tiistai 24. helmikuuta 2015

Taaperoharrastuksia

Olen siitä onnekas, että saan olla vielä kotiäitinä ihanalle taaperotytöllemme.
Vaikka olenkin kotiäitinä ja Senni on kotihoidossa, emme suinkaan ole 24/7 kotona.
Sekä minä että Senni kaipaamme kaikenlaista virikettä ja puuhaa jotta emme pitkästyisi. Lisäksi ihmistenilmoille on pakko päästä välillä!

Jotta emme ihan mökkihöperöityisi, on meillä monenlaisia kivoja pikkuharrastuksia.
Pitkäaikaisin harrastuksemme on uiminen ja sitä harrastamme kolmisin (Senni, minä ja Teppo), muut harrastukset ovat minun ja Sennin juttuja.
Nyt uintiharrastus ei ole enää niin aktiivista kuin vauvavuotena. Vauvavuotena uimassa käytiin noin kerran viikossa, nyt huomattavasti harvemmin mutta kokonaan sitä ei olla jätetty.

Toinen pitkäaikainen harrastuksemme on ollut muskari. Muskari on ehdottomasti meidän juttu! Senni hokee usein koko muskarimatkan "aulaa" eli laulaa ja on selkeästi innoissaan menossa muskariin. Siellä on kiva nähdä muita muskarilaisia ja Senni tanssii, taputtaa, soittaa ja laulaa innoissaan. ♡

Melko uusi harrastuksemme on avoimessa päiväkodissa (Aapelissa) käyminen. Avoimeen päiväkotiin saavat vanhemmat mennä lastensa kanssa silloin kuin siltä tuntuu eikä se maksa mitään.
Olemme nyt noin kuukauden ajan pyrkineet käymään Aapelissa 1-3kertaa viikossa. Senni viihtyy Aapelissa hurjan hyvin ja saan usein oikein houkutella tyttöä lähtemään pois. :D
Aapelissa tunnelma on leppoinen, lapset leikkivät kiltisti toistensa kanssa ja aikuiset juttelevat keskenään samalla kun katsovat lapsosten perään. Tämä on tehnyt hyvää sekä minulle, että Sennille! Senni on saanut uusia kavereita ja erilaisa virikkeitä mm. lelujen ja askartelun kautta. Minä puolestani olen ollut tyytyväinen kun saa jutella muidenkin aikuisten kanssa. Aapelissa käy paljon äitejä lapsineen, mutta välillä joukossa on myös muutama isä ja pari pappaakin. :)

Uusin harrastuksemme on kirjaston satutunnilla käyminen. Tai en tiedä voiko tätä vielä sanoa harrastukseksi kun olemme käyneet satutunnilla vasta yhden kerran. :D
Mutta tarkoituksena olisi käydä jatkossakin. Senni ei juurikaan malttanut vielä kuunnella satua kun huone oli täynnä lapsia ja muuta kiinnostavaa. Sadun jälkeen lapset saivat askarrella ja siitä Senni tykkäsi!
Eiköhän se keskittymiskyky sadun kuunteluunkin vielä harjaannu ajan mittaan. :)


Satutunnilla askartelua


Näiden yhteisten harrastuksien lisäksi käymme paljon puistoissa leikkimässä ja korvat pidetään auki jos jostain kuulisi kivasta tapahtumasta tms.

Kotiin ei siis tarvitse jämähtää vaikka olisikin kotiäiti ja hyvä niin, lapsi kaipaa/tarvitsee myös muiden lasten seuraa ja äiti ei voi sitä itse korvata. :)
Meillä tuo taapero on ainakin niin sosiaalinen tapaus että ehdottomasti tarvitsee kanssakäymistä muiden lasten kanssa ja samalla opitaan niitä elämässä tärkeitä sosiaalisia taitoja sekä käytöstapoja ja muiden huomioon ottamista.


Onko teillä yhteisiä harrastuksia lastenne kanssa?

2 kommenttia:

  1. Me askartelemme, leivomme ja käymme kerhossa. :) Isimies käy luistelemassa, kesällä pyöräilemässä ja soittaa A-murun kanssakitaraa. Sitä on ihana katsoa! <3

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana satutunti kun saa askarrellakin! Tuollainen olisi niiiiin meidänkin juttu!

    Mekin kävimme muskarissa ja avoimessa päiväkodissa puuhaamassa. Nyt päivähoidon alkamisen jälkeen molemmat jäivät eikä otettu tälle keväälle mitään sovittua harrastusta. Joka toinen viikko pyrimme sunnuntaisin käymään lasten liikuntamaassa (mailoja, palloja, liukumäkiä, puolapuita jne) ja joka toinen kirjastossa, mutta muuten meidän perhe harrastaa tällä hetkellä vain muuttoa. :D Syksyllä ajattelin ilmoittaa Ellun lasten jumppakerhoon ja ehkä meidät molemmat lapsi-vanhempi -tanssiin.

    VastaaPoista