sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pääkallokortti pojalle

Kortti-postausta pukkaisia jälleen! Nyt on ollut paljon syntymäpäiviä, joten korttejakin on tullut askarreltua ahkerasti.
Tällä kertaa askartelin kortin Vilman pikkuveljelle, joka täytti 4-vuotta.

Minusta on kiva, että kortti ja lahja sopivat yhteen ja ideonkin kortin usein lahjan pohjalta.
Olin jo keväällä hommannut pojalle hauskan pääkalloessun, tiesin sen olevan tarpeen. Essun kaveriksi hommasin pääkallomuffinsivuuan. Lisäksi Teppo osti vielä kasan lakuja ja poikamaisia nonparelleja. Ihan kiva lahja siitä saatiinkin, ei niin perinteinen lahja minusta. Tiedän, että tämä pienimies tykkää leipoa, joten uskon lahjan pääsevän myös käyttöön.

Kortin ideoin essun pohjalta. Leikkasin vihreälle kartongille valkoisia ja punaisia suikaleita kartongeista ja liimasin ne korttipohjaan. Askarteluveitsellä leikkasin neljä pääkalloa korttia koristamaan. Pääkallot saivat kimallepaperista väriä ja juhlavuutta silmiin, neniin ja suihin. Viimeistelin kortin vielä hopeisilla reunatarroilla.
Pähkäilin hetken, ovatko pääkallot liian hurjia 4-vuotiaalle (4-vuotiaat ovat kuitenkin vielä melko pieniä), joten päätin tehdä hymyileviä pääkalloja. Turhaan huolehdin pojan pelästyvän pääkalloja, hän piti niistä oikein kovasti. :)

Olen huomannut, että kortit menevät helposti mönkään jos niihin yrittää tehdä liian monimutkaisia juttuja tai yrittää tunkea niihin aivan liikaa kaikkea. Olenkin nyt pyrkinyt hillitsemään itseäni ja tekemään yksinkertaisempia kortteja. Näin olen saanut aikaan kortteja, jotka miellyttävät omaakin silmää.
Vaikka kortti olisikin simppelin näköinen, ei se tarkoita että se olisi jotenkin super helppo tai nopea tehdä. Tähänkin korttiin meni aikaa reilu 2 tuntia kun suunnittelin ja piirsin kaavat pääkalloihin yms. Ideontiinkin menee yllättävän paljon aikaa, varsinkin kun askartelulaatikot pursuavat materiaaleja ja niistä pitäisi osata päättää mitä käyttää. ;)

Askartelu ja kaikkenlainen muu näpertely on minulle kuin terapiaa, silloin kaikki muu unohtuu, voi keskittyä vain askarteluun ja ideointiin. Ja näin saa käyttää omia hoksottimiaankin ja saa päästää luovuutensa valloilleen. Askartelu on mukavaa puuhaa <3

Tällainen kokonaisuus saatiin kasaan :)

Askartelemani kortti, sekä essu joka toimi innoittajana.

Minä ja senni, juhliin lähdössä.

3 kommenttia:

 1. Kortista tuli tosi hieno ja lahja oli mielestäni hauska.
  Ootte niin nätteinä!

  VastaaPoista
 2. Ihania lahjoja ja kortti-ideoita! :) Joskin ihan yhtän hyvin sopii tytölle - eikä nonparillejäkään ole lajiteltu erikseen alapäävärkin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sopii myös tytölle, mutta tämä kortti oli tarkoitettu ja tehty nimenomaan pojalle. Tiedän ettei nonparellejakaan ole tehty erikseen tytöille ja pojille, mutta tämä lapsukainen pitää varmasti enemmän näistä viidakkoteemaisista kuin esim prinsessateemaisista. ;)
   Minusta on kiva hiukan rikkoa perinteisiä mielikuvia poikien ja tyttöjen lahjoista, siksi poika saikin leipomisaiheisen lahjan eikä esim. rekkoja taikka työkaluja. :)
   Nykyään tuntuu olevan kovin pinnalla tuo sukupuolineutraalikasvatus. On kiva ettei lapsia lokeroida sukupuolensa mukaan, mutta välillä tämäkin asia (niin kuin joillakin suhtautuminen sokeriin) menee jo hiukan yli. Minusta poika voi ihan hyvin kokeilla vaikka kynsilakkaa tai ripsumekkoa. Mutta en näe sitä pahana jos sanoo jonkin asian olevan poikamainen tai tyttömäinen, se ei tarkoita että se olisi tarkoitettu vain toiselle sukupuolen edustajalle.

   Poista