torstai 2. lokakuuta 2014

Serkukset seikkailee

Kun lumi ei ole vielä satanut, on metsissäkin helpompi kulkea. Kivasta syyssäästä otettiin ilo irti ja vietiin Nean kanssa lapset metsäretkelle.
Siellä nuo meidän pienet palleroiset kiipeilivät innokkaasti, keppejä keräillen ja luontoa tutkien. Hienosti Senni ja Anton jaksoivat kävellä vaikka maasto ei ollutkaan helpoimmasta päästä.

Olimme Nean kanssa ajattelleet ottaa lapsista yhteis kuvia. Noh jotain kuvia saatiin räpsittyä, mutta vikkelät pikkujalat juoksivat aina erisuuntaan ja äipät eivät tahtoneet pysyä kameroineen perässä. :D
Nyt kun vauvoista on ehtinyt jo kasvaa taaperoita, alkaa heidän leikeissään ja tavoissan näkyä selkeitä eroja. Vauva-aikanakin heistä näkyi selkeitä luonne- ja temperamenttieroja, mutta nyt heistä näkee että toinen tyttö ja toinen poika.
Näitä eroavaisuuksia heihin ei ole mitenkään väkisillä yritetty muodostaa, ne ovat tulleet täysin luonnostaan.
Anton on poikamaiseen tyylin vauhdikas, metsäretkellä häntä kiinnostivat erityisen paljon kepit ja kiipeileminen. Senni sen sijaan tutki ympäristöä hitaammalla temmolla ja keppejä enemmän häntä kiinnosti kameralaukku. :D

Olemme tarjonneet lapsille aina samoja leikkejä, Antonille ei siis ole tyrkytetty vain autoja ja Sennille vain nukkeja. Lapset ovat saaneet päättä itse millä leikkivät. Molemmat kyllä leikkivät niin autoilla kuin nukeillakin, mutta tapa leikkiä on erilainen.

Olemme antaneet lasten olla sellaisia kuin ovat, Senni saa olla tyttö ja Anton saa olla poika. Tämä ei silti pois sulje sitä, etteikö Senni saisi tehdä niitä ns. poikien juttuja ja Anton tyttöjen juttuja, tietenkin saavat. Maailmassa on niin paljon tutkittavaa pienelle ihmiselle, että olisi typerää lokeroida heitä tiettyyn muottiin, toiset kun vasta tutkivat elinympäristöään ja alkavat muodostaa käsitystä siitä keitä he ovat. <3

Kyllä nyt viimeistään huomaa, että nyt on syksy. Ilmat ovat jo selkeästi viileämpiä ja välillä joutuu laittamaan fleecehaalarinkin ulkovaatteiden alle, jottei pikkuiset papele. Etenkin aamut ovat todella viileitä kun lämpöasteita on enää alle 5.
Nyt tämän äipän pitäisikin jo kiireen vilkkaan etsiä Sennille talvivaatteita ulkoiluun, ennen kuin talvi ehtii yllättää.
Onko kellään antaa vinkkejä hyvistä talvihaalareita ja kengistä?

2 kommenttia:

  1. Ihana, kun serkukset on lähes saman ikäisiä. Varmasti paljon seuraa toisillensa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ovat kuin sisaruksia toisilleen. :)

      Poista