maanantai 22. syyskuuta 2014

Kiitos

Asia jonka haluan Sennille opettaa, ovat hyvät käytöstavat. 
Niihin kuuluu minusta mm. muiden huomioon ottaminen, luvan kysyminen ja kohteliaisuus.
Yksi pieni, mutta sitäkin tärkeämpi sana, jonka merkityksen haluan Sennin oppivan ja ymmärtävän on kiitos.
Miten niin pienellä samalla voikaan olla niin suuri merkitys ja niin monessa tilanteessa. 

Minulla on tapana sanoa Sennille "ole hyvä" kun ojennan hänelle jotain ja samalla katson häntä silmiin. Tämän jälkeen sanon "kiitos" ja nyökkään. Jokin aika sitten ihmettelin, miksi tyttö nyökkäilee saadessaan xylitolipastillin tai kun ojennan ruokalautasen hänen eteensä. Hetken pohdittuani tajusin, että se on Sennin kiitos. Vaikkei tyttö osaakaan vielä sanoa kiitos, viestii hän kiitollisuutensa nyökkäämällä, suloista! <3

Nyökkäys ei ole mikään pieni ja nopea pään heilahdus, vaan tyttö taivuttaa päänsä oikein taakse ja hartaasti sen jälkeen eteen ja hymyilee oikein leveästi, tämän hän saattaa toistaa useammankin kerran. Yleensä Senni kiittää ilman erillistä pyyntöä, kunhan vain sanoo hänelle "ole hyvä" niin kiitos-nyökkäis tulee melko varmasti. Sennistä tämä kiittäminen on nyt selkeästi yksi lempparijutuista ja hän kiittääkin kaikesta mistä vain voi, jokaisesta hänelle ojennetusta lelustakin neiti kiittää ja hymyilee. 

Tänä aamuna Senni kiitti ämpäristä, jonka annoin hänelle. Kävyt ovat nyt tytöstä hurjan mielenkiintoisia ja hän keräileekin niitä innoissaan. Voi sitä pienen lapsen iloa kun hän tajusi voivansa kerätä käpyjä ämpäriin,eikä vain käsiinsä. Kyllä äiti sai taas monet kiitokset ja niin aurinkoisen hymyn, ettei omakaan naama jäänyt happamaksi. :)


Pieni iloinen käpyjen kerääjä kannon nokassa :)

4 kommenttia:

 1. Ihana Senni!

  Meille miehen kanssa hyvät tavat ja toiset huomioiva käytös ovat tosi tärkeitä ja yritämme opettaa niitä myös Ellulle. Nuorena vitsa väännettävä, jne. :D Kiva kuulla, että on muitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä taidot on hyvä opettaa jo pienestä pitäen, vaikea niitä on enää aikuisena omaksua jos niitä ei ole lapsena opetettu. :)

   Poista