keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Äidin suklaakakku

Kun siskoni perheeseen syntyi reilu kaksi viikkoa sitten suloinen poikavauva, päätin leipoa heidän perheelleen jonkin kuivakakun.
Silmiini osui ohje jota en ollut aikaisemmin testannut, äidin suklaakakku.
Koska siskostani oli tullut jälleen äiti, sopi tämä tilanteeseen hyvin ja suklaa kuulostaa aina hyvältä. :D
Kakku sai paljon kehuja, joten jaan ohjeen nyt teillekin.

Äidin suklaakakku:

175g tummaa suklaata
1 tl murukahvia
175g voita
3 munaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta

(Alkuperäisessä ohjeessa oli vielä 1dl pähkinärouhetta, minä jätin sen allergiasyistä pois)


Sulata voi, suklaa ja murukahvi varovasti kattilassa.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää vaahtoon suklaaseos ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
 Kaada taikina vuokaan jonka vetoisuus on noin 1,5l. (Itse suosin silikonivuokia niin ei tarvitse voidella).
Paista kakku 175 asteisen uunin alimmalla tasolla ritilällä noin 45minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä hetki ja irroita se vuuasta.
Koristele halutessasi valkosuklaalla tai tomusokerilla.
Kakku säilyy huoneenlämmössä 4-6 päivää, pakastimessa n. 4kk.

Tämä kakku sopii leivottavaksi myös lasten kanssa. Meidän taapero oli ainakin innoissaan kun sai osallistua.;)



Siskoni vinkkasi, että samaa kakkua saa tehdä toistekin, joten vein tämän hänelle eilen. :)

2 kommenttia: