sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Baby Showerit

Eilen koitti viimeinkin se päivä jota minä, ja varmasti moni muukin, olin odottanut jo pitkään. Nimittäin siskoni Nean Baby Shower-kutsut!!!
Ihan täpinöissäni pohdin ja suunnittelin, leivoin ja laitoin kotia kutsuja varten kuntoon. Juhlat pidettiin siis meillä.
Yksin en toki kutsuja järjestänyt. Apunani toimivat siskoni Jaana sekä meidän äiti. 


Tällaiset kutsut saimme aikaan:

Juhlat aloitettiin kilistelemällä maljat Nealle ja Poppanalle.

Heti alussa laitoimme kiertämään Baby Shower-kirjan. Sama kirja, jonka kannet olemme itse koristelleet, kiersi myös vauvakutsuilla jolloin Nea odotti Antonia. Nyt siihen tehtiin vain välilehti, Baby shower 2.
Kirjaan jokainen sai kirjoittaa veikkauksensa vauvan syntymäpäivästä, painosta, pituudesta, sukupuolesta, synnytyksen kestosta ja nimestä. Lisäksi pikkuiselle sai kirjoittaa tervehdyksen. 
Kaikki kirjoittivat veikkauksensa kirjaan ja monia ihania nimiehdotuksia tuli ja moni oli kirjoittanut vauvalle todella ihanan tervehdyksen/toivotuksen. Kirja kiersi pikkuhiljaa koko juhlien ajan, jotta jokainen sai kirjoittaa siihen rauhassa.
Kun pikkuinen on syntynyt ja saanut nimen, katsomme kuka veikkais mitäkin oikein. :)

Kansi

Välilehti


Ennen kahvitteluja otimme ryhmäkuvan. Kuva on kiva muisto ja siitä näkee ketkä ovat olleet paikalla. 
On muuten lähes mahdottomuus saada aikaiseksi ryhmäkuvaa, jossa kaikilla olisi onnistunut ilme. Kun samassa kuvassa on 10 ihmistä, niin aina jollain on silmät kiinni tai muuten vain hassu ilme. Kyllä me muutaman ihan onnistuneenkin kuvan saimme aikaiseksi. ;)

Sitten olikin aika kahvitella.
Kattauksen ja koristeiden väreiksi valitsinne vaaleanpunaisen/pinkin ja vaaleansinisen/turkoosin siitä syystä että pikkuisen sukupuoli on vielä arvoitus. Tämä sama lippuviiri oli myös Antonin ja Sennin vauvakutsuilla :)
Äitimme tekemät kattauskoristeet :)


Suolaisina tarjottavina oli savulohisalaattia, joka sisälsi päärynää, granaattiomenaa, täysjyväpastaa kera voin ja tillin, kurkkua, romaine salaattia ja savustettua lohta. Isäni ja äitini olivat savustaneet kalan itse. Salaatin kanssa oli Thousand island-salaattikastiketta.
Tämä salaatti oli meille aivan uusi tuttavuus. Hiukan mietitytti, että onko se hyvää, mutta kaikki taisivat tykätä. Minä ainakin pidin siitä paljon, se oli ehkä minusta tarjottavista parhain.
Salaatin kaverina oli suolaisia porkkana-sipulimuffineja. Näitä olin testannut kerran aikaisemmin, jotta tietäisin miltä ne maistuvat. Äitini leipoi muffinit juhliin antamallani ohjeella jonka olin itse hieman muokannut.


Äiti teki suolaisiin muffineihin myös kauniit reunakoristeet.Makeina tarjottavina oli äitini tekemiä marenkeja, minun tekemiäni Rocky roadeja ja tietenkin kakku!
Rocky roadeissa oli murukeksiä, suolapähkinöitä, kuivattuja karpaloita, minivaahtokarkkeja ja maitosuklaata.
Kakku oli Nean toiveiden mukaisesti mansikkamoussekakku valkosuklaakreemikuorrutteella. Kakun ulkonäkö olikin sitten Nealle yllätys. Koristeet tein sokerimassasta.
Kakun päällä komeili suloinen norsu-vauva ja muutama sokerirusetti. Kakun sivuilla oli sokerimassasta muoteilemiani vauvanvaatteita sekä sydämiä. 
Nea taisi jännittää kutsuista eniten juurikin kakkua, onneksi hän näytti pitävän siitä. Minäkin olen tyytyväinen kakkuun. Kakusta tuli hempeä ja hillitty, selkeästi vauvakakku, unisexvärein.

Olen tehnyt moussekakkuja jo kauan, mutta aina kaikki ei meni niin kuin on ajatellut. Jouduin nimittäin tekemää kaksi kakkua, ensimmäinen lensi roskikseen.
Ensimmäinen kakku meni pieleen liivatteen lisäysvaiheessa, liivate meni klimpeiksi eikä mousse siten hyytynyt. Toinen versio onnistuikin sitten kuin unelma kun Teppo oli auttamassa. Kiitos muru <3
Minulta olisi varmasti päässyt itku jos toinenkin kakku olisi epäonnistunut. Kakut ovat minulle rakas harrastus ja minusta on ihanaa panostaa niihin. Tiedän, että vieraat odottavat aina näkevänsä hienon kakun, olisi ollut kamalaa tarjota liivateklimppistä mansikkavelliä tai valmiskakkua. No loppu hyvin, kaikki hyvin. :DNea sai tietenkin leikata kakusta ensimmäisen palan :)


Kun jokainen oli herkutellut vatsansa täyteen oli aika hieman leikkiä. 
Leikimme vauva-aliasta! Eli Aliasta vauva-aiheisin sanoin, jotka keksimme Jaanan kanssa.
Se olikin hauska leikki! Puolet porukasta olivat lapsettomia joten jotkin sanat, kuten syöksysynnytys taikka kotihoidontuki toivat kaivattua lisähaastetta. Saimme kyllä nauraa selityksille ja arvauksille, hyväntahtoisesti tietenkin.
Voittajapariksi tulivat, taisteltuaan ensin toista paria vastaan kaksintaistelun, juhlien odottavat äidit: Nea ja Janina. Palkinnoksi he saivat pienet pilkulliset nallet, jotka voi ripustaa vaikka laukun vetoketjuun kiinni.

Seuraavaksi Nea sai availla saamansa lahjat.
Voi miten paljon kaikkea ihanaa ja suloista Nea ja vauva saivatkaan lahjaksi. Jokainen oli selkeästi hankkinut lahjansa ajatuksella. :)
Minä ja Jaana kokosimme lahjaksi vaippakakun. Vaippakakku sisälsi pikkuruisia vaippoja, hauskan baby blues-kirjan, suklaata ja söpöjä kumiankkoja. Kerrokset sidottiin vihreillä ja keltaisilla nauhoilla ja ne kiinnitettiin pienillä ankka-napeilla. Vaippakakku käärittiin vielä sellofaaniin ja sidottiin vihreällä pöllönauhalla ja koristeeksi laitettiin pieni keraaminen herneenpalkovauva- koriste.
Vaippakakku suunniteltiin ja kasattiin Jaanan kanssa yhdessä, mutta tarvikkeiden hankkimen oli Jaanan vastuulla. Minä puolestani suunnittelin ja hommasin kahvipöydän tarjottavat.


Lopuksi oli vielä vaipan heittoa. Idea oli sama kuin häissä kimpun heitossakin. Eli kaikki, niin lapsettomat kuin kaikki joilla jo lapsi/lapsia oli, kerääntyivät Nean taakse ja Nea heitti vaipan selkä meihin päin. Se kuka nappaisi vaipan saisi seuraavaksi vauvan. Vaipan nappasi Nean ystävä, jolla ei ole vielä lapsia. Hänen vuoronsa on siis seuraavaksi. ;)
Vaipan sisälle olimme kätkeneet paketin suklaarusinoita. :D

Aika meni juhlissa todella nopeasti. Onneksi olimme suunnitelleet ohjelmaa juuri sopivasti, ei ehtinyt tulla tylsää mutta aikaa oli myös jutteluun ja kuulumisien vaihteluun. 
Olen niin iloinen että kutsutut pääsivät paikalle! Juhlat eivät olisi olleet mitään ilman vieraita. Kiitos vielä kaikille jotka olitte paikalla! Toivottavasti juhlista jäi kaikille kiva muisto. :)


Oletko sinä järjestänyt vauvakutsuja tai ollut sellaisissa?

8 kommenttia:

 1. Kutsut olivat ihanat!♡♡♡
  Kiitos vielä niistä

  VastaaPoista
 2. Oi miten mukavan kuuloiset juhlat, ja tuo vaipanheitto on miulle ihan uusi idea!

  Teidän perhe on kyllä ihana kun teette, juhlitte ja järjestätte asioita yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaipanheitto oli kiva pieni ohjelmanumero. Minäkin törmäsin siihen vasta vähänaikaa sitten ja se oli pakko toteuttaa. :)

   Meidän perhe on kyllä ihana, hupsu ja ihana. :D

   Poista
 3. Ihanan kuuloiset juhlat, herkullisen näköiset tarjottavat, ihana tuo kakku ja samoin tuo vaippakakku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kakkua jännitin ehkä eniten, mutta hyvin onnistui lopulta.

   Poista
 4. Oli kivat kekkerit ja erityisesti tarjottavat oli herkullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. :)
   Ollaan me vaan taitavia ;)

   Poista