maanantai 13. lokakuuta 2014

Juustohulinat

Olemme sisarusteni kanssa paljon tekemisissä ja keksimmekin usein kaikenlaista kivaa puuhaa yhdessä.
En voisi kuvitellakaan elämääni ilman sisaruksiani! Olemme kaikki ikuisia lapsia ja meistä onkin mukavaa hassutella yhdessä, emme ole tylsänkankeaa sakkia. :D
Kaikenlaista höpsöä ollaan järjestetty yhdessä mm. kissanristiäiset. :D

Eilen oli taas hassuttelupäivä ja järjestimme juustohulinat. Tällä kertaa idea ei tullut keneltäkään meistä sisaruksista vaan Tepolta. Hän mietti jo varmaan vuosi sitten, ellei jopa kauemmin, että olisi kiva joskus maistella yhdessä juustoja. Kukaan meistä ei ole erityisesti juustojen ystävä, eikä kukaan meistä taida juustoista tietää kovinkaan paljoa, siksi niihin olisikin kiva tutustua.

Itsekseen ei tule ostettua juustoja ja maisteltua niitä, kukkarokaan ei tykkäisi hyvää jos sen sisällön käyttäisi juustotiskin tyhjentämiseen. ;) Nyt saimme kuitenkin vihdoinkin toteutettua tämän Tepon idean juustohulinoista, eikä kukkarokaan pahemmin kitissyt.
Juustohulinoiden säännöt olivat seuraavanlaiset (hulinoiden keksijänä Teppo on tehnyt säännöt):
Jokainen hulinoihin osallistuja tuo yhden juuston ja lisukkeen. Tuomisiaan ei kerrota etukäteen muille! Juustohulinat ovat alkoholittomat.

Olikin jännittävää nähdä montako samaa juustoa hulinoihin päätyisi ja toisivatko kaikki saman lisukkeen.
Yllätys oli positiivinen, yhtäkään samaa juustoa ei tullut! Lisukkeetkin olivat yhtiä hilloja lukuunottamatta erilaiset.
Juustohulinat päätettiin pitää siskoni Nean perheen luona, siellä kun on eniten tilaa.
Kaikki olivat ihan innoissaan juustohulinoista, vaikkei niissä nyt mitään kovin ihmeellistä ollut. On vaan niin kiva kokoontua porukalla ja viettää aikaa yhdessä, tällaiset teemat vain lisäävät innostusta.
Mitkään hienosto juustonmaistiaset nämä eivät oleet, kun sitä viiniäkään ei kukaan halunnut lipittää. Meidän pääasiamme oli pitää hauskaa yhdessä. <3

Hauskaa meillä olikin! Juustoja ja lisukkeita oli jos jonkinlaisia ja kaikkia tuli maistettua. Erilaisia juustoja oli yhteensä seitsemän ja tietenkin ne lisukkeet päälle. Vaikka sitä juustoa ottikin aina iiihan pienen nokareen kerralla, huomasimme olevamme hetkenpäästä aivan täynnä, juustot ovat todella täyttäviä! Oli kiva maistella uusia juustoja ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä lisukkeiden avulla. Maistelun lomassa kuului puheensorinaa ja pohdintaa siitä mikä maku miellytti ketäkin ja annoimme toisillemme vinkkejä mikä lisuke ja juusto tuntuivat sopivan yhteen. :)
Voisi sanoa, että tämä oli sitä arjen luksusta, rakkaita ihmisä ympärillä ja mukavaa puuhaa yhdessä. :)


Mitä minä ja Teppo sitten veimme juustohulinoihin?
No Teppo valitsi juustotiskiltä savusulatejuuston ja minä Ranskalaisen Rochebaron- juuston joka on hienostunut tuhkapintainen sinihomejuusto. Lisukkeina veimme piparkakkuja ja juustoille tarkoitetun hillo lajitelman, joka sisälsi aprikoosi- vadelma-ganaattiomena-, viikuna- ja neljän marjanhillot.


Juustohulinoiden tarjottavat.
Aika paljon sitä tulikin syötävää kun jokainen toi jotakin.Mukana hulinoissa olivat tietenkin myös meidän taaperomme, Senni ja Anton. Voi kuinka kiltisti mussakamme osasivatkaan olla ja leikkivät niin hienosti yhdessä, me aikuiset saimme maistella juustoja ilman sen suurempia höiriöitä. Teitenkin pöydällä olevat tarjottavat kiinnostivat pikkuisiakin, mutta juustot jäivät heltä nyt väliin. Juustojen sijaan he saivat maistella piparkakkua ja patonkia, niihin he olivat oikein tyytyväisiä. :)
Senni testasi innoissaan Antonin potkuautoa ja Anton oli suloinen pussaillessaan keinuheppaansa, pikku murut <3

Kun kaikki olivat syöneet itsensä enemmän tai vähemmän ähkyksi juustoista, pelasimme Afrikan tähti lautapeliä! Uskokaa tai älkää, mutten ollut aiemmin pelannut kyseistä peliä, tai en ainakaan muista pelanneeni. Nyt on sitäkin peliä pelattu ja tykkäsin paljon. Lapset olivat niin kiltisti, että me aikuiset saimme pelata peliä kokonaiset kolme kertaa peräkkäin. :)


Sellaiset olivat meidän juustohulinat! Juustohulinoille on luvassa vielä jatkoa, mutta ajankohtaa ei vielä sovittu. Liian pian ei seuraavia hulinoita pidetä, menee muuten maku koko hommaan. :D

Onko teillä tapana viettää illanistujaisia sisarustenne kanssa?

2 kommenttia:

  1. Onpas hellyyttävän söpöjä hillopurkkeja! En olekaan törmännyt tuollaisiin enkä kyllä edes tajunnut etsiä, mutta joulua varten voisin lähteä saalistamaan samanlaista purkkisarjaa. Mistä kaupoista hilloja kannattaa etsiä?

    Illanistujaiset sisarusten kanssa olisivat ihana idea, jos välimatkaa olisi vähemmän kuin puoli Suomea. :)

    VastaaPoista
  2. Hillopurkit löyty ihan prismasta. :)

    Juu toi välimatka voikin olla hiukan haasteellinen. Me asutaan kaikki tässä ihan lähekkäin niin voidaan nähdä usein. :)

    VastaaPoista