sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Hellepäiviä

Perjantaina ja lauantaina oli kunnon kesähellepäivät! Kesä ja lämpö on ihana asia, tietyissä rajoissa. Paahteen ja helteen ystävä en ole sitten yhtään, tulee vain kamalan tukala olo, mitään ei jaksa tehdä ja migreenikin iskee silloin helposti.
Siksi päätinkin, että me teemme hellepäivinä jotain mikä viilentää ja virkistää eli menemme uimaan!
Teppo parka oli nuo hellepäivät töissä, mutta minä ja Senni suuntasimme uimaan. Perjantaina pakkasimme eväät, uikkarit ja viltin (ja miljoona muuta tavaraa) mukaan ja lähdimme uimarannalle, Riihisaloon. Mukaamme lähtivät myös pikkuveljeni Jami, pikkusiskoni Nea sekä hänen poikansa Anton ja Vilmeri. Olimme monta tuntia reissussa ja aika kului kuin siivillä.
Ensin kävimme moikkaamassa Riihisalon eläimiä, lampaita, kanoja ja koiraa. Sähisevät hanhet kiersimme kaukaa!
Minä otin vaunut mukaan, ajattelin että sillä saisimme kärrättyä tavarat näppärästi rannalle. Onneksi otin vaunut mukaan! Pelkästään minulla ja Sennillä oli kolme kassillista tavaraa mukanamme. Kun meidän, Jamin sekä Nean ja hänen lastensa tavarat oli ladottu vaunuihin, näytti kuin mukamme olisi ollut kokonainen muuttokuorma! :D Mitään ylimääräistä ei ainakaan meillä ollut mukana, lasten kanssa tarvitsee kaikenlaista mukaan. :)
Senni oli tohkeissaan kun kerroin hänen pääsevän uimaan. Kotona hoettiinkin koko aamu "uimaan annalle"!
Kun järvi tuli näkyviin puiden lomasta, tuli pienen taaperon jalkoihin hurjasti vauhtia, uimaan oli päästävä!
Vettä näkyvissä, äkkiä uimaan!


Rannalla oli ihanan rauhallista, vain muutama uimari oli paikalla. Näin oli viimekesänikin, sai uiskennella rauhassa. Rannalta löytää myös helposti varjopaikan. Katsoimmekin ensimmäiseksi sopivan varjopaikan ja levitimme viltit ja muut tavaramme siihen. Taaperoille puettiin uikkarin päälle ja pienen alkuhäslingin jälkeen lapset saivat hiekkalelut käteensä ja menimme uimaan ja tekemään hiekkakakkuja.
Koska tänäkesänä hellepäiviä on ollut vähän, olin varma että vesi olisi hyytävän kylmää. Vaan eipä ollutkaan! Ensin tietenkin tuntui hiukan viileältä, mutta vain ihan pienen hetken. Vesi oli ihanan lämmintä!
Taaperot nauttivat suunnattomasti olostaan ja sitä oli aivan ihana katsella! ♡ Iloiset lapsoset touhusivat onnellisina rannalla, ihan parasta!
Senni on oikea vesipeto ja viihtyi erittäin hyvin vedessä ja halusi uida ahkerasti, sai oikein houkutella että tytön sai välillä poiskin vedestä. Eikä Antonkaan vettä pelännyt, hyvin hänkin viihtyi. Pikkuinen Vilmeri ei päässyt vielä tutustumaan järviveteen, ensi vuonna sitten. Hän oli oikein mukava seuralainen rannalla, kiltti vauva, köllötteli hyvän tovin varjoisella viltillä.
Jamista oli iso apu rannalla! Hän katsoi vuorollaan jokaisen lapsen perään, hoiti ja leikitti heitä. Kiitos Jami!
 Rannalla on oltava tarkkana kuin haukka, etenkin kun mukana on pieniä lapsia. Minä en ainakaan uskalla jättää lapsia sekuniksikaan vahtimatta! Tuuli oli kova ja se nostatti melkoisen aallokon, se kaataisi pienen lapsen helposti veteen. Helteen takia oli vahdittava, että lapset pitivät hellehattunsa ja aurinkolasinsa visusti päässä ja juotavaa oli tarjottava tiuhaan.
Koska lapsia oli kolme, oli hyvä että aikuisiakin oli saman verran. Jos olisimme olleet Nean kanssa kaksin liikkellä lasten kanssa, olisi reissu ollut varmasti melkoista hulinaa. Toki nytkin tekemistä oli jokaiselle koko ajan, eikä sellaiselle löhöilylle jäänyt aikaa, mutta minä ainakin nautin suunnattomasti! Kun näki kuinka innoissaan lapset olivat, tuli niin hyvä mieli että ei voinut kuin hymyillä! Tällaisista kesäpäivistä itsekin nautin lapsena ja niistä jäi ihania muistoja. Olen tyytyväinen, että pystyn tarjoamaan omallekin lapselleni samankaltaisia kesäpäiviä. :)
Minäkin sain talviturkin hietettyä. Vesi ei tuntunut liian kylmältä, eikä rannalla ollut liian kuuma. Lämpöä oli reilut 30 astetta, mutta kova tuuli ja vesi vilvoittivat mukavasti eikä tullut ollenkaan sellainen tukala olo.
Eväät maistuivat hyvin kaikille, tunnelma oli iloinen eikä kukaan saanut itku-potku-raivareitakaan! Onnistunut retki rannalle!
Niin söpöä, käsi kädessä. <3
Senni ja Jami
Jee! :)
Tuo Sennin UV-uimahaalari oli kyllä tosi näppärä, sekä uimatossut (kummatkin kirppislöytöjä keväältä).


