keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Taapero yökyläilee

Minusta on hyvä jos lapsi osaa tarpeen tullen yöpyä muuallakin kuin kotona ja toisinaan myös ilman meitä vanhempia.
Minusta on hyvä, että lapsi oppii luottamaan muihinkin läheisiin ihmisiin kuin vain vanhempiinsa.
Koskaan ei tiedä jos sattuukin jotain minkä takia lapsi pitäisi saada jollekin yökylään, vanhemmat joutuvat vaikka johonkin onnettomuuteen tms, silloin on varmasti kaikkien kannalta helpompaa kun lapsi on jo tottunut yökyläilemään.

Tällä viikolla Tepolla on lomaviikko ja nyt ollaankin jo puuhailtu lasten kanssa kivoja juttuja, mutta kahdenkeskinenkin aika on välillä tarpeen.
Maanantaina suuntasimmekin Ikeaan ja ihan kaksin. Tätä reissua minä olin odottanut kuin kuuta nousevaa! :D
Senni meni vanhenpieni luokse hoitoon, jotta me saimme kierrällä ja katsella ihan rauhassa ja ilman aikataulua. Ensin oli tarkoitus, että Senni on vain päivän hoidossa. Isäni kuitenkin ehdotti, että samalla Senni voisi jäädä kyllä yöksikin. Tartuimme tähän tilausuuteen ja Senni päätettiin viedä ihan yökylään.
Ikeassa emme toki viettäneet koko päivää vaikka siellä menikin aikaa melkein kuusi tuntia.

Shoppailureissun jälkeen menimme kiinalaiseen syömään, meidän lempipaikkaamme. Illalla katsottiin leffaa ja hiukan herkuteltiin, kaikessa rauhassa!
Monta kertaa päivän aikana pohdimme mitä Sennille kuuluu ja onkohan hänellä ikävä, mutta osasimme silti nauttia harvinaisesta kahdenkeskisestä ajastamme.


Minun ruokani,
friteerattua ankaa ja kasviksia (kasvikset ovat tuolla ankan alla)

Tepon kiinalaiset herkut,
kanaa ja kasviksia, kuumalla valurautapannulla.
Kuului melkoinen kihinä kun tämä kannettiin pöytäämme.


Seuraavana päivänä haimme tytön kotiin ja iloisena hän halusi heti syliin ja saimme paljon pusuja ja haleja.
Mummulassa tyttö oli viihtynyt oikein hyvin. Tosin eipä minulla ollut mitään syytä epäillä etteikö hän olisi viihtynyt.
Sennillä on lämmin ja läheinen suhde vanhempiini, Mummuun ja Pappaan.
Mummu oli kokkaillut tytölle herkkuruokia ja kaikenlaista kivaa puuhaakin vanhempani olivat järjestäneet.
Senni oli päässyt mm. pulkkamäkeen ja Pappakin oli istahtanut tytön kanssa pulkan kyytiin ja mennä viilettäneet mäkeä alas. :D
Kyllä sydäntä lämmittää nähdä kuinka vanhempani tykkäävät touhuta Sennin kanssa, näkee että hän on heille rakas. ♡


Senni ja Pappa

Ilonen pieni pulkkailija :)


Vaikka pidänkin näitä yökyläilyjä tärkeinä ja tarpeellisina, ei niitä vielä ole kertynyt kovinkaan montaa. Tämä oli nimittäin Sennille vasta kolmas kerta (jos en vääri muista) kun hän oli yökylässä.
Ensimmäistä kertaa hän oli mummulassa yötä ilman meitä vanhempia ollessaan 8kk ikäinen, kun me olimme ystävämme häissä. Toinen kerta oli viime kesänä kun minä vietin tyttöjeniltaa ystävieni kanssa ja Teppo taisi olla joillain festareilla.
Sennillä on nyt ikää 1v 7kk eli kovin usein hän ei ole yökylässä ollut, mutta ei tämän ikäisen tarvitse kovin usein mielestäni ollakaan. En raaskisi laittaa häntä yökylään joka viikonloppu tai edes kerran kuussa, mutta tällainen silloin tällöin tapahtuva yökyläily tekee kaikille osapuolille vain hyvää.


Yökyläileekö teillä lapset kuinka usein ja koetko sen tarpeelliseksi?
Pssst... Milla-Maria Koskela!
Voitin blogini 1v arvonnan, mutten ole pystynyt lähettämään voittoa sinulle kun en tiedä mihin lähettän sen, osoitettasi siis kaipailen. Voit laittaa sähköpostiosoitteesi minulle kommentoimalla johonkin postaukseeni niin kyselen sitten sinulta osoitettasi. Tai sitten voit halutessasi laittaa osoitetietosi suoraan minulle sähköposiini ninni.poyry88@gmail.com
Odottelen vielä tämän viikon loppuun asti. Jos en kuule sinusta niin laitan palkinnon seuraavalle henkilölle, jonka nimi nousi sinun jälkeesi seuraavana arpapussista. :)

3 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Yökyläily tekee lapselle hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Mukava lukea, että yökyläily sujui hienosti! :) Meidän taapero ei ole ollut vielä kertaakaan yökylässä, mutta meillä kotona kyllä isovanhempiensa kanssa, kun ollaan oltu miehen kanssa poissa (eli kerran miniminilomalla ja toisen kerran synnyttämässä :D). Mä toivon, että tämän vauvavuoden päätyttyä olisi taas mahdollista viettää hetki miehen kanssa niin, että isovanhemmat katsovat tyttöjä.

    VastaaPoista