perjantai 21. elokuuta 2015

Syksyn ensimmäinen muskari

Tänään alkoi tämän syksyn muskari.
Olen käynyt Sennin kanssa jo kaksi kautta seurakunnan järjestämissä muskareissa, mutta tämä muskari on musiikkiopiston järjestämä.

Me molemmat, sekä äiti että tytär, odotimme innolla muskarin alkua. 
Aamulla Senni kysyi innoissaan "mennään uuti mukkai?" Kyllä, mennään uuteen muskariin.
Meiltä on lyhyt kävelymatka muskarille, niin lyhyt että Sennikin jaksaa kävellä sinne oikein hyvin.
Rattaat jätettiin siis kotiin ja niiden tilalle mukaan otettiin valjasreppu. Reppuun pakattiin kerhotossut ja vaihtovaatteet kaiken varalta. Senni oli silminnähden innoissaan kulkiessaan reppu selässä, iloisena hän hyppeli eteenpäin ja sanoi "uuti mukkai kaukana kaukana" ja osoitti eteenpäin. Pian uusi muskari kuitenkin näkyi ja käsikädessä kipitimme sisälle.

Sisällä Senni sai tossut jalkaansa ja pian muitakin muskarilaisia alkoi ilmestyä paikalle. Monia uusia naamoja tuli paikalle, mutta pari tuttuakin löytyi.
Juttelin erään äidin kanssa kun Senni huudahti riemuisasti PINJA! No Pinjahan se siellä. Pinja ja Senni leikkivät välillä yhdessä tuossa meidän pihassa kun Pinja vierailee isovanhemmillaan, jotka asuvat meidän naapurissa. Toisensa nähdessään tytöt alkoivat heti leikkiä yhdessä käytävällä ja ottivatpa erään toisenkin tytön mukaansa. Muskarisyhmässämme kaikki lapset ovat syntyneet 2013 joten lapset saavat ikäistänsä seuraa toisistaan. :)

Kun edellisen ryhmän muskari oli loppunut oli meidän vuoro päästä musisoimaan. Ensin Senni halusi olla sylissäni, mutta jo parin minuutin jälkeen tyttö oli taas ihan elementissään musiikin maailmassa.
Senni on kovasti kaipaillut kesän aikana seurakunnan muskarista tutuksi tullutta rumpua, jota sai aina soitella alkulaulun aikana. Senni sanoikin eilen "Nenni toittaa umpua" kun keskustelimme muskarin aloituksesta. En tietenkään voinut luvata rumpua kun en tiennyt onko tässä uudessa muskarissa tapana soittaa rumpua alkulaulun aikana.
Iloksemme tässäkin muskarissa jokainen lapsi saa vuorollaan soittaa rumpua alkulaulun aikana. Ja hienosti Senni soittikin!  :)

Tutustuimme uusiin lauluihin ja leikkeihin. Nopeasti Senni oppi laulujen leikit ja oli niissä mukana. Tampuriinin ja rytmikapuloidenkin soittaminen sujui näppärästi ja neidin kasvoilta näkyi ilo ja oppimisen riemu. 
Muskarin vetäjäkin on oikein mukava, iloinen ja reipas. Hän osaa selvästi olla lasten kanssa ja se sujuu häneltä luontevasti. Tässä muskarissa muskarin täti soittaa itsekin taitavasti erilaisia soittimia. Tänään hän soitti ukulelea (tai jokin sen tapainen pieni soitin se oli) ja pianoa. Piano kiinnosti Senniä kovasti ja hän kävikin kurkkaamassa miltä se oikein näyttää. :)

Nämä pari ensimmäistä kertaa ovat tutustumiskertoja ja ne eivät vielä sido mihinkään. Eli jos näyttää siltä, että muskari ei sovikaan lapselle niin sen voi vielä lopettaa. Me taidamme kuitenkin näillä näkymin jatkaa! :)
Joko teidän syksyn harrastukset ovat alkaneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti