tiistai 23. kesäkuuta 2015

Juniorsänky ja retrolakanat

Niin koitti aika jolloin pinnasänky purettiin osiin ja vietiin varastoon.
Voi miten haikelta se tuntuikaan! Samalla niin hienolta, tyttäremme kasvaa ja kehittyy. Sennin vauva-aika on nyt entistä kauempana ja pinnasängyn pois purkaminen oli taas osoitus siitä.

Senni sai nukkua harvinaisen pitkään pinnasängyssä, melkein 2-vuotiaaksi asti. Pinnasänky on ollut alunperin Tepon ja moni pikkuinen on nukkunut uniaana siinä. Pinnis tarjosi myös meidän pikkuisellemme maittavat unet. Kertaakaan Senni ei yrittänyt kiivetä pois pinniksestä, ei vaikka laskin yhden laidoista alas.
Senni olisi siis aivan hyvin voinut vieläkin nukkua pinniksessä. Päätimme kuitenkin, että nyt on aika jo siirtyä juniorsänkyyn johon tyttö pääsisi itse kipuamaan.

Millainen Sennin uusi sänky sitten on?
Itse asiassa se ei ole uusi lainkaan. Sänky on nimittäis ostettu alunperin minulle. Siinä ovat nukkuneet myös minun sisarukseni sekä Vilma.
Sänky on edelleenkin hyvässä kunnossa, vankka ja mielestäni ajaton. Pientä elämisen jälkeä siinä on ja niin sen ikäisessä (en suostu sanomaan vanhassa ;)) sängyssä saakin jo olla kun käyttäjiä on ollut monta.
Tähänkin vuoteeseen Senni sai jotain mikä Tepolla on ollut lapsuudessa.
Tepolla on tallella vinot pinot omia lapsuutensa lakanoita. Oikeita retroaarteita!
 Minussakin asuu maltillinen retrohörhö ja noita lakanoita en vain voi vastustaa! Niissä on niin kauniit ja iloiset kuvat. Lakanat ovat edelleenkin hyvässä kunnossa, kangas ei ole sellaista lörpsähtänyttä lirua ja väritkin ovat pysyneet oikein hyvin. Ennen on taidettu tehdä parempilaatuisia lakanoita kun kestävät hyvinä käyttäjältä toiselle. 
Minun lapsuudestani on tallella muumipussilakana. Se oli alunperin meillä lastenhuoneen verhona ja myöhemmin äitini ompeli siitä pussilakanan.
Tämäkin lakana on ollut kovassa käytössä, niin minulla kuin sisaruksillani kuin Vilmallakin. :)
Senni oli aivan haltioissaan uudesta sängystään. Tosin hän on sitä mieltä, että isi osti Sennille sängyn. Minun selitystäni siitä, että sänky on äidin vanha ei suostuta uskomaan vaan sanotaan että isi osti. ;)
Tomerasti Senni auttoi putsaamaan pölyt sängystä ja rätti heilui rivakasti. :)
Lakanat kiehtovat pientä tyttöä myös kovasti. "Oo muumeja, Mymmeli, Muikkunen! Noosu, kiahvi, paajon eäimiä!"
Tässä muutamia Tepon lapsuuden retroaarteista ja minun lapsuuteni muumipussilakana.
Sänky on nyt lyhyimmillään, sitä saa jatkettua joten se menee Sennillä vielä monen monta vuotta. :)
Minusta on ihanaa että sekä minulta, että Tepolta on jäänyt lapsuusjuttuja joita lapsemme voivat käyttää, tällaisiin esineisiin ja asiohin muodostuu paljon tunnearvoa. Lisäksi tämä tavaroiden kierrättäminen on taloudellisestikin viisasta ja toki myös ekologisesti. :)
Ihan kaikkea ei kuitenkaan viitsi kierrättää sukupolvelta toiselle, siksi Senni sai sänkyynsä ihan uuden patjan ja peiton. Tähän mennessä Sennillä ei ole ollut tyynyä lainkaan, mutta nyt tytölle voisi hankkia ohuen lastentyynyn. 


Kuinka unet ovat maittaneet juniorsänkyssä?
Hyvinhän ne, tosin takana on vasta kahdet yöunet. Tyttö on ollut niin innoissaan uudesta sängystään, että sinne kipitetään mielellään. Alkuun hän ei hoksanut pääsevänsä sänkyyn itse eikä sieltä pois, mutta nyt kiipeäminen onnistuu vaivattomasti.
Sängystä ei ainakaan vielä (koputtaa puuta) kiipeillä pois ja juosta karkuun, vaan siellä ollaan ihan kiltisti kun on aika nukkua.
Viimeaikoina nukahtaminen, erityisesti päikkäreille, on kestänyt kamalan kauan, joskus jopa 2 tuntia! Yleensä hän nukahtaa 15-30min sisällä. Senni ei itke tai huuda, hän höpisee ja lauleskelee lastenlauluja.
Senniä ei ole tarvinut enää aikoihin nukutella, vaan hänet viedään sänkyyn, annetaan halit ja pusut, toivotetaan kauniita unia ja poistutaan itse huoneesta. Onneksi hän ei kaipaa vieressä kököttämistä ja toivon, että näin on jatkossakin!
Voihan olla, että tyttö hoksaa pian että sängystä voi karatakin ja ralli alkaa, sen näkee ajallaan.
Tuo laulaminen ja höpinä ei johdu sängynvaihdosta, sillä sitä hän teki jo pinnasängyssä. Olenkin nyt hieman viivästyttänyt päikkäreille menoa ja se tuntui ainakin tänään toimivan, laulua kuului vajaa 30min ja kun kävin kurkkamassa niin neiti oli unessa. Nukkuva lapsi on kyllä niin ihana näky! <3Onko teidän lapsillanne jotain vanhempien lapsuudenaikaisia tavaroita?

2 kommenttia:

  1. Kiva, että teillä on alkanut yöelämä hyvin uudessa sängyssä! :)

    Ihania nuo lakanat! Meillä Ellulla ei ole oikein mitään miun tai miehen vanhoja juttuja, kaikki kierrätettiin serkuille jne, ja vain harvoja juttuja säästyi säästöön asti, lähinnä vauvaleluja ja -vaatteita. Ellulle säästän omaa pientä pussia leluja, vaatteita ja kirjoja, ei sitten serkut sun muut aikanaan kuluta ihan kaikkea. :D

    VastaaPoista
  2. Mahtava juttu että unet uudessa sängyssä ovat maittaneet. :)
    Meilläkin on lapsilla kahdella miehen ja hänen siskonsa vanhat jatkettavat sängyt. Toisen niistä aikoinaan maalasin valkoiseksi, mutta toinen on edelleen männyn värinen. Jossain vaiheessa sängyt kuitenkin uusitaan kun nuo vanhat alkavat kohta vedellä viimeisiään. Muutama meidän vanha lakanakin löytyy. Minusta on ihanaa kun on vanhoja juttuja joita saa käyttää omilla lapsilla. :)

    VastaaPoista