maanantai 3. marraskuuta 2014

Muutosten marraskuu

Hupsan keikkaa, ollaan jo marraskuun puolella! Pian syksy onki muuttunut talveksi.

Meillä marras- ja joulukuu tulevat olemaan muutosten aikaa, kirjaimellisesti. Me olemme nimittäin muuttamassa!

Uutta kotia on etsitty jo pitkään. Tässä vanhassa ei sinällään eli mitään suuria vikoja taikka puutteita, itse asunnon takia emme siis muuta. Olisimme pärjänneet tässä varmasti vielä ainakin vuoden verran. Tästä nykyisestä kodista olenkin tehnyt postauksen ja sen voi lukea tästä.
Muuttomme syy löytyy talon muista asukkaista. Yksityiskohtiin en nyt viitsi mennä, mutta sen voin sanoa että rauhallista lapsiperheen arkea elävälle tämä talo ei sovi. Kyseessä on siis kaupungin vuokratalo. Itse asunto on siisti ja kiva, mutta nuo naapurit pilaavat niin monta asiaa ja saavat minut ahdistumaan. Vuoden verran on isännöitsijälle saanut valittaa milloin mistäkin, eikä mikään muutu. Minulle on sanottu suoraan, että täällä saa asua kuka vain ja tehdä lähes mitä vain, häätöä ei voi saada.
Lisäksi talon leikkipihasta on jäljellä vain rauniot ja se on täynnä roskia ja lasinsiruja. En koe tämän olevan se ympäristö, jossa lastani haluan kasvattaa, siksi muutto tuli ajankohtaiseksi.

Uusi koti ei löytynyt helpolla, mutta nyt olen niin helpottunut että pääsemme pois tästä nykyisestä. Uusi kotikin on kerrostalossa ja edelleenkin ollaan vuokralla. Mutta se oli varmaa, että kaupungin asuntoon ei enää muuteta! Uusi koti onkin pihapiirissä, jossa asunnot ovat omistusasuntoja ja niissä asuu lähinnä vanhoja ihmisiä. Uskon ja toivon tämän takaavan sen että viikonloput eivät olisi niin levottomia kuin tässä vanhassa asunnossa ja että häätö tulee niille asukkaille, jotka eivät osaa kerrostalossa käyttäytyä asianmukaisesti.

Kun uuden kodin etsiminen tuli ajankohtaiseksi oli minulla tiettyjä toiveita, joiden toivoin toteutuvan uudessa kodissa.
Nämä asiat olivat toivelistallani:
Rauhallisuus
Sennille oma huone
Tilavampi keittiö
Tilaa astianpesukoneelle

Sitten oli lista asioista, jotka olisivat kivaa plussaa, mutta eivät pakollisia:
Laatoitettu kylppäri
Lasitettu parveke
Hissi
Leikkipiha
Hyvät kulkuyhteydet
Vaatehuone

Nyt kun uusi koti on löytynyt, huomaan että kaikki toiveeni toteutuivat! :)

Rauhallisuudesta ei tietenkään voi olla 100% varma, ennen kuin on itse asunnossa asunut. Vuokranantaja on omistanut asunnon jo kauan ja on kuulema ollut rauhallista. Tosin ei kai kukaan nyt ihan suoraan sanoisikaan jos olisi ollut jotain häiriötä, kuka silloin haluaisi muuttaa kyseiseen asuntoon. Mieltäni kuitenkin rauhoitti kun törmäsin talon pitkäaikaiseen asukkaaseen ja vaihdoin hänen kanssaan pari sanaa. Hän sanoi, että sinä aikana kun hän on talossa asunut, ei siinä ole ollut mitään ongelmia. Tietenkin kerrostalossa asuu paljon muitakin ihmisiä ja täysin äänetöntä ei voi olla, sen toki ymmärrän. Mutta se että yöt ovat rauhallisia ja voin olla varma, ettemme joudu valvomaan naapureiden takia on minulle iso ja tärkeä asia.
Asuntomme tulee olemaan talon ylimmässä kerroksessa, ei pitäisi ainakaan yläkerran äänet kulua sitten meille, niin kuin tässä vanhassa kuuluu.

Uusi koti ei ole montaakaan neliötä tätä vanhaa isompi, muuta pohjaratkaisu on meille sopivampi. Tässä vanhassa kodissa on niiiin minimaalinen keittiö, että sinne ei voisi kuvitellakaan laittavansa minkäänlaista ruokapöytää. Uudessa kodissa on kunnollinen keittiö ja sinne mahtuu ruokapöytä helposti. Asianpesukoneellekin on juuri sopiva paikka keittiössä. Tässä vanhassakin kodissa on astis, mutta se on sellainen miniversio. Nyt kun minusta on tullut jauhopeukalo ja äiti, on astis minulle todella tarpeellinen kapistus, auttaa arjessa huomattavasti.
Nyt kun ruokapöytää ei tarvitse pitää olohuoneessa, jää sinne tilaa parisängylle.
Tämä taas mahdollistaa sen, että Senni saa ihan oman huoneen! Olen ihan innoissani, pääsen sisustamaan lastenhuonetta! <3

Tässä vanhassa kodissa on ruma muovipintainen kylppäri, toivoinkin että uudessa kodissa olisi jotkin neutraalit laatat. Tämäkin toive toteutui, vaikka olisin kyllä kelpuuttanut muovipinnankin, se kun ei vaikuta juurikaan käytännöllisyyteen vaan on enemmään sisustussilmää häiritsevä elementti. Uudessa kodissa on myös amme. Ensin se hiukan arvelutti, olisiko se käytännöllinen. Asiaa pohdiskeltuani totesin ammeenkin olevan ihan kiva juttu. Eipähän koko kylppäri kastu kun käy suihkussa ja välillä voi lillua vaahtokylvyssä. :D

