perjantai 29. elokuuta 2014

Syyskamppeita

Nyt on monessa blogissa näkynyt postauksia lasten syysvaatteista, etenkin ulkovaatteista. Niinpä minäkin ajattelin, esitellä millaisia välikausivaatteita meidän neidiltä löytyy.

Itse en ole merkkiuskollinen millekään tietylle merkille, kaikki käy kunhan se on vain lapsen mukava käyttää ja sopii syyskeleihin. Minulla ei myöskään ole mitään hinkua käyttää kauheita summia rahaa vaatteisiin, varsinkin kun ne jäävät niin pian pieniksi. Olenkin kierrellyt kirppareita ja ostellut facebook-kirppariltakin jotakin. Ainut minkä haluan ostaa uutena, ovat kengät (kumisaappat voin ostaa käytetynä). Kengät haluan ostaa uutena ihan siitä syystä, että kenkä muotoutuu aina käyttäjänsä jalan mukaan eikä hyväkuntoinenkaan käytetty kenkä välttämättä sovikaan neidin jalkaan. Näin pienen ihmisen jalka kun vielä kasvaa ja kehittyy, haluan välttää mahdolliset virheasennot ja ostamme siksi kengät uutena. Ihan littaan astuttuja saappaitakaan en tytölle ostaisi. Eteeni sattui kuitenkin käytetyt crocsin saappaat. Ne olivat olleet vain hetken yhden tytön käytössä ja olivat oikein hyvässä kunnossa. Saappaat olivat myös ihanan kevyet. Minun maalaisjärkeni sanoo, ettei hyvä kumisaapas muokkaudu niinkään kuin esimerkiksi kävelykenkä (korjatkaa jos olen väärässä), joten uskalsin ostaa ne. Olin ostanut myös kaupasta uudet lämminvuorisaappaat, mutta ne olivat hirmu painavat ja kömpelöt joten palautin ne. 


Crocsin saappaat ja H&Mstä ostettu söpö pipo

Uusia sadevaatteita ei ole vielä ostettu, mutta huomasin että vanhatkin menevät vielä. Pidän Sennin vanhoista sadevaatteista, koska niissä on fleecevuori (sekä takissa että henkselihousuissa). Housut tosin alkavat olla jo pienehköt eli niiden tilalle täytynee ostaa "uudet" vielä tänä syksynä. Nämä sadevaatteet on hankitty käytettynä.

Sateen jälkeen on hyvä tepastella sadevaatteissa :)Kävelykengät ostimme siis ihan uutena. Valitsimme tällä kertaa eccon nätit nahkakengät. Ne sopivat Sennin jalkaan hyvin, tukevat nilkkaa ja joustavat sieltä mistä kuuluukin. Pidän myös niiden tummasta väristä, ei ihan heti näy kaikki lika. Näitäkään ei ihan täyteen hintaan ostettu, olivat -30% ja nämä ostettiin rahoilla, jotka Senni sai syntymäpäivälahjaksi Tepon vanhemmilta. Saman tyylisiä olisi ollut myös mokkanahkaisena, mutta ajattelimme Tepon kanssa näiden hylkivän paremmin vettä. Suihkutin näihin myös sellaista suoja-ainetta, joka hylkii likaa ja vettä. Mihinkään kuralätäkköön näillä ei kuitenkaan voi mennä, sitä varten on ne crocsin saappat.

Eccon kävekengätSennillä on useammat ulkovaatteet myös näin syksyllä. Pyrin pitämään yhdet ulkovaatteet ns. siisteimpinävaatteina, joilla ei kauheasti rymytä ulkona vaan ne toimivat kyläilyvaatteina ja kauppareissuilla. Tällä kertaa Sennin siistimmät ulkovaattet ovat juurikin nuo eccon kävelykengät (toki niitä käytetään myös ulkoillessakin), reiman pilkullinen/vaaleanpunainen haalari ja H&Mstä ostetut vaaleanpunaiset tumput ja hattu.
Tuon haalarin olen ostanut jo aiemmin varastoon kun eräässä lastenvaateliikkeessä oli loppuunmyynti.

Hienosteluvaatteet ;)

Sellaisina ns. rymyvaatteina, joilla saa sitten mennä ihan vapaasti ulkona, on sadevaatteiden lisäksi Ticket to heavenin henkselihoust ja takki. Ne on ostettu käytettynä, mutta ovat loistavassa kunnossa. Minä pidän väreistä ja onkin ihanaa pukea Sennille värikkäitä vaatteita, siksi pidänkin kovasti tästä raidallistesta ja värikkäästä takista. 

Keväällä ostin Sennille kirppikseltä myös Jonathanin söpön vk-haalarin ja uskon sen menevän neidille vielä tämän syksyn.

Välikausivaatteet ovat siis neidin ostalta kunnossa. Suurin osa on käytettynä ostettu, mutta ovat silti mielestäni oikein hyväkuntoisia. Merkkejäkin on laidasta laitaan ja kaikkiin olen ollut tyytyväinen. :)
Kirppariltakin voi siis löytää hyviä ulkovaatteita kunhan osaa vain vähän katsoa. Paljon on myös myynnissä vaatteita, jotka minä heittäisin jo menemään (ovat siis puhkikuluneet ja värit ja heijastimet haalistuneet). Moni pyytää myös ihan älyttömiä hintoja. Vaikka kyse olisikin hyväkuntoisesta vaatteesta, on käytetty silti aina käytetty ja minusta kirppiksellä kuuluu olla kirppishinnat. Tarkkana saa siis olla, mutta hyviä ja edullisiakin löytöjä voi tehdä. :)

Senni Ja Anton puistoilemassa <3
Ticket to heavenin vk-vaatteet, crocsin saappaat ja H&Mn pipo.

Jonathanin haalari

Sellaisia ulkovaatteita meidän neidillä tänä syksynä. :)
Kohta saakin jo metsästää talvivaatteita. Talvihaalari ostetaan varmaankin uutena (niin kuin kengätkin), jotta voimme olla varmoja sen lämpimyydestä. Talvihaalarit kun tuppaavat menettämään lämmönpitokykyään jos niitä on kovin usein pesty. Pian kauppoihin tuleekin varmaan jo talvivaatteet. Me taidamme odottaa kuitenkin sen talven tuloa ennen haalarin ostoa, jotta ostetaan varmasti oikean kokoinen. Olisi kurjaa huomata että onkin ostettu liian pieni jos neiti tässä syksyn aikana venähtääkin kovasti.

Venähtämisestä tulikin mieleeni, Sennin pituus ja oma hölmö mokani. :D Puhuimme juuri siskojeni kanssa lasten 1v mitoista ja olin 100 varma, että Senni oli 1v neuvolassa 74cm pitkä. Katsoin kuitenkin neuvolakorttia ja ihmettelin mittauksen päivämäärää, sehän olikin 10kk mitta!!! 1v mitat oli merkattu sivun oikenpuoleiseen sarakkeeseen, kun muut mitat olivat vasemmalla puolella, olin siis ollut ihan puusilmä enkä tajunnut sitä. Sarakkeet jatkuvat siis myös alemmalla sivulla ja jotenkin ajattelin, että niitä jatketaan sinne (ai äitiyskö tyhmentää). Kirjoittelin siis myös tänne blogiin aikoinaan aivan väärät mitat neidistä, nyt ne on kyllä jo korjattu. Sennillä oli siis 1v neuvolassa pituutta 77cm ja painoa 9855g. Tämänhetkisistä mitoista ei ole tietoa. kaikkea sitä sattuu, onneksi huomasin. Puhuin muskarissakin eräälle äidille, että Senni oli 1v neuvolassa 74cm ja ihmettelimme kuinka se on mahdollista kun Senni näyttää niin pitkältä. :D 


Minusta tuntuu, että ulkovaatteissa on hiukan reilumpi mitoitus kuin sisävaatteissa. Onko kukaan muu huomannut samaa?

Osallistuuko teillä isäkin vaatehankintoihin vai onko se vain äidin heiniä?
Meillä minä hommaan pääsääntöisesti Sennin vaatteet ja olen siitä iloinen. Toki Teppo kertoo mielipiteensä jos kysyn ja mm. kenkäostoksilla hän oli mukana. 

4 kommenttia:

 1. Ihania välikausivaatteita, varsinkin tuo reiman pinkki valkoisilla palloilla. :) Harmi kun meidän oma jäi jo pieneksi. :/

  Meillä mä ostan vaatteet ja J on ollut valintoihini onneksi tyytyväinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minunkin lemppari taitaa olla tällähetkellä juurikin tuo reiman puku. :)

   Poista
 2. Ihania tamineita, kiva lukea näitä niin saa kuula käyttökokemuksia eri merkeiltä!

  Crocsin saappaat ovat ilmeisen laadukkaita, meillä ei vielä ole niitä ollut mutta ehkäpä vielä.

  Ja saapas säilyttää tosian kenkää paremmin muotonsa, koska pohja on jämäkämpi ja niitä käytetään vähemmän. :) Uskaltaa siis ihan hyvin käyttää useammallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ainakin tyytyväinen noihin crocsin saappaisiin. Ne ovat hyvin muoltoilut ja ihanan kevyet! Mihinkään kovin syvään lätäkköön niillä ei kannata loikata kun varsi ei ole kumia. Kelpuuttaisin itsellenikin samanlaiset, omat saappat kun ovat sellaiset painavat ja kömpelöt perussaappaat.

   Poista