tiistai 9. kesäkuuta 2015

Tylliunelmaa

Suunnittelija-luonteisena olen pähkäillyt millaisen mekon/hameen haluaisin Sennille hänen omiin syntymäpäiväjuhliinsa. Pian Senni osaakin varmaan itse sanoa millaisiin vaatteisiin haluaa pukeutua, vielä äiti kuitenkin päättää pääosin neidin vaatetuksesta.

Olen jo pitkään haaveillut tytölle kevyttä, mutta muhkeaa tyllihametta.
Nyt kaupoissa myydään paljon mekkoja joissa yläosa on trikoota ja alaosassa tuuhea tylliröyhelö. Ajattelin, että jokin sellainen olisi kiva.
Minusta oli kiva jos tytöllä olisi juhlissaan itsetehty hame tai mekko. Viime vuonnakin Sennillä oli yllään äitini tekemä prinsessamekko.

Törmäsin sattumalta helppoon tyllihameohjeeseen. Siihen tarvitsi vain kuminauhaa ja tylliä. Sen saisi aikaiseksi ilman ompelukonetta!
Pakko kokeilla, oli ajatukseni kun näin ohjeen!!!
Minulla on ompelukone, mutta se on äidilläni lainassa. Ohje oli niin helppo, että se houkutteli kokeilemaan.

Jos sinulla on hinku tehdä ihana tyllihame, mutta et omista ompelukonetta tai kädentaidot eivät ole vahvin puolesi, on tässä helppo ohje. Voisin väittää, että tähän jokainen onnistuu tekemään!

Tarvitset siis sopivan mittaisen ja levyisen kuminauhan. Eri levyisiä kuminauhoja myydään ainakin kangaskaupoissa. Valitse kuminauhan pituus vyötärönympäryksen mukaan.
Ompele kuminauha lenkiksi, joko käsin tai ompelukoneella. Tämä on ainut vaihe jossa joutuu ompelemaan.
Kun ostat tylliä, kannattaa valita pehmeää tylliä. Sellainen kovempi tylli on inhottavan tuntuinen päällä, se kutittaa ja nipistelee!
Leikkaa tyllistä sopivan pituisia kaistaleita.
Huom! Kun leikkaat kaistaleita, ota huomioon että lopputuloksessa kaistaleet ovat kaksinkerroin. Eli leikkaa kaistaleesta kaksi kertaa sen pituinen kuin haluat hameen olevan!

Kun kaistaleet on leikattu, aletaan ne solmimaan (leivonpääsolmulla) kuminauhaan kiinni:
Taita kaistale kaksin kerroin. Aseta kaistale kuminauhan alle ja vedä tyllin päät tyllin toiseenpäähän muodostuneen lenkin läpi, siten että kuminauha jää solmun sisälle. Kiristä.
Solmi tyllikaistaleita samanlailla vieriviereen kuminauhaan ja pian hame onkin jo valmis!

Jos sepustuksestani ei ottanut selvää, toivottavasti kuvista tajuaa ohjeen.Minä olin ajatellut tekeväni keltaisen tyllihameen, mutta löysin keltaista tylliä vain kovana. Päädyin sitten ostamaan vaaleanpunaista ja valkoista tylliä ja laitoin niitä vuorotellen hameeseen.
Tuloksena syntyi ilmava ja muhkea balleriinatyylinen tutu. Oikein söpö minusta!

Kuvissa Sennillä on mamelukit hameen alla, ne eivät oikein toimi minusta läpinäkyvän tutun kanssa. Täytyy kokeilla olisiko sukkahousut tai legginsit sievemmän näköiset. 
Kyllä tämä taitaa olla tytön tämän vuotinen synttärihame. :)Nyt muutkin vain tylliunelmia toteuttamaan!

2 kommenttia:

 1. Tulipa siitä hieno, tämä ohje pitää ehdottomasti painaa mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Teillä olisi varmasti monta tyllihameen innokasta käyttäjää. :D

   Poista