maanantai 8. kesäkuuta 2015

Melkein 2-vuotias

Enää yksi kuukausi ja Senni täyttää 2-vuotta! Eilen pikkuneiti täytti 1v11kk.

Vauva-aikaan verrattuna neiti ei enää kasva niin hurjaa vauhtia, mutta kehityksessä huomaa edelleenkin huimaa edistystä lyhyessäkin ajassa.

Yksi edistysaskel on otettu pottailussa.
Sennillä oli jakso, jolloin pottailu ei napannut sitten yhtään. En halua pakottaa lasta potalle tai siitä tulee pelottava peikko. Pidimme taukoa pottailusta ja siellä käytiin vain kun tyttö oli suostuvainen siinä istumaan.
Jokin aika sitten päätin kokeilla josko pottailu alkaisi taas sujumaan paremmin. Pienellä houkuttelulla Senni suostui potalle ja nyt siellä ollaankin käyty jo pidempi aika ihan tyytyväisinä.
Kun pottailu on alkanut taas sujumaan, on vaippa usein täysin kuiva yöunien ja päikkäreiden jälkeen! Hieno edistys minusta!

Puhuminen lisääntyy ja kehittyy koko ajan.
Nyt Senni puhuu jo paljon kolmisanaisiakin lauseita. Lisäksi hän osaa monista lastenlauluista pitkähköjäkin pätkiä ulkoa ja lauleskelee niitä. Mm. tuikituiki tähtösestä hän osaa laulaa jo ensimmäisen säkeistön ja toisestakin jotain sanoja. :)

Yllätyin eräs päivä kun tyttö tuli luokseni keltainen leikkilusikka kädessää ja sanoi "keetainen usikka". En ainakaan muistanut kertoneeni hänelle lusikan väriä ja siksi ihmettelin mistä hän sen oikein tiesi. Testailinkin muilla esineillä, että tunnistaako hän oikeasti värejä ja keltaisen ja punaisen hän näyttää jo tunnistavan.
En ole vielä edes ajatellut värien opettamista tytölle, olen mieltänyt sen hieman vanhempien lapsien jutuksi. Mutta tuskinpa värein tunnistamisesta haittaakaan on jos ne kerran kiinnostavat. 

Toinen taito, jonka tyttö on oppinut minulta ikään kuin salaa on laskeminen. Senni osaa laskea kolmeen!
Tämänkin huomasin kun kuuntelin hänen leikkejään. Hän istui sohvalla leikkimässä ja kuulin kun hän laski lelujaan "ys, kas, koome!" ja siirteli leluja sitä mukaan kun laski niitä. Senni laskee kolmeen myös hyppiessään pihalla ruutua tai muuten vain tasajalkaa loikkiessaan.

Senni on selkeästi ymmärtänyt jo jonkin aikaa, että on olemassa tyttöjä ja poikia. Uusi hämmästyksen aihe onkin ollut se, että tytöillä ja pojilla jalkoväli on hieman erinäköinen. ;)
Tätä jaksetaan hämmästellä ja pohditaan ääneen ketkä ovat tyttöjä ja ketkä poikia. Olemme isin kanssa jo toivoneet, että tämä vaihe voisi pikku hiljaa mennä ohi ja puhuisimme jostain muustakin välillä, mutta tämä on varmasti ihan asiaan kuuluva kehitysvaihe. Ja hyvähän se nämäkin asiat on oppia. :D

Prinsessamme on ollut koko pienen ikänsä varsin lyhyt hiuksinen, vauvana oikeastaan lähes kalju. Nyt hiukset ovat ottaneet kasvuspurtin ja moni onkin sanonut että Sennin hiukset ovat selkeästi kasvaneet ja paksuuntuneet. :)

Tutista ja pulloista luovuttiin lopullisesti reilu pari kuukautta sitten, eikä niitä sen jälkeen kaipailtu. Senni sai itselleen oman juomapullon (sellaisen urheilupullon tyylisen) mutta siitä taidettiin juoda kolme kertaa kunnes sekin unohtui. Nyt meillä juodaan vain tavallisista mukeista.

