sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tuuttipullaa

Laskiainen oli ja meni, eikä meillä leivottu laskiaispullia!
Eilen tämä päätettiin ottaa takaisin ja leivoimme tuuttipullia lasten kanssa. 

Tuuttipullat ovat laskiaispullia mutta erimuodossa. Pullista tehdään tuutinmallisia ja sen sisälle laitetaan haluamansa täytteet.

Saat tehtyä tuuttipullia kun väkerrät foliosta tuutinmallisia tötteröitä. Öljytyn tötterön päälle kieputetaan tavallisesta pullataikinasta tehtyjä pullasuikaleita. Jätä foliota näkyviin jotta saat paiston jälkeen vedettyä sen pois tuutinsisältä. Anna tuuttien kohota. Voitele tuutit ja koristele ne raesokerilla. Meillä tuuttipullat valmistuivat 225 asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.
Foliotötteröt kannattaa poistaa kun pullat ovat hieman jäähtyneet.






Täytteeksi laitoimme kermaseosta joka sisälsi kuohukermaa, vaniljakreemijauhetta ja vadelmahilloa. Vadelmahillon voi toki laittaa erikseenkin.
Me päädyimme tekemään yhden sörsselin joka oli helppo porsottaa tuuttiin, näin joka puraisulla sai suuhunsa sekä hilloa että kermavaahtoa. :)
Täytyy sanoa, että oli kyllä parasta pullaa pitkään aikaan!




Joko sinä olet kokeillut tuuttipullien tekoa
vai syötiinkö teillä perinteisemmän mallisia laskiaispullia?



Milla-maria Koskela! Yritän vielä kerran huhuilla perääsi. :)
Julkaisin reilu viikko sitten blogini 1v arvonnan voittajan ja arpaonni suosi sinua.
Tarvitsisin sähköpostiosoitteesi, jotta saan toimitettua paketin sinulle.
Odottelen vielä tämän päivän ajan yhteydenottoasi. Maanantaina voitto siirtyy seuraavalle jonka nimi tuli arpapussista sinun jälkeesi. :)


6 kommenttia:

  1. Voi ei, täälläkin on ihania ja kauniita tuuttipullia! Mä kokeilin niitä hieman soveltaen (tein kuppeja ylösalaisin olevien muffinivuokien päälle). Voin kertoa, ettei lopputulos ollut ihan noin kaunis. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!
      Kokeilin näitä ensimmäistä kertaa ja yllätyin siitä kuinka hyvin ne onnistuvat.
      Kokeile ihmeessä tätä versiota. Osa kuvassa olevista tuuteista on Vilman (8v) tekemiä eli nämä eivät ole niin vaikeita kuin voisi kuvitella. Näiden kannattaa vain antaa kohota hyvin ennen uuniin laittoa.

      Mitä niille sinun versioillesi sitten kävi?
      Menettivätkö ne muotonsa uunissa/valahtiko kaikki taikina alas?

      Poista
  2. Nami mitä ihania pullia! Pitää kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Suht helppoa ja hurjan hyvää! :)

      Poista
  3. Me tehtiin näitä laskiaisena ja hyviä tuli. :)
    Mä tosin en öljynnyt foliotötteröä, onneksi irtosi kuitenkin hyvin. :)

    VastaaPoista