lauantai 18. lokakuuta 2014

Puuhaperjantai

Täällä on koululaisilla ollut tämän viikon syysloma ja se mahdollisti touhukkaan ja iloisen perheperjantain vieton!
Viemme Tepon kanssa molemmat lapset heti aamusta uimalaan. Olimme varmoja, että uimala olisi täynnä lomalaisia, mutta eipä ollutkaan! Saatiin siis uiskennella ihan rauhassa. Kun teimme jo lähtöä, alkoi porukkaa tulla enemmän, onneksi olimme aamuvirkkuja. :D
Olin niin haaveillut saavani lapsista uintikuvia ja sukellusvideoita ja Teppo lupasikin ladata siihen soveltuvan kameran akun. No akku oli kyllä täynnä, mutta muistikortti oli unohtunut matkasta! Kyllä harmitti! Harvoin päästään koko porukalla uimaan ja nyt kun päästiin niin sitä ei saatu ikuistettua.
Kauaa en muistikorttia jäänyt murehtimaan, olisi ollut tyhmää pilata yhteinen päivä sen takia. Saatiinpahan keskittyä kunnolla uimiseen ja yhteiseen aikaan. Lapsukaiset loiskuttelivat ja sukeltelivat innoissaan, pienet vesipedot. ♡♡♡
Pikkulasten vesiliukumäkikin piti taas kokeilla ja tietty poreallas. Teppo kävi hyppelemässä aikuisten altaassa oikein pommeja. Minä uin Vilman kanssa aikuisten altaan useamman kerran päästäpäähän.
On se vaan kiva kun on jokin yhteinen puuha mistä kaikki pitävät, meillä yksi sellainen on uinti. :)


Aamu ja iltapäivä oli koko porukan yhteistä aikaa. Alkuillasta Teppo jäi viettämään Sennin kanssa isä-tytär iltaa kun minä ja Vilma lähdimme viettämään tyttöjeniltaa. Menimme elokuvateatteriin katsomaan Muumit Rivieralla-elokuvaa.
Minä olen ihan hurahtanut muumeihin, siksi olikin erityisen ihanaa että Vilma halusi lähteä katsomaan muumeja kanssani. 

Ennen elokuviin lähtöä laitoin omat ja Vilman hiukset leteille, ei tarvinut kummankaan lähteä takkutukkana. Itselleni laitoin yhden ison ranskanletin, Vilma halusi useamman pikkuletin ja ne hän saikin. :) Vilmalla on ihanan pitkät hiukset ja niitä onkin mukava laittaa aina silloin tällöin. 
Kun molempien kutrit oli saatu kuntoon suuntasimme makuuniin karkkiostoksille. Molemmat valitsimme itse pienet pussit irtareita ja lähdimme kohti elokuvateatteria. Moni muukin oli tullut katsomaan Muumeja. Olimme kuitenkin ajoissa paikalla ja pääsimmekin jonon ensimmäisiksi ja saimme hyvät istumapaikat.

Itse elokuva oli mielestäni ihan hyvä, kyllähän se erosi niistä tavallisista muumeista, mutta sen tiesinkin jo mainoksen perusteella.  Elokuva oli koko perheen komedia ja sopikin niin aikuisille kuin lapsille. Elokuvassa oli muutamia lastenelokuville epätavallisia asioita, jotka aukenivat vain aikuiselle. 
Kerron nyt muutaman asian elokuvasta eli jos leffa on näkemättä ja aiot sen mennä katsomaan ei ehkä kannata lukea seuraavia lauseita. ;)
Muumipappa joi erään boheemin taiteilijan kanssa niin paljon viiniä ja viskiä, että seuraavana päivänä pappa paralla oli krapula. Krapula sanaa ei käytetty, vaan se ilmeni sillä että Muumimamma kantoi papalle ensiapulaukun ja antoi lääkettä päänsärkyiselle papalle. 
Mamma sai yhdessä vaiheessa tarpeekseen hienostoelämästä ja muutti Muumipeikon kanssa veneen alle. :D
Monia muitakin kohtauksia oli, jotka avautuivat vain aikuisille ja hyvä niin. Jutut oli osattu onneksi esittää niin fiksusti etteivät ne hämmentäneet lapsia ja siksi elokuva sopiikin koko perheelle. Mukava elokuva kokemus, ei paras mutta hyvä. :)

Elokuviin lähdössä ♡   
Kutrit kunnossa :)
Mitä muiden syyslomaan on kuulunut? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti