torstai 3. syyskuuta 2015

Siskon syntymäpäivät

Siskoni Jaana vietti 40-vuotis syntymäpäiviään viime lauantaina.
Jaana oli järjestänyt ihanat ja itsensä näköiset juhlat, jonne hän kutsui lähimmät sukulaiset ja ystävät.
Jaana pitää kaikenlaisesta retrosta ja juhlissa retro olikin esillä. Jaana oli tehnyt eräänlaisen teltan/huvimajan retrokankaita käyttäen. Myös kattauksessa retroteema näkyi ihanasti, värejä ja kuvioita löytyi!
Telttassa oli myös hauskat tivolityyliset valosarjat ja ne toivat illalla tunnelmallista valoa. Kattauksessa Jaana oli käyttänyt hauskasti erilaisia lasipurkkeja ja -pulloja. Lasipulloissa oli laput, joista selvisi mitä mikin pullo sisälsi.
Äitimme leipoma mahtavan kokoinen pullakranssi.


Me olimme antaneet Jaanalle lahjan jo etukäteen. Antamamme kimppalahja, kuumailmapallolento, oli Jaanalle varmasti mieleen painuva lahja, mutta ihan tyhjin käsinkään emme juhliin menneet.
Minä askartelin tietenkin kortin, joka muistutti kuumailmapallolennosta. Ja Teppo halusi muistaa Jaanaa ruusukimpulla, jossa oli yhtä monta värikästä ruusua kuin päivänsankarilla ikää. :)

Minä taidan olla se meidän perheen jauhopeukalo, joten sain kunnian tehdä myös kakun juhliin. Yllättävää eikö? ;)
Halusin kakun koristeiden olevan Jaanan tyylisiä. Jaana itse toivoi sokerimassasta tehtyjä kahvikuppeja kakun koristeeksi ja sellaisia sitten tein. Kuppien lisäksi väkersin kahvipannun jonka kyljessä komeili luku 40. Sekä pannu että kupit saivat kukkakoristukset (elintarvike)pastaväreillä. Täysin tyytyväinen en koristuksiin ollut, mutta ihan mukiinmenevät niistä tuli. Kakun vaaleanvihreän kuorrutteen pursotin ruusupursotuksella, eikä siitäkään tullut täydellinen. Haluan uuden tähtityllan, sellaisen jolla saisi aikaan kauniin ruusupursotuksen!
Jaanan kakun ruusupursotusta koristelin vielä vaaleanpunaisilla nonparellipalleroisilla. Kuorrutteen tein flora vispistä, maustamattomasta tuorejuustosta, vaniljakreemijauheesta ja tomusokerista.
Mitä kakku sitten sisälsi?
Jaana toivoi pätkismoussea ja sen hän sai. Pätkismoussen kaveriksi valitsin vadelmamoussen. Ensimmäistä kertaa tein vadelmamoussen tuoreista vadelmista, osan soseutin ja osan jätin kokonaisiksi. Tuli kyllä ehkä paras mousse mitä olen koskaan tehnyt, ihanan raikas ja vadelman maistoi selkeästi ja se sopi hyvin makean pätkismoussen kaveriksi! Voi kun tuoreita marjoja saisi ympäri vuoden. 
Tällä kertaa onnistuin kostuttamaan kakkupohjiakin tarpeeksi, voisin oikeastaan sanoa että kakun sisältö ja maku onnistuvat täydellisesti. Minä ainakin olin tyytyväinen ja niin tuntui Jaanakin olevan. Ja kyllähän ne vieraatkin kovasti kehuivat ja se tietenkin lämmitti minun sydäntäni. Parhaani teinkin ja onneksi kakku onnistui hyvin, vaikka ulkonäössä olisikin ollut paranneltavaa. :D Tosin en tiedä voiko sitä koskaan olla täysin tyytyväinen omiin tekeleisiin, varsinkin kun ne tekee jollekin muulle kuin itselleen. ;)Juhlat olivat ihanat, rennot, kauniit ja Jaanan näköiset. Iltapäivällä lapsetkin olivat mukana juhlissa ja viihtyivät hyvin. Meidän taaperot menivät innoissaan pitkin pihaa ja kävivät välillä maistelemassa herkkuja.
Alkuillasta juhlat muuntuivat sitten aikuistenjuhliksi. Oli ihanaa juhlia välilillä näinkin, aikuisten kesken.
Juhlista jäi paljon mukavia muistoja. 
Kiitos Jaana ihanista juhlista ja kiitos kun sain leipoa kakun! :)Kauniit juhlat, eikös? :)

4 kommenttia:

  1. Kiitos vielä mukanaolosta!
    Kakku oli ihan täydellinen!!! Upea sokerimassakoristeineen ja niin suussasulavan herkullinen. Kiitos kakkumestarille. :)

    VastaaPoista