maanantai 1. syyskuuta 2014

Seeprakakku siskolle


Kirjoittelin jokin aika sitten, että lupasin tehdä kakun Tepon valitsemalla ohjeella. Vaihtoehtoja Teppo oli valinnut kaksi ja molemmat löytyivät Kinuskikissan kirjastani. Päätin kokeilla Seeprakakun ohjetta!

Seeprakakun teinkin, mutta siitä ei tullutkaan sellainen "muuten vain"-kakku. Siskoni Jaanan syntymäpäiviä kahviteltiin sunnuntaina ja minä lupasin tehdä kakun. :) Niinpä löytyi seeprakakullekin jokin tarkoitus. Tepolle selvisi vasta paikanpäällä, kumman kakun olin tehnyt. :D

Seeprakun ohje sinällään oli oikein yksinkertainen ja aineksiakin oli vain pari hassua. Olin melko varma, ettei kakku tuota minulle ongelmia, toisin kuitenkin kävi. Kakkuun tuli suklaata ja jostain kumman syystä se kovettui kun lisäkin sen mousseen. Näin ei yleensä käy! Laitoin sen kyllä ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Luule, että muut aineet olivat liian kylmiä ja se sai suklaan jähmettymään ennen aikojaan. Kumma kyllä ettei liivate silti jähmettynyt. 

Minulla ei kuitenkaan ollut enempää raaka-aineita, joten siitä hieman kökköisestä moussesta oli väsättävä kakku. Kyllä se sitten aavistuksen seeprakakkua muistuttikin, vaikka raidat ovatkin hieman epätasaisia. :D Aina ei voi täysin onnistua. Kyllä kakku silti upposi ihan kiitettävästi kaikille. ;)


Minä ja siskoni Nea ostimme Jaanalle yhdessä lahjan, josta Jaana oli haaveillut, Selina Laken kirjan Kodin pehmeät sävyt. Kirjan ostaminen päätyi Nean tehtäväksi ja minä askartelin kortin. 
Jaana pitää väreistä ja teinkin värikkään kortin. Yritin koota siihen asioita, joista tiedän Jaanan pitävän mm. bambin, kärpässieniä ja pitsiä. :)Tällaisen kirjan annoimme lahjaksi.
Ehdin itsekin nopeasti selata kirjaa ja siinä oli kyllä niin ihania juttuja, pidän pastellin sävyistä!

Jaanan synttärikahveja juotiin tietenkin Jaanan kotona. Jaanan koti on ihanan värikäs ja lämminhenkinen, retrokoti. Kattauskin oli oikein kaunis ja sopi väreiltään syksyyn. Tarjolla oli kaikenlaista suolaista ja todella hyvää Jaanan tekemää omenarahkapiirakkaa. Minun tekemä kakku ja sen koristeet olivat hieman erimaata, mutta tuskin se kokonaisuutta pilasi.

Halusin tehdä kakkuun koristeet, mutta sellaiset jotka eivät peitä kakun pintaa ja siten piilota seepran raitoja. Päädyin melko yksin kertaisiin koristeisiin, tikkareihin. Tikkaritikkuja minulla oli jo ennestää kun tein Vilman synttäreille cakepopseja. Tikkujen päähän tein tikkarit ihan vain sokerimassasta ja laitoin niihin myös glitterihilettä. :D

Myös Jaana kirjoittelee blogia http://hattaralandia.blogspot.fi/.
Blogissa on paljon ihania retrojuttuja ja siinä pääsee kurkistamaan Jaanan kotiin ja kaikkeen mitä hän sinne milloinkin on itse tehnyt tai löytänyt kirppikseltä. Blogissa seikkailee myös kolme ihanaa kissaa! :) Hattaralandiasta löytyy myös juttua ullakkorempasta, jossa tehtiin kahdelle teini-ikäiselle lapselle omat viihtyisät huoneet. Kannattaa kurkata!Kaunis syksyinen kattaus
Seeprakakku ja glittertikkarit :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos vielä ihanasta lahjasta ja herkullisesta kakusta!
  Tänä iltana aion lukea kirjan tarkemmin, kakkua samalla mutustellen. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuulostava kirja, ja voi jesta mikä kaloripommikakku. :D Selasin jo Kinuskikissan kirjaa kaupassa, mutta jätin vielä hyllyyn. Pakko se on kyllä lähitulevaisuudessa käydä ostamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaloreita varmasti riittää! :D Tosin hämmästyin kun tähän kakkuun ei tullut yhtään sokeria. Sokeriton se ei kuitenkaan ole kun siihen tulee suklaata ja jogurttia. Ei kyllä ollu mun lemppariohje. Seeprakakkua vois kokeilla joskus uudestaan mut eri moussella. :)
   En vielä oikein tiedä pidänkö kinuskikissan resepteistä vaiko en. Vasta paria olen kokeillut ja kirjassa olisi vielä monta mielenkiintoista jäljellä. Tarvii siis testailla lisää ;)

   Poista
 3. Ihanan kortin olet jälleen kerran tehnyt ja kakkukin näyttää hyvältä. Sä oot kyllä niin taitava. :)

  VastaaPoista