristeet sulamaan ja levittämään väriä rumasti. Teen siis jatkossa kuorrutteet tuttuun tapaan tuorejuustokreemeillä, silloin sokerimassakoristeet pysyvät kauniina. Kreemikuorrutteesta tulee muutenkin mielestäni nätimpi kuin kermakuorrutteesta.

Kakku upposi kaikille hyvin, eikä sitä jäänyt yhtään ylimääräistä, niin hyvin se maistui. Olen tottunut tekemään isoja kakkuja, koska yleensä paikalla on paljon väkeä. Teen mieluummin liian ison kuin pienen kakun, jotta kukaan ei varmasti jää ilman. Isoista kakuista tuppaa usein vain jäämään hieman yli, nyt niin ei käynyt ja hyvä niin. :)
Tälläinen lahjakakusta sitten tuli:


6 kommenttia:

 1. Voi miten herkullisen näköinen kakku! Mousset kuulostivat taivaallisilta!

  Sain eräältä kondiittorilta sellaisen vinkin, että jos tekee sokerimassasta kermakakun päälle koristeet, kannattaa laittaa koristeiden alle voikreemiä tai vaikka ihan vain vatkattua voita. Se eristää kerman koristeista eikä sulamista ja sotkeutumista tapahdu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kiitoksia vinkistä! Teen kuorrutteet yleensä tuorejuusto-voi-tomusokeriseoksesta ja silloin sokerimassakoristeet pysyvät hyvässä kunnossa. Joskus seassa on ollut myös kermaa, joten ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja laitoin nyt sokerimassakoristeet pelkän kerma-vaniljakreemi seoksen päälle ja lähtiväthän ne sulamaan. Aina oppii uutta. :)

   Poista