tiistai 16. joulukuuta 2014

Piparituparit

Sunnuntaina meillä vietettiin tupareita, eikä mitätahansa tupareita vaan piparitupareita! :D
Kuten meidän perheellä on tapana, ei nämäkään juhlat olleet tavanomaiset, vaan meidän tapaamme hiukan hullunkuriset.

Uutta kotia oli kiva päästä juhlistamaan jotenkin, oli niin iso helpotus päästä muuttamaan pois vanhasta kodista! Olen aivan ihastunut uuteen kotiimme, vaikka kaikkea pientä laitettavaa vielä onkin.
Mitkään viinanlitkimis-tuparit eivät tulleet kuuloonkaan, mutta pelkät kakkukahvittelut kuulostivat liian tylsältä.
Näin joulun alla sainkin idean järjestää piparituparit eli tuparit joissa kaikki pääsisivät leipomaan pipareita, yhdessä tekemisen iloa.

Tupareita vietettiin "pienellä" porukalla, sisaruksiani perheineen saapui paikalle.
Tarjottavat pidettiin maltillisina, suolaisena oli patonkia lisukkeilla.
Tottakai minun oli pakko tehdä taas kakku, löysin uuden ohjeenkin jota oli pakko testata; omenainen glögi-juustokakku.
kakku sopi hyvin jouluiseen teemaan. :)

Tuossa ensimmäisessä kuvassa näkyy myös vaaleanpunainen vieraskirjamme. Se on seikkaillut mukanamme jo useammassa kodissa. Pyydän vieraita aina kirjoittamaan siihen jotakin kun käyvät meillä kylässä.
Välillä onkin kiva selailla kirjaa ja katsoa, ketkäs meillä ovatkaan kyläilleet ja mitä olemme tehneet. :)
Joskus unohdan pyytää vieraita kirjoittamaan ja välillä se unohtuu vaikka olisinkin pyytänyt, mutta pääsääntöisesti vieraat kirjoittavat siihen muutaman sanan. Sisarukseni osaavat jo itse tarttua kirjaan ja kirjoittaa siihen, ovat niin tottuneita tähän meidän tapaan. :)Omenainen glögi-juustokakku
Kun tarjottavat oli herkuteltu, ryhdyimme leipomaan pipareita.
Tein ensimmäistä kertaa elämässäni itse piparkakkutaikinan ja hiukan jännitti tulisiko siitä lainkaan syötäväksi kelpaavia piparkakkuja.
Taikinan tein jo edellisenä päivänä, jotta se ehti tekeytyä jääkaapissa.

Innoissaan kaikki ryhtyivät leipomispuuhiin, erityisesti taaperot Senni ja Anton. Voi kuinka pikkuisten silmät oikein loistivat kun pääsivät leipomaan isiensä kanssa, hymy oli korvissa. <3
Isien ja taaperoiden jälkeen me naiset leivomme lopusta takinasta monta pellillistä pipareita ja hyvin onnistuivat!
Lopputulos oli mieluinen, piparkakkumme maistuivat ihan oikeilta pipareilta ja näyttivätkin siltä mitä piti, jippii! Iloiset ja onnistuneet tuparit. :)

 Ihan vielä en kotiamme esittele täällä blogissa, mutta senkin aika tulee varmasti. Mm. Sennin huone on vielä sisustamatta ja keittiö kaipaa ehostusta. Pikkuhiljaa kotia laitetaan meidän näköiseksi ja sitä mukaan kun se valmistuu, esittelen aikaansaannokset sitten täälläkin. Kodin esittely menee vasta ensi vuoden puolelle, nyt keskitytään jouluun, pian se on jo täällä!!!

Onko teillä ollut/oletko ollut joskus teematupareissa?

7 kommenttia:

 1. Hauska idea tuollaiset teematuparit! Voisinkohan lykätä meidän tupareita ainakin puoli vuotta että saataisiin juhlittua ne pikkujoulujen merkeissä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Tai sitten pidätte vaikka talvituparit tai jos muutto osuu laskiaisen tai vaikka pääsiäisen kohdalle niin niistähän saa myös kivan teeman. :)

   Poista
 2. Ihana tupari-idea ja herkullisen näköinen kakku! :) Mä oon miettinyt myös tuollaista vieraskirjakäytäntöä ja pohtinut, miten innokkaasti vieraat siihen mahtaisivat olla kirjoittamassa. Ehkä pitää sellainen ostaa ja kokeilla, miten homma toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Meillä osa vieraista on sanonut ettei tiedä mitä kirjoittaa tai ettei ole kirjoittajatyyppiä. Olen heille sanonut, että riittää kun kirjoittaa koska kävivät meillä ja mitä tehtiin. Aina olen saanut kaikki kirjoittamaan muutaman sanan, vieraskirjaa ei pidä ottaa liian vakavasti. Monesti vieraat ovat kirjoittaneet myös mitä herkkuja olen heille tarjoillut. :)

   Poista
 3. Ihanat teema tuparit teillä ollut. :)
  Kyllä parhaimmat piparit syntyvät itsetehdystä taikinasta. Mekin äitin kanssa tehtiin viikonloppuna pipareita. Siitä voit lukea täältä http://minttu-mietteet.blogspot.fi/2014/12/lauantai-ilta-aitin-kanssa.html
  Mukavaa joulun odotusta!
  t. Minttu Vihreän talon tunnelmaa blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Kiva kun olet löytänyt blogini!
   Tulen ehdottomasti vastavierailulle sinun blogiisi. :)

   Poista