Minä ja Senni jäimme pe-la väliseksi yöksi mummulaan, sillä siellä on helteellä huomattavasti viileämpää kuin meillä kotona. Yöllä olikin mukavan viileää ja nukuimme oikein hyvin. 
Lauantai aamuna vein Sennin leikkipuistoon, silloin aurinko ei vielä paistanut kovin paahteisesti joten puistoilu oli mukavaa.

Senni nukkuu jostain syystä mummulassa usein todella pitkät päikkärit ja niin kävi nytkin. Mikä lie sitten mummulassa niin ihmeellistä, että uni maistuu aina niin hyvin. :)
Iltapäivällä herkuttelimme jäätelöillä. Ajattelin ensin, etten laita tytölle lainkaan ruokalappua. Tulin kuitenkin toisiin aatoksiin, helle sulatti jätsin nopeasti eikä muurahaisia ihaileva taapero aina muistanut nuolaista jäätelöään joten ruokalappu tuli tarpeen. ;) Kokonaan Senni ei kuitenkaan jaksanut jäätelöään syödä. Tai malttanut, sillä hän tiesi pääsevänsä "uimaan".
Täytin pihalle pienen kahluualtaan, johon Senni pääsi vilvoittelemaan ja loiskuttelemaan. Uimiseksi sitä ei nyt voinut sanoa kun Senni juuri ja juuri mahtui pikkuruiseen altaaseen, mutta kivaa oli. :D
Äitini on oikea viherpeukalo ja piha tarjosikin upean kukkaloiston! Sekä kesäkukat, että monivuotisista kasveista moni on nyt upeassa kukassa! Kiertelinkin Sennin päikkäreiden aikaan hiljaksiin pitkin pihaa ja ihailin kukkien värejä ja kauneutta. :)
Tulipas melkoinen kuvapläjäys. :D
Laitetaan silti vielä yksi kuva. Tämä on ehkä lempikuvani uimareissulta, kesäinen ja rauhallinen. Aallot saivat aikaan söpöjä kuplia minun ja Sennin varpaisiin.Kesävarpaat


Näin menivät meidän hellepäivämme, oikein mukavasti! Veden äärellä helle ei tunnu läheskään niin paahteiselta ja aika kuluu nopeasti. Tällaiset kesämuistot ovat ihania, jopa minä nautin! :)Miten te vietitte hellepäiviä?

1 kommentti:

  1. Hih, töissä ja autossa meni meidän hellepäivät. :D Ja hei, kyllä mekin piipahdettiin rannalla miun töiden jälkeen, ekaa kertaa tänä kesänä!

    Äitisi pihalla kukkii kyllä upeasti, kauniita kukkia. :)

    VastaaPoista