perjantai 19. syyskuuta 2014

Meidän kotia (toivepostaus)

Moni toivoi minulta koti-/sisustuspostausta ja tässä sellainen tulisi, toivottavasti tykkäätte. :)

Aloin ensin miettiä, että pitääkö kotia nyt alkaa laittamaan jotenkin. Hetken pohdiskeltuani päätin, että näytän kotimme sellaisena kuin se nyt on, saattepahan totuuden mukaisen kuvan millaisessa kodissa asumme.
Asumme kerrostalo kaksiossa eli meillä ei ole erikseen lastenhuonetta, koko koti on myös Sennin valtakuntaa. ;)

Koti on minulle todella tärkeä paikka! Kotona pitää voida rentoutua, pitää hauskaa, siellä syntyy ihania muistoja ja siellä pitää voida olla omaitsensä. Kodin tulee olla paikka johon on kiva palata, paikka jossa viihtyy ja jossa on turvallinen ja hyvä olo. Kodin on oltava kodikas. <3

Minusta on ihana laittaa pöytä nätiksi ja tarjota jotain herkkua, jos meille tulee vieraita. Siksi en pidäkään yllätysvieraista, minusta on ihanaa olla vieraanvarainen ja hiukan hemmotella heitä.

Uusi koti on ollut haaveissani jo jonkin aikaa. Haluaisin tilavan kodin, jossa Senni saisi oman huoneen ja isompi keittiö olisi super kiva juttu, mutta kaikki aikanaan. Nyt asustelemme tässä kaksiossa ja se saa riittää ainakin vielä hetkeksi. :)
Ihan joka nurkkaa en aio esitellä, saatte nähdä ne tilat joissa vietämme eniten aikaa eli pääsette kurkistamaan eteiseen, makuuhuoneeseen, keittiöön ja ruokailu-/olohuoneeseemme.
Kuvien ottaminen huonesta oli yllättävän haasteellista! Oli vaikea saada kuviin mahtumaan kaikki mitä halusin, jotta niistä saisi mahdollisen todellisen kuvan ja jotta niistä pystyy hahmottamaan mistä nurkasta mikin kuva on otettu. Lisähaastetta toi aurinko, se paistoi aina niin että kuvista tuli joko ihan pimeitä tai kamalan kirkkaita. Yritin nyt valita parhaimpia kuvia, jospa niistä saisi käsityksen  meidän kodista. :)
Kotimme ei siis ole suuren suuri, mutta kaikki tarvittavat toiminnot siihen on saatu mahtumaan kun on hiukan kikkaillut ja pähkäillyt. Pyrin välttämään turhaa tavaran hamstraamista, en halua tukkia kotia kamalla tavaramäärällä. Toki pidän kaikesta somasta ja ihanista yksityiskohdista, mutta kaikenmaailman posliiniesineet yms saavat minussa aikaan vilunväreitä. Pidän siitä, että koti on suht selkeä ja toimiva, ripauksella romantiikkaa ja kaikella itsetehdyllä hassunhauskalla sisustuksella. Koti ei saa myöskään olla liian moderni, se ei kuvastaisi minua lainkaan, ei siis liian tasaista ja värejä pitää löytyä. :)

Sen enempää lätisemättä TERVETULOA MEILLE!

Eteinen:

Eteisemme on pitkä ja kapeahko. Kun ulko-ovesta astuu sisään on vasemmalla puolella ensimmäisenä kylpyhuoneen/wc:n ovi, sitten makuuhuoneen ovi. Oikealla puolella on naulakot, kaapisto ja sen jälkeen Sennin hoitopöytä, aarrearkku ja lipasto, kaikki sulassa sovussa peräkkäin.
Hoitopöytä on lipasto, jonka päällä on irroitettava hoitotaso. Hoitotasosta en ole halunnut vieläkään luopua. Vaikka Senni ei olekaan pötkötellyt hoitotasolla sen jälkeen kun oppi istumaan, on se ehdottomasti kotimme paras paikka neidin pukemiseen. Tyttö istuu kiltisti hoitotasolla kun puen häntä tai vaihdan vaippaa (osa vaipoista vaihdetaan ihan suoraan vessassakin). Sennin iho kaipaa myös päivittäistä rasvaamista ja sekin hoituu helpoiten hoitatasoa apuna käyttäen. En näe mitään syytä siihen, että minun pitäisi kyykkiä selkä vääränä lattialla juoksevan lapsen perässä, siksi hoitopöytö on vielä meillä käytössä. Ehkä siitä luovutaan jos jonakin kauniina päivänä muutamme.

Eteinen ja ulko-ovi

Näkymä ulko-ovelta.
Perällä näkyy keittiö.

