tiistai 8. syyskuuta 2015

Syysflunssa

Monesti kesälomien jälkeen alkavat kaikenlaiset pöpöt jylläämään kouluissa ja päiväkodeissa ja moni saakin flunssan tai vatsataudin. Meidänkään perhe ei tuolta flunssalta välttynyt, pahus.

Taaperolla on ollut yskä jo noin 1,5 viikkoa mutta vasta pari päivää sitten nousi kuume ja nyt on nuhakin. Yleisvointi tytöllä on ollut hyvä, eniten haittaa on ollut kovasta yskästä joka valvottaa reppanaa öisin. Veinkin tytön eilen lääkäriin koska yskää on jatkunut nyt jo niin kauan. Selvisi, että hänellä on elämänsä ensimmäinen korvatulehdus. :(
Pahasti korva ei kuitenkaan ollut tulehtunut ja lääkäri ehdotti, että seurailemme tilannetta vielä pari päivää, josko tulehdus menisi itsellään ohi. Jos tuo yskä ja nuha kuitenkin jatkuvat vielä niin sitten haemme apteekista antibioottikuurin. Kovin mielelläni en noin pienelle ab-kuuria aloittaisi, toivonkin että sitä ei tarvittaisi, mutta se jää nähtäväksi.

Me vanhemmatkin olemme olleet nyt oikein räkäpäitä. Olo on kuin jyrän alle jääneellä ja minulla kuumekin on ollut kova. Eilen oli ihan karsea kurkku&kitalakikipu, se oli paljon inhottavampaa kuin tämä kuume ja nuha, vaikka toki tämäkin saisi mennä jo ohi. 

Taaperossa riittää virtaa eikä hän tietenkään ymmärrä miksi äidiltä on veto pois. Viimeisen parin päivän aikana ollaankin linnoittauduttu kotiin. Alkuun taapero oli innoissaan kun sai katsella telkkarista lastenohjelmia, mutta nyt sekään ei ole enää niin hohdokasta. Olen koittanut oman vointini mukaan väritellä tytön kassa, leikkinyt legoilla ja tänään pidimme teekutsut. Onneksi tuo tyttönen osaa leikkiä myös itsekseen ja ole  saanut jonkin verran huiliakin. Olisi toki tehnyt mieli vain käpertyä sohvan nurkkaan vilttiin kääriytyneenä ja nukkua, mutta sellainen taitaa olla aika harvinaista äiti-ihmisille. ;)Sairastelun vuoksi meillä on jäänyt yksi muskari kerta väliin ja tänään olisi ollut muskarin tanssiaisetkin, harmittaa niin kovasti kun ne jäivät nyt välistä. No joskos ensi viikolla oltaisiin jo laulukunnossa eikä olisi enää vaaraa että tartutettaisiin muita.
Huominen perhekerhokin jätetään välistä, koitetaan nyt parannella ensin kunnolla ja vasta sitten lähdetään ihmistenilmoille. Tuohon omalle pihalle voisi yrittää huomenna mennä jos meidän olo vain sallii sen, tänään minulta onkin kyselty jo monta kertaa, että mennäänkö keinumaan. :)Ps. Olen uudistanut blogini ulkoasua raikkaammaksi ja selkeämmäksi. Tein uuden bannerinkin. Banneriin halusin laittaa taas kuvia, joista näkee mitä aiheita (äitiys, lapsi, leipominen ja askertelu) blogissani pääsääntöisesti kirjoittelen. Mitäs näyttää?

2 kommenttia:

  1. Pikaisia paranemisia sinne.♥ Syksy on kyllä siitä ärsyttävää aikaa kun kaikki pöpöt alkaa jyllätä.
    Uusi ulkoasu näyttää oikein hyvältä, tykkään! :)

    VastaaPoista