tiistai 10. helmikuuta 2015

D-C-FIXailua osa 1/2

Useammasta postauksestani on käynyt ilmi, että siskoni Jaana on ollut sisustusapunani.
Hän on loihtinut meille mm. ihanan liitutaulutyön jonka näkee tästä.

Yksi isompi projekti olikin Sennin huoneen ja siivouskaappin ovein tuunaus.
Ovet ovat alkuperäiset, 70-luvulta ja värikin oli sen mukainen. Pidän vihreästä väristä, mutta näiden ovien sävy oli sellainen myrkynvihreä, yök!
Ensin tarkoituksena oli maalata ovet, mutta ajatus hiomisesta ja maalaamisesta ja sitä kautta helposti jäävistä valuma- ja sutijäljistä eivät innostaneet.

Ovet päätettiin päällystää d-c-fix kalvolla. Kalvojen asennus käy huomattavasti sukkelammin kuin maalaaminen kun ei tarvitse tehdä pohjatyötä eikä odotella kuivumista. Lisäksi kalvot saa halutessaan irroitettua, ilman että alkuperäinen pinta kärsii.
Valitsin kalvoiksi valkoisen mattavärin ja se tekikin ovista raikkaat!
Ilman Jaanan apua kalvot olisivat vieläkin vaatehuoneessa rullalla, onneksi kätevä siskoni tuli asennusavuksi, kiitos Jaana.
Asentaminen oli periaatteessa ihan helppoa, mutta ilmakuplia ja kurttuja syntyi melkoisen helposti jos ei ollut tarkkana ja kalvon suojapaperia otti kerralla liikaa pois.
Ovia ei saa irroitettua, joten kalvot asennettiin (niska kenossa) kun ovet olivat paikoillaan. Yläkaappeja päällystäessä sai hieman varvistaa jotta yltti ihan ylös. :D
Ovien pyöreät vetimet ovat kiinteät, en edes yrittänyt lähteä repimään niitä irti vaan ne saivat jäädä paikoilleen. Vetimet eivät ole ehkä ihan minun makuuni, mutta kun valkoinen kalvo oli asennettu eivät vetimetkään näyttäneet enää hullummalta. :)


Tässä tulee ENNEN kuvat:


Eteisen siivouskaappi ennen fixausta.

Sennin huoneen kaapit ennen fixausta.

Ja tässä JÄLKEEN kuvat:
Eteisen kaappi fixailun jälkeen.

Kattovalaisin tuo hienon varjon valkoista ovea vasten. :)
Sennin huoneen kaapit fixailun jälkeen.Sennin huoneen kaapinoveen laitoin myös kaksi sisustustarraa, siilin ja sienen. Minusta ne ovat söpöt, tuollaiset aidon näköiset ja ne ovat sellaista kangasmaista materiaalia. Haaveilen tuohon toiseen oveen samansarjan bambi- tai puputarraa.


Mitä pidätte lopputuloksesta, onko onnistunut?
Oletko sinä d-c-fixaillut?


3 kommenttia:

  1. Näit tuunaus juttuja on kiva lukee. :) Noinki pieni juttu teki ihmeitä :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten hienot tuli! Ja nuo ovenkahvathan ovat varmasti viimeisimpien trendin mukaiset kun retro on nyt in! :) Vihreä värikin olisi varmaan ollut retrofanien mieleen, mutta hm, rajansa kaikella, valkoinen on paljon raikkaampi. :)

    Mie olen dc-fixaillut ainoastaan levysoittimen kaiuttimet (vaalean puun värisestä tummiksi), hyvät tuli, mutta noin isoihin projekteihin en ole VIELÄ ryhtynyt. :)

    VastaaPoista