sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Lasten kanssa tehtyjä äitienpäivälahjoja

Äitienpäivä on ihanan herttainen päivä, jolloin muistetaan äitejä ja isoäitejä kortein ja lahjoin.

Äidit ilahtuvat varmasti lahjasta kuin lahjasta kun sen antaa oma rakas lapsukainen, lapsi joka on kaikella rakkaudella, omin pikku kätösin, tehnyt lahjan.
Silti pyrin keksimään aina jonkin sellaisen lahjan, joka ei jäisi vain nurkkiin pölyttymään ja jonka tekemiseen lapset voivat osallistua.

Senni on vielä niin pieni, ettei hänen kanssaan voi vielä tehdä kovin monimutkaisia juttuja, mutta kyllä taaperokin pääsi osallistumaan.
Vilma taas on jo varsin taitava askartelija ja innoissaan aina kuunteleekin mitä ehdotan ja alkaa sitten usein muokkaamaan askarteluja oman näköisekseen. :)
Vilma teki lahjat omalle äidilleen ja Mummille. Mummin lahjaan ja korttiin Sennikin pääsi osallistumaan.

Lasten kädenjälkiä olen käyttänyt jo muutamia kertoja korteissa ja lahjoissa. Näin teimme nytkin. Kädenjäljistä on ihana seurata kuinka lapset kasvavat ja hämmästellä jälkeenpäin kuinka pieniä he ovat joskus olleet.
Kädenjälkiä käytimme kun koristelimme kansgaskasseja kangasväreillä.
Kangaskasseihin taiteiltiin värikkäitä puita. Puiden runkoina ja oksina toimivat lasten kädenjäljet. Puut saivat toki myös lehdet. Lehdet ovat äitejä ajatellen sydämen muotoisia. Näppärät sydänleimaisimet syntyivät puolikkaista perunoista, joihin kuvio oli tehty pienellä piparkakkumuotilla.

Perunaleimasimet

Vilman työskentelyä. :)
Ronkojen sabluunat tein kontaktimuovista.


Tällaiset kasseista sitten tuli. Oikein onnistuneet minusta. :)


Vilman äidin kassi.

Mummin kassi,
Sennin ja Vilman kädenjäljillä
Mummun kassi,
minun ja Sennin kädenjäljillä


Lapset antoivat lahjoiksi myös kuvakorut.
Korut tosin ovat minun tekemiäni. Tai toki he osallistuivat sillä, että istuivat kuvattavina ja antoivat ottaa söpöistä nassuistaan ihanat kuvat koruja varten.
Tulostin kuvat ja liimasin ne kapussipohjiin ja laitoin lasin päälle. Näiden tekemiseen sain apua siskoltani Jaanalta, joka on tehnyt kapussikoruja ennenkin.
Kuvat piti saada tulostettua iiihan pikkiriikkisinä, jotta ne mahtuivat kapussipohjiin ja lisäksi korulasi suurentaa kuvaa.
Oma operaationsa oli saada kuvat liimattua niin, ettei niihin jäänyt suurempia ilmakuplia ja niin ettei paperi repeydy.
Kun kuvat ja lasi oli saatu paikoilleen lisäsin vielä ketjut koruihin.
Minusta koruista tuli oikein kauniit, mutta mitä muuta niistä olisikaan voinut tulla kun kuvissa on niin kauniit ja suloiset lapset. ♡


Harmillisen huono kuva koruista,
mutta idean saanee selville

Toki koruille piti rasiatkin tehdä :)

Lapset askartelivat myös kortit.
Vilma valitsi millasia papereita ja kartonkeja käytettiin kortteihin ja hoiti sommittelun ihan itse ja tekstitkin hän kirjoitti kumpaankin korttiin. Kortteihin tuli kartonkirusetteja ja nappitarroja.
Senni pääsi osallistumaan Mummin kortin tekoon piirtämällä kortin sisälle piirustuksen ja liimailemalla nappitarroja kortin kanteen. :)Minun äitini kortin tekoon Senni ei nyt päässyt osallistumaan, mutta hän sai maalata vesiväreillä Mummulle ja Mummille hienot maalaukset.4 kommenttia:

 1. Ooooh, vau miten hienoja juttuja olette tehneet! Erityisesti nuo kassit ovat upeita! Miten en olekaan hoksannut, että kädenjäljestä tulee noin kiva, kun siihen ottaa myös käsivarren mukaan? :D

  Myös korut ovat suloisia ja niiden rasiat kauniita. Te olette ehtineet tehdä todella paljon kaikkea nättiä ja kivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Aloitimme lahjojen tekemisen hyvissä ajoin niin saimme kaiken valmiiksi. :)

   Poista
 2. Iiihania lahjoja! Todella kauniit nuo kassit - ja miksi mie en tajunnut, että piparimuottia voisi hyödyntää perunamuotin teossa? Reippaasti itse leikkelin pikkiriikkiset sydämet, ja manailin aika paljon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! :)
   Hih, no ensikerralla voit sitten käyttää muottia. :D
   Sellainen pikkiriikkinen sydänmuotti on kyllä näppärä. :)

   Poista