tiistai 14. huhtikuuta 2015

Suklainen banoffee pie

Sunnuntaina hyvä ystäväni tuli kyläilemään miehensä kanssa.

Olen kuullut kehuja banoffee piiraasta ja eräästä reseptikirjastani löytyikin sellaiseen ohje. 
Eli eikun kokeilemaan.

Piiras oli melkko helppotekoinen. Pohja oli ainut, joka vaati hiukan vaivaa.
Piiraan täytteeseen kuului kondensoitua maitoa, banaania ja tomusokerilla makeutettua kermaa.

Pohjan tein ihan ohjeen mukaan. Jostain kumman syystä siitä tuli kuitenkin tosi kovaa! Sai miettiä halkeaako lautanen ennen piirasta kun sitä yritti syödä :D


Tältä pohja näytti uunista tullessaan.
Ohjeessa sanottiin että pohja pitää paistaa kuivaksi ja rapeaksi, sellainen siitä tuli, liiankin kanssa :D


Täytettä muutin hiukan. Ostin tavallisen kondensoidun maidon sijaan suklaan makuista kondensoitua maitoa ja jätin lisäämättä sokerin, koska se oli itsessään jo tosi makeaa. Alkuperäisessä ohjeessa maito ja sokeri olisi pitänyt keittää kinuskimaiseksi, mutta ostamani suklaan makuinen kondensoitu maito oli käyttövälmis sellaisenaan. 


Piiras ennen kermavaahtokuorrutetta


Makeaahan piiras oli, niin kuin pitikin. Banaani toi piiraaseen kivaa raikkautta tuhdin suklaatäytteen ja kerman rinnalle.
Jos joskus vielä teen banoffeeta, kokeilen kyllä toisenlaista pohjaa. Pohja oli hyvänmakuinen, sellainen murukeksin makuinen mutta aivan liian kovaa! Helpolla pääsisi jos tekisi pohjan murskatuista kekseistä. Silloin piirasta ei tarvitsisi laittaa missään vaiheessa uuniin eikä se vaadi hyydytystä tms.


valmis suklainen banoffee pie


Oletko sinä tehnyt banoffeeta?

4 kommenttia:

  1. En ole tehnyt, enkä harmikseni edes maistanut. Hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista
  2. En ole tiennytkään, että on olemassa suklaan makuista kondensoitua maitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli minullekin ihan uusi tuttavuus :)

      Poista