sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen kakku

Nyt on vuoden 2015 ensimmäinen kakku leivottu!
Täytin tänään huimat 27-vuotta ja sisareni ja vanhempani tulivat synttärikahvittelemman, joten pitihän sitä kakkuakin olla tarjolla. ;)

Sain Tepolta joululahjaksi peräti kolme uutta reseptikirjaa ja halusin ottaa ohjeen kakkuun jostakin niistä.
Monta iltaa selailin kirjoja ja laitoin kirjanmerkkejä niihin kohtiin, jotka tuntuivat hyviltä vaoihtoehdoilta.
Oli jos jonkinmoista vaihtoehtoa mm. shampanjakakku, mokkakakku, toffeekakku ja monta erilaista suklaakakkua. Valinnanvaraa siis oli!

Nyt kun olen aloittanut tämän elämäntaparemonttini, en halunnut kuitenkaan tehdä sitä kaikista tuhdeinta ja täyteläisintä suklaakakkua, ettei menisi ihan heti plörinäksi.
Olen myös hiukan kyllästynyt liivatteella hyydytettyihin kakkuihin (joista saa aika näppärästi kevyehköjä), joten jokin uusi resepti olisi löydettävä. Hyydykekakut ovat ehdottomasti minun juttuni, mutta vaihtelu virkistää.


Tässä joululahjaksi saamani kirjat.
Otin ohjeen synttärikakkuuni tuosta keskimmäisestä kirjasta. :)Löysinkin ohjeen jossa oli valittavissa myös hiukan kevyempi versio, valkosuklaa-mantelijuustokakku!
Täysin rasvaton taikka sokeriton kakku ei ole, mutta esim. käyttämällä kevyt-tuorejuustoa sai kakusta hiukan kevyemmän.
Tämä kakku ei ole mikään pikakakku. Sitä piti ensin paistaa uunissa 90min ja sen jälkeen laittaa uuni pois päältä ja jättää kakku sinne vielä 1-2 tunniksi. Tämän jälkeen sen piti antaa jäähtyä ja vielä sen jälkeen olla jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Onneksi tajusin tehdä kakun jo eilen. :D

Kakustani ei tullut mikään kaunokainen. Uunissa se kohosi ensin kauniisti, mutta loppusuoralla se tuli yli vuuasta ja sitten lässähti.
En ottanut tästä kuitenkaan mitään stressiä, hunnutin kakun tomusokerilla ja päälle laitoin myös valkosuklaalastuja ja näin kakusta sai ihan syötävän näköisen.


Päätin etten ala leipomaan mitään suolaista, mutta jotain pikkusuolaista halusin tarjota.
Ostin tuc-keksejä (kahta eri makua), ruis nachoja, tex mex chunky salsaa, tex mex cuacamolea ja viinirypäleitä. Niistä jokainen sai keräillä itse lautaselleen haluamansa kokonaisuuden. :)

Sennin kummitäti kyläili meillä toissapäivänä ja hän opetti kuinka serveteistä taitellaan hauskoja hattuja. Pakkohan minun oli taiteilla sellaisia kakkukahvi kattaukseenikin. :D
Kirjastosta voisikin joku kerta kurkata, josko sieltä löytyisi kirja jossa olisi ohjeita erilaisiin servettikoristeihin! Niitä voisi sitten opetella ja väkerrellä joka kemuihin erilaiset servetit. :D
Nämä ihanat servetit sain Vilmalta <3


Sellaiset pikku synttärikahvittelut pidin. Vaikkei kyseessä olleetkaan mitkään isot juhlat, riitti talossa vipinää. Taaperot pitivät huolen, että koko ajan oli tapahtumaa. ;)
Senni on aina tohkeissaan kun tädit ja isovanhemmat tulevat kylään, hyvä että pysyy housuissaan. :D
Anton oli hassu kun näki Sennin keinuvat keinuhevosella ja hänkin olisi halunnut keinua. Hetken poika katseli vierestä ja sitten päätti kiltisti kiivetä itsekin kyytiin. Senni hämmästeli alkuun, että mitä nyt tapahtuu mutta jatkoi sitten keinumista. Olivat kyllä suloinen näky kun keinuivat yhdessä. <3

Päivä oli vauhdikas ja hauska, luulisi nukuttuvat hyvin yöllä. :)
Huomenna olisi tarkoitus lähteä taas ulkoilemaan, nyt kun saatiin kaunis ja talvinen sääkin. :)

3 kommenttia: