sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Äidin ja tyttären uudet Noshit

Emännöin ensimmäsiä Nosh kotikutsujani viime kuussa. Vaatteet tulivat todella nopaella toimituksella ja kaikkia niitä on ehditty jo pitääkin. :)

Muutamat kankaatkin tuli tilattua ja ihana äitini lupautui jälleen ompelemaan meille. Nyt äitini on ommellut kankaista ihanuuksia, toiveideni mukaan.
Tilasin miniraitakangasta, josta äitini teki söpöt legginsit Sennille. Leggareiden lahkeissa on kuminauharypytys ja napit koristeena. Kangasta jäi vielä ja siitä äitini loihtii jossain vaiheessa varmaankin t-paidan Sennille.
Leggarit mätsäävät hienosti tilaamani sydänmekon/tunikan kanssa. Ostin tunikan yhden koon isompana kuin muut vaatteet, näin vaate toimii nyt mekkona ja myöhemmin tunikana. Tämä on yksi mahtava ominaisuus, joka Noshin vaatteissa on, pitkä käyttöikä. Hihojen taittettavien ja tarpeeksi napakoiden resorien ansiosta hihat eivät jää nyt lököttämään liian pitkiksi vaan jäävät hauskasti pussille. Kun tyttö tuosta kasvaa, suoristuu hihaosuus ja lopulta kaksin kerroin taitetun resorinkin voi avata yksinkertaiseksi ja vaate menee edelleen tytölle tunikana.
Toinen tilaamani kangas oli raitacollege (tumma harmaa&vanilja). Tästä olin ajatellut taaperolle tuubihuivia ja pipoa. Kun kankaat kotiutuivat, mieleni muuttui. Raitacollege olisi juuri sopivaa kangasta tunikaan itselleni. Hetken pähkäilin, että mitä kankaasta nyt sitten tehdään. Kysyin äidiltäni, että riittäisikö kangas tunikaan. Äitini piirsi kaavat ja kangas riittäisi juuri ja juuri lyhythihaiseen tunikaan. Sennille oli tiedossa jo toisenlainen pipo ja tuubihuivikin löytyy jo, joten pyysin äitiäni tekemään minulle tunikan. Tunika tehtiin Noshin kaavoilla, tietenkin kun kangaskin on Noshia. :D
Olen tähän asti vältellyt vaakaraitaa vaikka pidänkin niistä kovasti. En ole mallinmitoissa ja ajattelin vaakaraidan leventävän minua entisestään. Ihastuin kankaaseen kuitenkin niin paljon, että päätin ottaa riskin. Onneksi otin! Kangas on niin ihanan tuntuinen päällä! Raidat ovat juuri oikean paksuiset, eivätkä ne ainakaan omaan silmääni juurikaan levennä minua. Takamukseni on leveä, siitä ei mihinkään pääse, oli raitoja tai ei. ;)
Kangas on myös juuri sopivan paksua, näin kaikki kermut eivät tule esiin niin kuin esim. trikoossa voisi tulla. Kangas ei kuitenkaan ole liian paksua joten se ei ole jäykkä taikka tönkön oloinen.
Kaavana oli siis Noshin oma A-linjainen tunika jossa pyöristettu takaosa on pidempi kuin etuosa, näin ei tarvitse pelätä että peppu vilkkuisi kun pyllistelen taaperon perässä. :D
Yhden lisäyksen toivon kaavaan, nimittäin taskut. Aion pitää tunikaa leggareiden kanssa ja kun niissä ei ole taskuja, ei esim. puhelimelle ole mitään säilytyspaikkaa kun menemme taaperon kanssa vaikka perhekerhoon.
Taitava äitini osasi tehdä (oli kuulema melkoinen pähkäileminen eikä niiden ompeleminenkaan olisi onnistunut ilman pohdintaa) juuri sopivat, syvät mutta huomaamattomat taskut. Taskujen aukot on tehty siis sivusaumaan ja näin ne ovat melko huomaamattomat. Toivoin syviä taskuja, jotta minun ei tarvitse pelätä että tavarat tippuvat taskusta kun kumartelen. Aivan loistava tunika, taskuineen kaikkineen, tästä taitaa tulla lempivaatekappaleeni. :)Sennille tuli tilattua valmiina vaatteina myös seuraavat syksyn uutuudet: Rainhuppupusero ja rockstarhousut. Kesän mallistosta tilasin myös kauan himoitsemani sydän-neuleen.

 Sydän neule yhdistettynä erilaisiin asukokonaisuuksiin:Rockstarit:


Rockstarit yhditettynä äitini ompelelemaan,
Noshin niityllä-kangas, hupparimekkoon.Rain huppupusero:


Olen ollut niin tyytyväinen Noshin vaatteisiin, että olen hurahtanut niihin aivan totaalisesti. Pian ilmestyy myös naisten syysmallisto ja siksi pidänkin ensi kuussa uudet Noshin kotikutsut. Katsotaan jospa sieltä löytyisi tälle äipälle lisää ihanuuksia. :)Mitäs pidät tunikastani, entä Sennin vaatteista?

1 kommentti:

  1. Ihania vaatteita ja tunika on tosi kiva!!!
    Mäkin odotan kovasti uutta syysmallistoa.

    VastaaPoista