maanantai 25. toukokuuta 2015

Cake popsit perhosilla ja suolainen cocktail-siili

Eilen vietettiin Vilman synttärijuhlia, tyttönen täytti 9-vuotta 12.5.

Juhlat olivat oikein mukavat, viihdyimme siellä pitkän tovin. :)
Kunten aikaisempinakin vuosina, mekin kannoimme kortemme kekoon juhlien järjestämisen suhteen tekemällä tarjottavia.


Tepolle on muodostunut jo tavaksi tehdä cocktail-siili. Se tekeekin aina hyvin kauppansa!
Tänä vuonna Teppo taiteili suolaisen siilen, siinä oli meetvurstia, nakkeja, juustoa ja viinirypäleitä.





Minulta Vilma toivoi jo aikoja sitten, että voisinko tehdä taas kakkutikkareita.
Pitihän se neitokaisen toive toteuttaa! :)


Mainistin edellisessä DIY-postauksessani, että vaaleanpunainen liittyi jollain tapaa Vilman 9v synttäreihin.
Kyseistä väriä löytyi askartelemani kortin lisäksi myös kakkutikkareista.

Ilokseni huomasin, että sain kaikki tarvitsemani ainekset kakkutikkareihin ihan prismasta. Siis aivan kaiken, aina tikuista kuorrutteeseen. Ennen olen joutunut hakemaan ne naapurikaupungista.

Kakkutikkareiden kakkupalloihin laitoin sitruunatuorejuustoa, joka toi kivaa raikkautta muuten niin kovin makeisiin herkkuihin.
Sitruunatuorejuustosta huolimatta kakkutikkarit ovat super makeita! Tästä syystä ja ehkä ulkomuotonsakin vuoksi, ne olivat enemmän lasten kuin aikuisten mieleen. Tämä ei toki haitannut, lapsille ne olikin suunnattu ja katosivat parempiin suihin varsin vikkelään. ;)

Tekemäni sitruunankeltaiset sokerimassaperhosetkin sopivat tikkareiden koristeiksi kuin nenä päähän.
Koristeet väkersin ihan itsekseni, kuten myös kakkupallerot, mutta kuorruttamisessa tarvitsin Tepon apua.

Kuorruttaminen on tarkkaa puuhaa ja moni asia voi mennä mönkään.
En ollut ennen käyttänyt juuri tätä kuorrutetta, joten en tiennyt millaista se olisi työstää.
Ohjeessa sanotaan, että kuorrutenapit tulisi sulattaa mikrossa.
Aikasemmissa oli sama homma, mutta huomasin että jos se on hetkenkin liian kauan mikrossa, palaa se ihan niin kuin suklaakin.
Päätin kokeilla toimisiko vesihaudesulatus näihin. Toimihan se!
Kuorrutellessamme huomasimme, että parhaan lopputuloksen saa kun kakkupallot ovat jääkaappikylmiä. Jos pallot ehtivät yhtään lämmetä, ei kuorrute kovettunut tarpeeksi nopeasti ja perhoset tipahtelivat pöydälle pallojen päältä ja kuorrute alkoi valumaan rumasti.
Kakkupallot on siis hyvä pitää jääkaapissa ja ottaa pieninä erinä odottamaan kuorruttamista. Kun pallo on saanut tikun, kuorrutteen ja perhosen, on se laitettava pikimmiten taas jääkaappiin.

Kuorrutteen sulatus vesihauteessa oli hyvä idea.
Aikaisemmin kun olen sulattanut kuorrutteen ohjeiden mukaan mikrossa, tulee siitä ensin liian juoksevaa ja hetken päästä se onkin jo liian tönkköä. Vesihauteessa kuorrute pysyi koko ajan juuri hyvänä jotta sen sai nätisti kakkupallon päälle. :)
Kun kaikki tikkarit oli tehty ja ne olivat jähmettyneet oli ne aika paketoida.
Jokainen tikkari tulee kääriä yksitellen sellofaaniin, näin estetään jääkaapinkosteuden tekemästä tuhojaan kuorrutepintaan.

Olin pyöritellyt kakkupalloja yli 30kpl mutta valmiita tikkareita tuli 26kpl, tämä kertonee sen etteivät nämä ole ihan helppoja valmistaa. ;)
Olen tehnyt kakkutikkareita joitan kertoja ennenkin, mutta en ole vielä koskaan saanut kaikkia onnistumaan, aina osaa menee pipariksi.
Onneks nyt saatiin suurinosa onnistumaan.




 Oletko sinä tehnyt kakkutikkareita? 

6 kommenttia:

  1. Oi vau! Upeat tikkarit! Mä en ole vielä kokeillut niiden tekemistä, sillä olen kuullut niiden olevan lopulta aika suurtöisiä. Toisaalta ne ovat kuulemma myös superhyviä, joten varmasti jossain vaiheessa kokeilen niitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ovat melko työläitä mutta niin kauniita että niitä viitsii tehdä.
      Makunsa puolesta nämä eivät pääse minulla ainakaan top kolmoseen mutta lapset tykkää. :)
      Näistä saa näyttävän näköisiä ja ne kiehtovat lapsia kun ovat tavallista kakkua erikoisempia. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. VAU mitä kakkutikkareita! Kokeilin kerran tehdä ja luovutin, liian kovatöisiä tällaiselle hätähousulle! :D

    VastaaPoista
  3. Oi vau! Todella kauniita. Mie olen kerran tehnyt ja olivat kyllä niiiin hyviä mutteivat yhtään noin hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)
      Millaisia kakkutikkareita teit?
      Minun kakkutikkareissa pohjana on suklaakakkupohja, tuorejuusto ja tomusokeri. Päällä sitten se kuorrute. Miten sinä teit omasi?

      Poista