torstai 23. huhtikuuta 2015

Kääretorttupohja ruokokidesokerilla

Jokin aika sitten tutustuin mm. ruokokidesokeriin ja kirjoittelin ajatuksiani ylipäätään sokerista.

Tänään minuun iski taas leipomisvimma! Päätin kokeilla ruokokidesokerin soveltumista kääretorttupohjaan.
Mietin lähinnä saako sillä kuohkean vaahdon ja sitä kautta ilmavan torttupohjan.
Saihan sillä!
En huomannut mitään eroa siihen tavalliseen kidesokeripohjaan. Oikein onnistunut kokeilu siis.

Kääretortun sisältä löytyi mansikka-rahka-vaniljakreemi ja tortun päälle tein samanlaisen kuorrutteen mitä mokkapaloihinkin tulee. Eli sitä höttösokeriakin tästä löytyi, lähinnä siitä mokkakuorrutteesta.
Täytteen rahka oli ihan tavallista maustamatonta ja rasvatonta rahkaa ja mansikat otin omasta pakastimesta. Täytteeseen en lisännyt sokeria koska vaniljakreemijauheesta sitä löytyi ihan tarpeeksi.

Minulla ei ollut erikseen mitään reseptiä. Kyhäilin kääretortun omasta päästäni sen mukaan mitä aineksia kotoa sattui löytymään.
Täytyy kyllä sanoa, että tuli aika nannaa. Mansikka-rahka-vaniljatäyte oli ihanan pehmeä ja raikas ja mokkakuorrute kelpasi tällaiselle suklaasyöpölle hyvin. ;)
Tätä torttuahan voisi muokata terveellisemmäksi tekemällä erilaisen kuorrutteen. Mieleeni tuli raakasuklaakerma tms.
Mutta nyt kokeilussa oli ruokokidesokerin soveltuminen kääretorttupohjaan ja siihen se soveltui erittäin hyvin, jes!


Aika nätti vai mitä?
Nämä värit miellyttävät ainakin minun silmääni. :)

2 kommenttia: