tiistai 28. lokakuuta 2014

Käpypallo ja tiramisukakku

Tässä kuussa syntymäpäiviään viettivät pikkuveljeni ja äitini.
Sovin äitini kanssa, että teen heille yhteisen kakun. Äitinikin olisi toki osannut tehdä kakun, mutta minulla oli taas into päästä leipomaan. :D

Kakun tuli siis sopia sekä äidilleni, että 19-vuotta täyttävälle pikkuveljelle. Ei siis ollut ihan helppo homma keksiä sellaista kakkua, joka miellyttäisi molempia niin maun kuin ulkonäkönsäkin puolesta.
Mitään hempeitä kukkasia en halunnut laittaa, enkä halunnut myöskään tehdä mitään teinikakkua.

Melko pian löysin kuitenkin ohjeen kakkuun, joka miellyttäisi varmasti molempia. Päädyin tiramisukakkuun. Sellaista en ollutkaan tehnyt ennen ja täytyy sanoa, että tämä onnistui oikein hyvin.
Kakun koristeista ei tullut ihan sellaisia kuin toivoin. Tein suklaakreemin, jolla minun oli tarkoitus tehdä (sabluuna apuna käyttäen) kiva koristekuvio. No se sabluunajuttu meni ihan mönkään. Sabluuna nimittäin tarttui hyydytetyn kakun pintaan ja vei siitä osan mukanaan. Sabluuna toimii varmaankin parheiten, jos kakkun pinnassa on sokerimassakuorrute. Pieleen menneen kokeilun jälkeen peitin epätasaisen pinnan suklaarouheella ja pursottelin suklaakreemista nokareita ja niiden päälle tuli vielä nonparellihelmet.

Kakku onneksi oli hyvää. Lasten makuun tämä kakku ei taida olla, kahvin ja kahviliköörin vuoksi. Mutta tämä kakku ei ollut takoitettukaan lastenkutsuille ja upposi kaikille hyvin. :)

Annoimme siskojeni kanssa kimppalahjat niin pikkuveljelle kuin äidillekin. Askartelin silti äidilleni vielä käpypallon (oli pakko kokeilla osaanko).
Liimailin kuumaliimalla styroxpalloon vieriviereen männynkäpyjä. Hätähousuna en malttanut maalata styroxpalloa ja se näkyikin hiukan ikävästi käpyjen välistä. Parin päivän päästä ilahduin kun huomasin käpyjen kuivuneen ja ikään kuin avautuneen. Nyt käpypallosta oli tullut oikein tiivis ja kaunis, styroxpallo ei enää näkynyt. Viimeistelin käpypallon vielä valkoisilla helmillä. :)


4 kommenttia:

 1. Kiva käpypallo ja kaunis kakku! Hienosti olet koristelussa pelastanut tilanteen. :) Pysyikö sulla kuumaliimalla kiinnitetyt kävyt ihan hyvin kiinni? Mun ovikranssista meinaavat kävyt koko ajan pomppia irti, mutta ehkä syynä on kranssin pohja eikä niinkään kävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kyllä ne kävyt pysyi hyvin kiinni. Varmaan viikonverran se mulla tossa oli eikä yksikään irronnut. Käytin kyllä reilusti liimaa ja painoin käpyä hetken palloa vasten aina laitettuani liimaa jotta ne pysyisivät paremmin. Sitä en tiedä kuinka pallo kestäisi jos sen viesi ulos. Tuuli ja pakkanen voisi irroitella käpyjä, niin ja uteliaat linnut ja oravat. :D

   Poista
 2. Herkullisen näköinen kakku ja ihana tuo käpypallo, tuollaisen vois itsekkin koittaa väsätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Käpypallon tekeminen oli hauskaa. Minulla on nyt jo hiukan toisenlaiset pallot tekeillä ja ne ajattelin laittaa pukinkonttiin. :)

   Poista