sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Keittiön tuunausta osa 2

Kun olin saanut keittiön välitilan ilmeen raikastettua, ryhdyin seuraavaan projektiin.
Keittiön pöytätasot olivat jo aikaa nähneitä, joku oli käyttänyt niitä ilmeisesti leikkuulautana naarmuista päätellen. ;)
Pöytätasojen uusiminen ei ollut mahdollista, joten tuunasin vanhat. Nopein ja näppärin tapa tuntui olevan d-c-fixaus.

 D-C-FIXausta on tullut harrastettua ennenkin tässä kodissa, eteisen ja lastenhuoneen kaappien ovien ja pikkupöydän tuunauksen muodossa.
 Kaappien ovet fixattiin mattavalkoisella, mutta tasoihin halusin jotain eloisampaa.
Koska keittiö on muuten aikalailla valkoinen, päädyin suht ajattomaan harmahtavaan antiikkipuukuvioon. En halunnut keittiöstä liian steriilin näköistä ja puukuvio toi lämmön tuntua.
Tasojen fixailu onnistui ilman sen suurempia ongelmia, sain ne siististi paikoilleen. Tasojen lisäksi myös vanha keittiönpöytä sai uuden pinnan samasta d-c-fixistä. Pöydän jalat ovat valkoiset ja sellaiseksi ne jäivätkin, vain kirsikan/pähkinän värinen pöydänkansi sai uuden ilmeen. 

Fixauksen avulla sain piiloon naarmut ja värjäymät ja ilme muuttui heti. Sain saumakohdatkin laitettua siististi eikä niitä paljaalla silmällä edes erota, kädellä jos tunnustelee voi löytää sauman.
D-c-fixit ovat olleet tasoissa jo kolmisen kuukautta ja ovat pysyneet ihan hyvinä. Kyse on kuitenkin muovista, vähän niin kuin kontaktimuovista ja siksi olen ollut tarkkana ettei sitä esim. tökitä haarakalla (taapero on tätä jo yrittänyt).
 Pinta ei ole mennyt miksikään vaikka siihen on laskettu kuuma teemuki ja lämpimät ruokalautaset. Työtasossa näkyy hailakoita naarmuja siinä kohtaa johon ladon kauppaostokset kun tulemme kaupasta. Naarmut ovat hyvin haaleita ja eläväisen antiikkipuukuvioinnin ansiosta niitä ei juurikaan erota.
Mikään ei ole ikuista ja elämisen jälkiä tulee, etenkin tuollaiseen muovipintaan taatusti. Onneksi sen voi halutessaan vaihtaa nopeastikin uuteen jos siltä tuntuu. Vielä sille ei ole kuitenkaan tarvetta.
Tämä tuunaus onnistui kivasti, sain työtasojen kulahtaneet pinnat näyttämään uusilta ja pöytäkin on nyt samaa sarjaa. :)


Yksi osa pöytätasosta ennen tuunausta

Mm. tällaisia naarmuja oli pitkin pöytää ennen tuunausta

Pikkutaso tuunauksen jälkeen.


Ruokapöydästä löytyi mm. tällaisia jälkiä ennen tuunausta ja värikään ei enää miellyttänyt.

Ruokapöydän pinta tuunauksen jälkeen.


Tuliko parempi?

4 kommenttia:

  1. Tuli parempi! Tosi kiva! :) puukuvion väri sopii hyvin yhteen valkoisen seinän kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Tuli, tosi onnistunut tuunaus tässäkin postauksessa! Mä luulin edellisen postauksen perusteella, että tähän oli vaihdettu kokonaan uusi puutaso vanhan tilalle :)

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti tuli parempi, näyttää oikein hyvältä. :)

    VastaaPoista