perjantai 10. lokakuuta 2014

Pullaperjantai

Leivotaan, leivotaan Sennistä taikinaa (lapsi makaa selällään ja häntä käännellään kyljeltä toiselle)
Letitetään, letitetään (lapsen kädet ja jalat laitetaan ristiin)
Voidellaan (lapsi sivellään hellästi päästä varpaisiin)
Laitetaan sokeria päälle (lasta kutitellaan)
Työnnetään uuniin, otetaan uunista pois (lapsi käännetään kyljelle ja sitten toiselle)
Ja sitten syödään (lasta kutitellaan ja pussaillaan)


Tämän on tällä hetkellä Sennin ehdoton lempiloruleikki. :)
Välillä tyttö menee makaamaan selälleen ja alkaa keinuttaa itseään puolelta toisella, silloin hän haluaa että liekimme tuota leipomisleikkiä. Leikin ja lorun olen oppinut omalta äidiltäni, kenteis ehkä Senni leikittää joskus omia lapsiaan tällä loruleikillä. 

Tämän loruleikin lisäksi leivoimme eilen myös ihan oikeaa pullaa. Saimme vieraiksemme Sennin serkut Hannen ja Valtterin, joten sain taas syyn tehdä herkkuja. 

Päätin että teemme ihan perinteisiä korvapuusteja. Korvapuustien kaveriksi teimme myös suklaarahkapullia. Rahkapullissa on ihan tavallinen rahkatäyte, joka on maustetti appelsiinikrokanttisuklaamurusilla. Tykkään itse rahkapullista, mutta nuo tavalliset korvapuustit tekivät paremmin kauppansa. Pullia tehtiin neljä pellillistä! Onneksi syöjiä oli monta, minun, Sennin, Valtterin ja Hannen lisäksi pullia mussuttivat myös Vilma ja Teppo. :) Pullat ovatkin parhaimmillaa uunituoreina.


Senni oli hurjan innokas leipuri! Kaikkeen piti saada koskea ja tietenkin kaikkea piti maistaa, aina jauhoista raesokeriin. Äidin pieni leipuri <3Lapset pitävät leipomisesta.
Mitä teidän lapset leipovat mieluiten?


Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti