torstai 23. heinäkuuta 2015

Kesälomaa: Aarniwalkean satupiha

Nyt on alkanut meidän koko perheen kesäloma!
Tämä ja ensiviikko olisi tarkoitus puuhastellaan lasten kanssa, milloin mitäkin.
Mitään tarkkoja suunnitelmia meillä ei ole, vain joitain ideoita ja ajatuksia.
Emme halua kuluttaa lomaa hötkyilyyn ja tarkan aikataulun mukaan juoksemiseen. Kaipaamme rentoa ja mukavaa lomaa. Etenemme fiiliksen mukaan. Loman pitää olla lomaa, ei suorittamista.

Harmiksemme nyt on ollut varsin kurjat säät. Ollaan siitäkin huolimatta saatu aika kulumaan ihan kivasti. Teppo ja Vilma ovat saaneet kahden keskeistä aikaa ja ovatkin jo mm. käyneet kiertelemässä kirppiksellä ja kalastamassa (kummatkin pitävät kalastamisesta kovasti). 
Minä olen pitänyt taas huolen, että lomalla on saanut myös herkutella hieman, eilen leivoimme pullaa ja tänään pidimme lettukestit.

Tiistaina oli ihana sää! Koska tämän viikon muut päivät olivat hyvin sateisia, päätimme hyödyntää poutaisen päivän.
Menimme ensimmäistä kertaa Aarniwalkean satupihalle. Paikka oli meille kaikille ihan uusi tuttavuus. Hassua miten kukaan meistä ei ollut aikaisemmin käynyt siellä vaikka meiltä sinne on vain noin 15min ajomatka.
Paikka yllätti todella positiivisesti!

Aarniwalkean satupiha on kotikutoinen ja lämminhenkinen retkipaikka perheille sekä lapsiryhmille. Monipuolisissa leikkipaikoissa lapset ovat itse pääroolissa ja luovat omat leikkinsä virikkeellisessä ympäristössä.
Tämä Aarniwalkean satupihan nettisivuilta otettu tekstinpätkä pitää paikkansa.
Aarniwalkeassa jos jossain lapsi voi päästää mielikuvituksensa valloilleen!

Aidatulla pihalla on monia herttaisia leikkimökejä. Jokainen niistä oli omanlaisensa, oli mm. sekatavarakauppa, koulu, heppatalli ja lemmikeillekin oli oma mökkinsä. Yhdessä mökissä oli monenlaisia roolivaatteita joita lapset saivat ottaa leikkeihinsä.
Mökit oli sisustettu luovasti ja hauskasti, niihin oli panostettu!
Minusta oli ihanaa, että alueella sai oikeastikin leikkiä, mökit eivät siis suinkaan olleet vain koristeena. Jopa vettä ja hiekkaa sai käyttää leikeissä, toki omat jäljet piti siivota jotta leikkipaikat pysyisivät kaikille siisteinä.
Pihalla oli myös monenlaisia potku- ja polkuautoja, hiekkalaatikoita, trampoliineja ja jopa puinen lehmä jota pystyi oikeasti lypsämään!

Pihalta löytyi myös monia aitauksia joissa asusteli ihan oikeita kaneja. Pikkupuput olivat todella hellyyttäviä ja tulivat heti moikkaamaan kun meni aitauksen vierreen.


Leikkipaikkojen rakennusmateriaaleina oli käytetty todella luovasti kaikkea vanhaa. Mm. vanha perävaunu oli muutettu pallolammeksi (pallomereksi).


Pihalla oli monenlaisia eväiden syöntiin soveltuvia paikkoja, penkkeineen ja katoksineen ja ne oli kaikki rakennettu taidokkaasti vanhoista tavaroista tuunaamalla. Erään paviljongin seinänä toimi vanhan hetekan jousitukset! :D
Alueella on myös kahvio, josta voi ostaa pientä syötävää. Siis ihan oikea kahvio. ;)Piha mökkeineen ja pupuineen oli ihana, mutta minun lempparini oli metsään tehty polku, haltiametsä, jonka varrelta löytyi metsäneläimiä, peikkoja ja noitia. Jokaisen hahmon kohdalla oli kyltti jossa kerrottiin pieni tarina kyseisestä hahmosta.

Alueella oli myös grillipaikka. Siellä Teppo grillasi mukanamme tuomat makkarat.
Lapset leikkivät niin innoissaan pihalla, etteivät olisi malttaneet syömään ollenkaan. Senni söikin huonosti eväsleipänsä, eivätkä tuoreet mansikat eivätkä edes keksit kiinnostaneet häntä. Hän halusi mennä leikkimään!
Meille muille kyllä ruoka kelpasi, olimmehan olleet ulkona leikkimässä jo useamman tunnin. Saimme onneksi Senninkin syömään jotain ja leikit saivat taas jatkua.

Pihalla oli niin paljon nähtävää ja koettavaa, ettemme ehtineet perehtyä kaikkeen kunnolla. Jokainen löysi kuitenkin lempparinsa: minä haltiametsän, Vilma sekatavarakauppa mökin, Senni pallomeren ja Teppo grillipaikan. :D
Koko piha oli niin hienosti toteutettu, ihana yhtenäinen kokonaisuus täynnä ihmeteltävää ja katseltavaa. Oli kuin olisi hypännyt johonkin satumaahan! Menemme ehdottomasti joskus uudelleenkin!Onko Aarniwalkean satupiha sinulle tuttu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti