maanantai 10. elokuuta 2015

Terästetty suklaakakku tequila-kinuskikastikkeella

Kuten aiemmassa postauksessani kerroin, pääsin viettämään ihanan päivän ystävieni seurassa. Mukanani vien jauhottoman suklaakakun.
Alkuperäinen ohje on kirjasta Aikuisten kakut: terästettyjä leivonnaisia. Tässä kirjassa on paljon reseptejä, joita haluaisin kokeilla mutta koska nämä kakut ja leivonnaiset eivät sovi lapsille, olen tähän asti vain ihaillut reseptejä.
Nyt oli kuitenkin oiva tilaisuus kokeilla yhtä reseptiä. Sattumalta löysin ohjeen, joka oli täysin jauhoton ja se sopi paremmin kuin hyvin, sillä yksi ystävistäni noudattaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota.

Jauhoton kakku kuulostaa erikoiselta, onko sellainen edes mahdollista, millainen koostumus sellaisessa oikein olisi. Olin ennakkoluuluoinen, mutta kokeilunhaluinen.
Onneksi kokeilin, sillä tästä kakusta ei varmasti tajua, ettei siinä oli lainkaan jauhoja! Kakku muistuttaa minusta mutakakkua, niin rakenteeltaan kuin maultaankin. Tämä ei tosin ole ehkä ihan niin pehmeää kuin mutakakku, mutta suussasulavan hyvää ja tällä makeanhimo on takuulla taltutettu!
Sitten itse reseptiin. Tälläkään kertaa en osannun noudattaa ohjetta ihan prikulleen, joten kerron nyt oman versioni.

Jauhoton suklaakakku:
115g suolatonta voita
1,25dl sokeria erissä
250g tummaa suklaata paloiteltuna
1tl vanilja-aromia
2 kananmunaa keltuaiset eroteltuina
1rkl kahvilikööriä

Terästetty kinuskikastike:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Loraus kahvilikööriä
Loraus tequilaa


Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
Sulata voi ja 0,5dl sokeria kattilassa keskilämmöllä. Lisää suklaa ja kuumenna kunnes seos on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja lisää vanilja-aromi.
Vatkaa keltuaiset ja loppu sokeri, paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon kahvilikööri. Lisää lämmin suklaaseos ja sekoita hyvin. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Kaada taikina pieneen kakkuvuokaan. Itse suosin silikonisia vuokia, mutta jos käytössäsi ei ole silikonista vuokaa voitele ja jauhota vuoka (tosin silloin kakku ei ole enää jauhoton).
Paista 15 minuuttia.
Kumoa kakku jäähtyneenä.

Kastike:
Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan ja lämmitä seos kuplivaksi. Anna kuplia hiljalleen, jolloin saat seoksesta sopivan paksua. Ota kattila pois liedeltä ja lisää loraus kahvilikööriä ja tequilaa. Kaada kastike kakun päälle.
Halutessasi voit viimeistellä kakun tuoreilla marjoilla. Minä käytin vadelmia, ne toivat mukavasti raikkautta. 




Miltäs kuulostaa? 
Oletko sinä tehnyt koskaan jauhotonta kakkua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti