torstai 30. huhtikuuta 2015

Kirppistelyä


Olimme puhuneet kirppispöydän ottamisesta varmaan jo useamman vuoden, mutta vasta nyt saimme aikaiseksi myös totetuttaa sen.
Otimme kirppispöydän kahdeksi viikoksi ja veimme myyntiin meille tarpeettomia vaatteita ja tavatoita.
Mitään rikkinäisiä ja loppuun kuluneita emme vieneet myyntiin. En itsekään osta kirppikseltä mitään nukkariepuja tai rikkinäisiä tavaroita, niitä on turha edes yrittää myydä.

Otimme kirppiksen isoimman mahdollisen pöydän eli loossin. Meillä oli niin paljon myytävää, etteivät ne silti mahtuneet kerralla pöytään.
Olimmekin sopineet, että tavaroita viedään myyntiin pikkuhiljaa, aina kun pöytään tuli tilaa.
Näin saimme pidettyä pöydän siistinä. Moni vie kaiken kerralla myyntiin ja pöytä pursuaa vaatetta ja tavaraa, sellaisten pöytien ohi minä ainakin kävelen helposti vain ohi. Sekaisen ja pursuilevan pöydän äärellä ei tee mieli olla.

Kävimme siivoamassa pöytäämme joka päivä, kyllä, joka päivä joku meistä kävi siivoilemassa ja viemässä lisää tavaraa.
Moni varmasti ajattelee, että kauhea homma. Meistä se oli mielenkiintoista ja hauskaa. Voisin jopa väittää että pöytämme oli kirppiksen siistein. ;)
Hauskinta oli kuitenkin seurata millainen tavara myi ja mitkä jäivät pöytään. Tavara myy huomattavasti paremmin kuin vaate.

Ensimmäisen viikon jälkeen olisi saanut tehdä välitilityksen, mutta me halusimme jännittää loppuun asti.
Pöydän purkupäivänä olimme kuin pikkulapsia, jännitimme innoissamme paljon kukin oli tienannut. Tulos oli kaikille ehdottomasti positiivinen yllätys!

Nyt on kaappeihin saatu lisää tilaa ja monesta meille turhasta tavarasta ja vaatteesta päästy eroon.
Ensi vuonna voisi ottaa taas loossin pariksi viikoksi. :)

Kiertelimme myös joka kerta muiden pöydät läpi (kun oma pöytä oli siivottu).
Minä tein muutamia hyviä kirppislöytöjä!

Ensimmäisenä silmiini osui ihana tunika (Sennille). Se oli oikein hyvässä kunnossa, kuosi ihana ja se oli osattu hinnoitella oikein.
Tuosta hinnoittelusta tulikin mieleeni:
 Minusta kirppiksellä kuuluu olla kirppishinnat. Vaikka tuote olisikin hyvässä kunnossa ei siitä mielestäni voi kirppiksellä pyytää samaa hintaa mitä tuote maksaisi uutena kaupassa.
Sennille olisi löytynyt paljon ihania vaatteita, mutta moni jäi hintansa takia ostamatta. Minusta 16€ käytetystä paidasta (olkoot kuinka hyvässä kunnossa tahansa) on liikaa.
Itse myin lähinnä Sennin pieniä vaatteita ja mm. paidat olivat 1-2€/kpl.

Toinen mikä aiheuttaa minussa aina hämmennystä on se mitä kaikkea ihmiset tuovat myyntiin. Kuka haluaa ostaa toisten käytettyjä alusvaatteita tai risaisa kertakäyttörasioita? No ainahan sitä voi yrittää. ;)

Olen jo useamman kuukauden etsiskellyt Sennille uimatossuja ja uv-uikkareita.
 Kerran sitten löysin juuri oikean kokoiset uimatossut neidille! Jes! Niillä on hyvä kävellä uimahallissa, ei liukastu niin helposti. Tossut ovat myös näppärät hiekkarannalla: jalkoihin ei tule haavoja vaikka astuisi esim. terävän kiven päälle ja niillä saa mennä huoletta uimaankin.
Hyvä löytö. :)

Purkupäivänä tein vielä kaksi hyvää löytöä.
Ostoskärryyn päätyi ihana marimekon ruokalappu, pakko ostaa!
Ja sitten löysin kuin löysinkin ne uv-uikkarit Sennille!
Niissä on pitkät hihat ja lahkeet, jotka suojaavat hyvin auringolta. Ei siis tarvitse läträtä koko lasta aurinkorasvalla. :)
Vielä uikkareita ei olla sovitettu. Ne saattavat olla vielä hieman reilut, mutta menevät sitten ainakin seuraavana vuonna jos ovat vielä tänä kesänä liian isot.
Hyviä ja tarpeellisia löytäjä tuli siis tehtyä. Koko satsille hintaa tuli yhteensä 10€! :)


Kirppistely on kyllä kivaa, sekä myyjän että ostajan näkökulmasta katsottuna. :)

Kirppisteletkö sinä?

3 kommenttia:

 1. Kirppistelen, todella innokkaasti. :D Siellä teilläpäin käydessä kierrän aina muutamat lempikirpparini, joilla on yleensä vähän edullisempaa kuin täällä meillä. Muillakin sukulointireissuilla tulee helposti piipahdettua kirppiksellä ja sieltähän se valtaosa meidän perheen vaatteista tuleekin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppistelyssä on sekin hauskaa ettei koskaan tiedä mitä löytää vai löytääkö mitään. :)
   Muistelinkin että sinäkin kirppistelet välillä täälläpäin. :)

   Poista
 2. Niin sehän on hauskaa

  VastaaPoista