sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Keittiö, kolkosta kauniiksi

Olemme asuneet uudessa kodissa nyt noin 1,5kk.
Kotimme sijaitsee 70-luvulla rakennetussa kerrostalossa ja monin paikoin tuo 70-luku näkyykin täällä, valitettavasti. Eniten 70-luku näkyy keittiössä ja kylpyhuoneessa.
Minä en ole erityisen ihastunut 70-lukuun joten pyrin "piilottamaan" sen kodistamme. Siitä pidän, että täällä on paksut, hyvin ääntä eristävät, kiviseinät, mutta esimerkiksi keittiön välitilaan en ole tyytyväinen.
Asunto ei ole toki alkuperäisessä kunnossa, mm. ikkunat, kodinkoneet ja lattiat on päivitetty lähiaikoina tähän päivään sopiviksi. Moni tyytyisi varmasti asuntoon ihan tällaisenaankin. Minulle koti on paikka, jonka haluan kertovan ja näyttävän meidän perheeltä, joten sellainen siitä myös muokataan.

Päässäni onkin paljon sisustus- ja tuunausideoita. Kaikkia ei pysty kerralla toteuttamaan, aika ja raha eivät anna tähän mahdollisuutta. Toisaalta on kiva, ettei kaikkea saa kerralla, näin ei tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä ja kokoajan on jokin juttu vireillä, ei ehdi pitkästyä. Hitaasti, mutta varmasti, tästä tehdään juuri meidän näköinen koti.
Olen luonteeltani näpertelijä ja tykkään suunnitella ja sommitella. Siskoni ovat myös sisustusihmisiä ja heidän kanssaan jaamme ideamme ja pohdimme yhdessä ratkaisuja koteihimme. Totesimmekin eilen Jaanan kanssa, ettei koti tule ikinä valmiiksi, aina löytyy jokin nurkka jonka haluaa laittaa uusiksi. :D

Tällä viikolla keittiömme on saanut meidän näköisiä palasia itseensä.
Haaveilen sellaisesta, Muumimammahenkisestä keittiöstä, mutta kuitenkin suht hillitystä. Tavaraa ei saa pursuta joka kolosta, yleisvaikutelman haluan pitää siistinä. Keittiö ei saa myöskään olla toisesta ääripäästä ei liian steriili/mielikuvitukseton.
Haluan, että keittiöstämme löytyy kivoja yksityiskohtia, katseen vangitsijoita, jotka kertovat omaa tarinaansa.

Näihin viimeisimpiin uudistuksiin en olisi pystynyt yksin, tarvitsin lähimmäisten apua ja sitä sainkin heti kun pyysin. :)
Halusin keittiöön hyllyn kaikille rakkaille purnukoilleni sekä tangot hellan viereiselle seinälle, johon ripustaa kauhat ja lastat roikkumaan. Koska seinät ovat kiveä, ei niitä voinut nakutella millään pikkunauloilla kiinni. Apuun riensi siskoni Nean mies, joka sai käyttöönsä kiviporan ja poraili reiät seiniin ja asensi hyllyn ja tangot. :)

Voisin kuvitella, että Muumimammallakin kauhat roikkuvat seinällä.
Tuosta ne on näppärä ottaa käyttöön.


Purnukkani, sulassa sovussa.
Hylly on ollut alunperin puunvärinen, mutta maalasin sen aikoinaan valkoiseksi,
miellyttää minun silmääni näin. :)


Keittiössämme ei ole liesituuletinta, sen takia hellan yläpuolella oli hölmön näköinen kolo joka oli mielestäni kolkko. Mietin ja pähkäilin mitä siihen oikein laittaisi. Kaikkia seiniä ei ole kiva porailla täyteen reikiä ja koristuksen olisi kestettävä kokkailusta tuleva kuumuus ja höyry. En saanut yhtään järkevää ideaa päähäni. Pyysin siskojanikin pähkäilemään siihen jonkin kivan jutun, joka olisi helppo toteuttaa.

Sitten se tapahtui, koloselle löytyi ihana sisustusidea! Siskoni Jaana sen keksi; liitutaulutarraa ja siihen kiva kuva! Jaana oli tuunaillut oman keittiönsä lipaston liitutaututarralla (siitä voi käydä lukemassa tästä) ja hän lupautui tuunailemaan myös meidän keittiön seinän. :)

Jaana on hyvä piirtämään, toisin kuin minä, ja saikin seinälle aikaiseksi oikein upean taideteoksen. Ihailin sitä koko eilisen illan ja tänäänkin olen sitä katsellut hymyssä suin. Ainakin vielä toistaiseksi tarra ja kuva ovat pysyneet hyvin seinällä, vaikka kokkailinkin.Nyt tuo kolonen on kaikkea muuta kuin kolkko <3

Olen aivan ihastunut tähän.
Tekstikin sopii juuri minulle :)


Iso kiitos vielä kaikille teille ihanille mussukoille, jotka autoitte keittiön sisustamisessa. <3


Pääsitte nyt ensimmäistä kertaa kurkistamaan pikkuisen uuteen kotiimme. Esittelen keittiön kokonaisuudessaan vasta kun olen saanut muutkin tuunausprojektini tehtyä.
Seuraavaa projektia varten onkin jo tilattu materiaalit. :)


Mitäs piditte näistä keittiömme yksityiskohdista ja muutoksista?


8 kommenttia:

 1. Oli kyllä hauska päästä piirtelemään teidänkin seinille, kun nyt innostuin niin kovasti liitutaulutarrasta. Omassa kotona kun ei viitsi sitä ihan joka paikkaan tunkea... :)

  VastaaPoista
 2. Kivat nuo kauhojen roikutustangot! Heti aloin silmäillä meidän keittiötä, mutta tänne niitä ei valitettavasti saa mihinkään fiksuun paikkaan. :D

  Liitutaulutarra on kiva idea ja siinä on taidokas toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Jaana on taitava, minä vain ihailin vierestä kun hän ahersi. :)

   Poista
 3. Tuo liitutaulutarra on ihan loistavaa! Hauska idea käyttää sitä tuossa aukossa, on sekä nätti, kestävä että paloturvallinen. :)

  VastaaPoista
 4. Ei vitsi! Vähän kivat noi missä kauhat yms roikkuu. Mistäs moiset on hommattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeasta on ostettu, tosi näppärät ja edulliset! :)

   Poista