Jonkinmoisen parvekkeenkin toivoin olevan uudessa kodissamme ja sekin löytyy ja vielä lasitettuna. Parveke on etelään, olisin toivonut itä tai länsi-parveketta. Etelä partsi kun on tuskaisen kuuma kesällä, no kaikkea ei voi saada. Asuinhuoneisto on onneksi läpitalon oleva, joten kesällä saa läpivedon asuntoon jos haluaa. Tässä vanhassa kodissa kaikki ikkunat ovat etelään eikä läpivetoa saa aikaiseksi, kesäisin on ollut tuskaisen kuuma! Uudessa kodissa Sennin makuuhuone ja keittiö ovat pohjoiseen päin ja se on plussaa. :)

Haaveilin myös hissistä. Tässä vanhassa kodissamme ei ole hissiä ja se on ollutkin välillä ongelmallista kun olen käynyt Sennin kanssa kaksin ostoksilla ja ylös pitäisi saada ostosten lisäksi kiipeilyintoinen taapero. Uudessa kodissa on hissi, jippii!

Lapsille tarkoitettu leikkipihakin oli haavelistallani. Uudesta kodissa sellainenkin löytyy! Siellä on vasta uusittu leikkialue kienuineen ja huvimajoineen, ihanaa! Tässä vanhassa pihassa kun ei ole edes vauvakeinua ja antiikinaikaisesta kiipeilytelineestä on enää raato jäljellä, siihen kuuluvaa verkkoa ei ole kuulema ollut siinä enää vuosiin ja puuosat ovat lahot.

Vaatehuone oli myös haaveissani ja sekin löytyy. Saan sinne näppärästi kaikki askartelutarvikkeet ja tietenkin vaatteita säilöön.

Uudessa kodissa on myös hyvät kulkuyhteydet. Bussiliikenne on täällä meillä päin aivan surkea, vaunujen kanssa ei pääse kyytiin lainkaan kun bussit ovat niitä vanhoja korkeita. Sen sijaan juna-asemalle on lyhyt matka ja keskusta palveluihin pääsee näppäriästi kävellen. Lemppari leikkipuistokin on ihan lähellä.


Olenkin tyytyväinen uuteen kotiimme ja syystäkin! Mikään ei tietenkään ole täydellistä ja uudestakin kodista löytyy asioita joita muuttaisin. Sen parvekkeen siirtäisin jos voisin, mutta se nyt on siinä missä on. Voi olla, että hommaan sinne parvekeverhot jotka estäisivät lämmön tulon sisäpuolelle, mutta sen näkee sitten myöhemmin.
Kodin keittiö on jo vanha ja kaapistot eivät oikein miellytä minua. Niihin on kuitenkin mielessä tuunausidea ja muutenkin keittiö tulee kokemaan pieniä muutoksia. Kodinkoneet ovat onneksi vain vajaa puolitoista vuotta vanhoja, ei tarvitse siis kokkailla retrohellalla tai miettiä mätäneekö maito jääkaappiin. ;)
Talo on rakennettu 70-luvulla ja asunnossa on vaatekaapeissa alkuperäiset sammaleenvihreät ovet, yök! Liian retrot minun makuuni. Ovet saa onneksi maalata valkoisiksi, huh.
Pientä ehostusta ja tuunausta koti tulee kokemaan, jotta siitä tulee meidän näköinen koti.

Nyt olisikin aloitettava se kamala pakkausoperaatio, jotta pääsemme uuteen kotiin, jaiks!
Olen innoissani, mutta kyllä myös jännittää. Saammeko kodista meidän näköisen ja viihtyisän, mitä Senni tuumaa omasta huoneesta ja kuinka hän osaa nukkua siellä??? Monia kysymyksiä pyörii mielessä. Yritän kuiten ottaa asian kerrallaan.

Nyt saattaa täällä blogissakin postaustahti hieman harveta, muuton vuoksi, mutta vain hetkellisesti!
Esittelen varmasti uuden kodin kun se on saatu esittely kuntoon, en aio kuitenkaan hosua tämän asian kanssa. Tuunausoperaatioista ja sisustusjutuistakin tulen varmasti tekemään postauksia. :)


Mukavaa marraskuuta kaikille! :)

5 kommenttia:

 1. Ihania uutisia, onnea uudesta kivan kuuloisesta kodista ja tsemppiä muuttopuuhiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu uutta kotia ollaan etsitty jo jonkin aikaa. Kiitoksia, melkoinen hommahan muuttaminen on mutta ehkä me selviämme siitä. :D

   Poista
 2. Mä oon niiiin ilone uudesta kodistanne! ♡
  Ja totta kai autetaan muutossa :)

  VastaaPoista
 3. Toi naapureiden meuhkaaminen on niin ärsyttävää. Asuttiin esikoisn syntyessä rivitalossa ja naapuri päätti soittaa musiikkia välillä niin lujaa että meiltä tippui taulutkin seinältä. :/ Muutaman lerran tyttö heräsi siihen ja en ollut onneksi juuri yhtään kiukkuinen silloin. Tuo mies oli vain sen verran pelottava tapaus, etten itse uskaltanut hänelle sanoa, eikä tainnut uskaltaa kuntakaan..

  Mutta ihanaa että löysitte uuden ihanan kodin. :) Tsemppiä pakkaamiseen ja muuttoon.

  VastaaPoista