Seuraavaksi aiomme siirtää tytön pinnasängystä juniorsänkyyn. Tällä asialla ei ole meillä ollut vielä mitään kiirettä, sillä Senni ei ole vieläkään yrittänyt kiivetä itse pois pinniksessä ja nukkuu siellä erittäin hyvin.
Kesän aikana pinnis olisi kuitenkin tarkoitus vaihtaa isojen tyttöjen sänkyyn kun neitikään ei ole enää mikään vauva vaan jo 2-vuotias reipas taapero.


Sennin synttärit lähestyvät kovaa vauhtia ja olenkin ajat sitten alkanut jo alustavasti suunnittelemaan synttäreitä. Erilaisia vaihtoehtoja tarjottaviin on jo listattu ylös. Kakku on mietittynä koristeita myöten, nyt vain jännittää osaanko toteuttaa ideani. :D
Pöytäkoristeitakin on mietitty hiukan ja Teppo taisi joitan koristeita ostaakin jo.
2-vuotis valokuvia ja niiden teemaa olen hahmotellut päässäni ja miettinyt missä ne napattaisiin.
Tällaisten asioiden suunnittelu on ihanaa, nautin niin kun saan miettiä, haaveilla ja suunnitella. Viimehetken kiireestä en pidä, joten aloitan suunnittelun aina hyvissä ajoin. En kyllä varmaan edes malttaisi jättää suunnittelua viimetippaan. ;)
Aika kuluu kuitenkin niin nopeasti, etenkin näin kesällä ja pian huomaankin että tytön juhlat on juhlittu ja meillä asustaa 2-vuotias tytöntylleröinen.

Teimme viime vuonna valokuvakutsukortit Sennin synttäreille. Se oli oikein nopeaa ja helppoa, eikä rahaakaan kulunut ihan älyttömästi. Olimme niin tyytyväisiä valokuvakutsuihin, että päätimme teettää sellaiset myös tänä vuonna.
Tänäaamuna ulkona oli oikein kaunis, aurinkoinen kesäsää. Päätin hyödyntää sen ja nappasin kameran mukaani kun menimme ulos ja otin muutamia kuvia. Kuvien joukosta saattaa hyvinkin löytyä kuva, joka päätyy kutsukortteihin asti. :)


1

2

3

4

5

6

7


Mikä kuvista on sinun lempparisi?

12 kommenttia:

 1. Ihana melkein 2-vuotias! :)

  Kuvat ovat mainioita! Jotenkin tuo supersuloinen kesähattu on täydellinen piste ii:n päälle! Mä tykkään erityisesti kuvista 2, 3 ja 7. Tuo kurkistuskuva on hauska! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hattu on kyllä ihana ja Sennikin tykkää siitä kovasti. :)

   Poista
 2. Ihana tuo viimeinen!♡♡♡
  :-*
  Vitonen ja kolmonen on kans ihanii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Senni kurkki söpösti puun takaa :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nelosessa hattu pääsee kyllä oikeuksiinsa :)

   Poista
 4. Tosi kivoja kuvia, ykkönen on oma lempparini. :)

  Taidokas melkein-kaksivuotias neiti teillä asustelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senni on kyllä taidokas. Tosin kaikki vanhemmat taitavat nähdä omat lapsensa aina taitavina, mutta onhan se ihana nähdä kuinka oma pikkuinen kehittyy ja kartuttaa taitojaan. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Senni on kyllä taitava tyttönen.
   Minulla on nyt kyllä valinnan vaikeus, niin monta kivaa kuvaa tallentui kameraan.

   Poista
 6. Voi miten söpöjä kuvia! Mun lemppareita on 3, 4 ja 7. Varsinkin tuo 7 on ihana ja veikeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Näistä piäiis nyt sit osata valita joku korttiin! :D

   Poista