Näkymä keittiöstä päin.


Eteisen seiniä olen koristellut sisustustarroilla.
Tuo siili ja kärpässieni ovat lempparini. <3

Tämän lipaston päällä on muistoesineitä.
Tuosta masukipsistäni olen iloinen. :)
Makuuhuone:

On kiva, että makuuhuone on raikkaan ja lempeän oloinen. Olenkin pyrkinyt ptämään värit hillittyinä. Päävärinä valkoinen ja ripaus turkoosia. Turkoosia löytyy lattialta pyören maton muodossa, ikkunaseinältä hapsuverhojen muodossa ja makuuhuoneen ja kylpyhuoneen väliseltä seinältä sisustustarrojen muodossa. Makuuhuoneen ovestakin löytyy sisustustarra, jossa muistutetaan hyvänyön suukosta.
Senni nukkuu siis samassa huoneessa. Sennin sänky on Tepon vanha pinnasänky, jonka minä maalasin odotusaikana. Senni taitaakin olla jo kuudes lapsukainen joka tuossa sängyssä tuhisee uniaan. Ennen kuin edes odotin Senniä, oli Teppo tehnyt selväksi että meidän lapset nukkuvat sitten hänen vanhassa pinnasängyssään. Eikä minulla ole sitä mitään vastaan, ihanaa kun on tuollainen perintöpinnis.
Makuuhuoneesta pääsee myös vaatehuoneeseen, mutta sen oven pidän visusti teiltä kiinni. Miten onkin mahdollista, että sitä ei saa ikinä järjestykseen vaikka kuinka yrittäisi. ;)

Keittiö:

Kotimme keittiö on todella pikkuinen. Se on ikään kuin eteisen jatke, eli melkoisen kapea tila ja säilytystilaa on aivan liian vähän tälle leipomis- ja kokkausinoiselle mammalle. Minkäänlaista pöytääkään keittiöön ei saa mahtumaan. Ruokapöytä onkin olohuoneen puolella.
Pieni keittiö ei ole saanut lannistettua tätä jauhopeukaloa, yhtälailla ideoita pursuaa ja kokeiluja tulee tehtyä vaikka tilat ovatkin todella rajalliset. Eli jos joku tulee minulle sanomaan, ettei voi kokata koska ei ole tilaa, vastaan kyllä pyh pah, pötyä. Pienessäkin keittiössä voi kokkailla ja leipoa kun on kekseliäs. Minä teen suurimman osan leipomuksista ruokailutilan/olohuoneen puolella ruokapöydän äärellä, sieltä löytyy myös aputaso ja säilytyskoreja niille tarvikkeille, joita en ole saanut survottua keittiön kaappeihin. Arkea helpottamaan on keittiön seinälle asennettu myös tangot, joihin saa roikkumaan kauhat ja lastat.
Onneksi keittiön päädyssä on iso ikkuna valoa tuomassa ja se antaa tilaan kaivattua avaruutta. Avaruutta tuo myös se, ettei keittiön ja olohuoneen välinen seinä ole täysin umpinainen vaan sen voi kiertää molemmin puolin eikä kummallakaan puolella ole ovea.

Olohuone/ruokailutila:

Olohuoneemme toimii siis ruokailutilana, tv:n katselupaikkana, seurustelupaikkana ja Sennin leikkitilana. Paljon on tomintoja mahdutettu yhteen tilaan, mutta meille tämä on ollut ihan toimiva ratkaisu.
Olohuoneen ja ruokailutilan olen pyrkinyt jakamaan erilleen värien avulla. Ruokailutilassa värinä on keväinen vihreä ja sitä löytyy matosta ja verhoista. Olohuoneen puolella väreinä pääasiassa ovat, harmaa ja valkoinen.

Olohuoneesta löytyy paljon muistoja tuovia valokuvia. Niitä on ikkunalaudalla ja vitriinissä. Nämä eivät kuitenkaan minulle riittäneet, vaan halusin vielä laittaa monia ihania kuvia esille mutten halunnut tukkia kaikkia seiniä ja pöytiä. Teinkin yhdelle sienälle ikäänkuin pyykkinarun, johon ripustan kuvia esille. Narulla ne ovat näkyvillä ja siihen on helppo vaihtaa kuvat kun siltä tuntuu.


Näkymä olohuonoon ja keittiön välisestä oviaukosta.
Olohuoneesta pääsee myös parvekkeelle.Tässä näkyy vitriini, jossa säilytetään mm. muuminukeja ja
Sennin ristiäislahjaksi saatuja esineitä.

Tällainen koti meillä on. :)

Minusta koti kertoo paljon ihmisestä. Mitä meidän koti kertoo mielestänne minusta?

6 kommenttia: