lauantai 27. joulukuuta 2014

Meidän joulua 2014

Joulu tuli ja meni. Nyt on vatsat syöty täyteen jouluruokia ja herkkuja, lahjat availtu ja vietetty aikaa rakkaiden seurassa. <3

Vietimme, perinteisesti, joulua minun vanhempieni luona ja paikalle saapuivat myös sisaruksiani perheineen.
Vilskettä ja vipinää riitti kun talo täyttyi taas juoksevista pikkujaloista ja puheensorina oli tauotonta. :)
Äitini oli laittanut kodin kauniiksi ja jouluisaksi, kaikkialla oli äitini tekemiä joulukoristeita ja kynttilät lisäsivät jouluista tunnelmaa. Isäni oli hakenut kuusen ja koristelimme sen yhdessä, ah miten ihana onkaan aidon kuusen tuoksu!

Vanhempani olivat tehneet runsaan joulupöydän, jossa oli kaikille takuulla jotain. Tarjolla oli syötävää aina joululaatikoista, kinkkuun, juustoihin ja savukalkkunaan asti.
Myös me sisarukset toimme joulupöytään jotain syötävää. Minä tein joulukarkkeja, salmiakkifudgea ja piparminttubiittejä.
Tein myös daimhalon, mutta sitä ei viety vanhempieni luokse vaan sitä syötiin kun olimme lähteneet vanhempieni luota joulupäivänä. Tepon äiti kävi luonamme joulupäivänä ja toki tarjosimme hänellekin daimhalkoa. Hän jäi syömään kanssamme myös jouluruokaa, jonka olimme tepon kanssa valmistaneet. Tosin enemmän Teppo taisi niitä jouluruokia laitella, hän mm. paistoi kinkun ja teki porkkanalaatikon, mutta kannoin minäkin korteni kekoon. ;)

Tein nämä herkut kinukikissan ohjeella :)

Daimhalko, myöskin kinuskikissan ohjeella tehty.Yleensä meillä on käynyt niin, että joulupukki on tuonut lahjat kun olemme olleet joulusaunassa.
Tänä vuonna onnistuimme kuitenkin näkemään joulupukin! Ihana pikkuveljeni suostui ilomielin joulupukin rooliin. :D
Senni ja Anton katselivat alkuun outoa partaäijää kummissaan, mutta ei mennyt kauaakaan kun he hakivat pukilta lahjoja, hymyssä suin. :) Lapsukaiset olivat jopa niin reippaita, että uskalsivat istua joulupukin syliin.

Joululahjoja oli todella paljon! Mutta ei mikään ihme, kun meitä oli koolla 12 henkeä (jos en ihan väärin laskenut) ja kaikkien lahjat oli aseteltu kuusen alle. Taaperot saivat kyllä eniten lahjoja. Heille olisi kyllä vähempikin riittänyt. Sillä kun he olivat avanneet pari ensimmäistä lahjaa, eivät paketit enää kiinnostaneet vaan he halusivat leikkiä jo avatuilla lahjoillaan. :D
Mitään turhaa he eivät kuitenkaan saaneet lahjaksi, kaikille lahjoille tulee takuulla käyttöä. :)
Teen vielä ihan erillisen postauksen antamistamme ja saamistamme lahjoista.


Jotta jouluna ei tarvitsisi hötkyillä, jäimme yöksi vanhempieni luokse. Joulupäivän aamuna myös Vilma liittyi seuraamme ja siitä lähdimme viettämään joulua nelistään. :)
Ennen kuin lähdimme vanhempieni luota, otimme ulkona muutamia kuvia lapsista. Oli niin kaunista kun valkoinen paksu lumivaippa oli peittänyt maan, puut ja pensaat.

Kuvausrekvisiittana käytimme kaunista potkukelkkaa, joka on Sennin ja Vilman serkkutyttöjen vanha. Potkukelkka tarvitsisi hiukan ehostusta, mutta kuvauksissa se toimi hyvin näinkin.
Taaperot pääsivät myös pulkka-ajelulle. :)


<3


2 kommenttia:

 1. Hih, ihana tuo kuva kuusesta, teidän suvussa ollaan ilmeisen kilttiä sakkia. :D

  Ja ihanat taaperot kelkkailemassa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ollaan oltu todella kiltteinä. :D

   Tykkään noista ulkoilukuvista, ihanaa kun tuli lunta! :)

   Poista