perjantai 15. elokuuta 2014

Mustikkamaitokakku (Tepon synttärit)

Leikkaukseni jälkeen sain Tepolta taas uusia ihania reseptikirjoja ja minun olisi tehnyt mieli päästä testaamaan ohjeita heti. Teppo kuitenkin toppuutteli, eikä kroppa olisi heti leikkauksen jälkeen kyennytkään leipomispuuhiin. Piti siis odotella, että hieman toivun. Kirjoja selailin kuitenkin innoissani ja löysinkin useamman reseptin joita haluan kokeilla.


Nämä kirjat sain Tepolta tälläkertaa :)
Vasemman puoleiset ovat Hellapoliisin kirjoja, oikean puoleinen Kinuskikissan.Ensi maanantaina leikkauksesta tulee kuluneeksi kaksi viikkoa ja olen toipunut mielestäni hyvin ja supernopeasti! Sappikohtaukset ovat historiaa, ihanaa!!! Olo on jo paljon pirteämpi ja haavat ovat parantuneet hyvin. Kävin poistattamassa tikit ja hoitaja muistutteli, että menee vielä useampi viikko ennen kuin olen täysin toipunut. Tunnen silti oloni jo todella hyväksi! Mihinkään juoksulenkille en vielä uskalla lähteä, mutta arki alkaa jo sujumaan entiseen malliin. :)

Nyt kun vointini on jo hyvä, päätin testata yhtä reseptiä uudesta kirjasta. Kirjaksi valikoitui Kinuskikissan helpot suosikit. Kirja on pullollaan ihania reseptejä!
Kävimme ostamassa keskiviikkona laatikollisen tuoreita mustikoita ja siksi innostuinkin kokeilemaan kirjassa olevaa ohjetta mustikkamaitokakkuun. Tapani mukaan, muokkasin ohjetta hieman omanlaisekseni. ;)
Kuten kirjan nimestäkin voi jo päätellä, oli kakku helppotekoinen. Pidän hyydytetyistä kakuista, ne kun eivät vaadi uunia, joten koko koti ei ole kesälläkään kuin sauna vaikka tekisikin kakun. :)
Kakku onnistui hyvin ja maistui ihan mustikkamaidolta, se oli sellainen lempeän makuinen, ihanan pehmeä ja samettinen, ei liian makea. Tätä voisi ehdottomasti tehdä uudestaankin! Tämä on ensimmäinen Kinuskikissan kirja jonka omistan, noita Hellapoliisin kirjoja löytyykin jo useampi. Pidän Hellapoliisin resepteistä, mutta on kiva välillä kokeilla uuttakin. Jokaisella on kuitenkin oma tyylinsä tehdä kakkuja ja leivonnaisia, joten vaihtelu virkistää. Minä olen huono noudattamaan ohjeita orjallisesti, aina tulee hieman muokattua ohjetta, siksi tekeleeni eivät ole koskaan täysin kopioita kirjoissa olevista resepteistä. :D


Minulla pitää olla aina jokin syy tehdä kakku, jos sellaista ei valmiiksi ole niin keksin kyllä jonkin syyn. ;)
Tälle kakulle alkuperäinen syy oli se, että sisaruksiani oli tulossa kyläilemään. Kakku muuttuikin yllättäen Tepon synttärikakuksi. Teppo täyttää vuosia ensi maanantaina 18.8, mutta silloin ei ole mahdollista kahvitella ja maistella kakkua, joten kakkukahvit juotiinkin jo eilen.

Teppo on valinnut tuosta Kinuskikissan kirjasta kaksi reseptiä, joista olen luvannut toteutta ainakin toisen. Tarkoitukseni oli tehdä Tepon valitsema kakku synttäreiksi, mutta se ei nyt onnistukaan. Lupasin kyllä tehdä kakun joka tapauksessa, tässä lähiaikoina. Lisää kakkupostauksia siis luvassa. :D


Mustikkamaitokakku

Pitihän synttärikakussa kynttilätkin olla ;)
Toki annoimme Sennin kanssa Tepolle myös pienen lahjan. Olemme Tepon kanssa keränneet jo vuosia namination rakkekorupaloja ja nyt Teppo sai omaan koruunsa vaaleanpunaisen glittersydämen. Ihan joka mies ei varmasti suostuisi käyttäämään vaaleanpunaista glittersydäntä, mutta Teppo onneksi suostuu ilomielin. :) Annoimme myös oriflamen (myyn itse oriflamen tuotteita) setin, joka sisälti tuoksun, deodorantin sekä suihkugeelin. Valitsin tämän setin sen ihanan tuoksun takia.
Meillä ei juuri muita kosmetiikka ja suihkutuotteita olekaan kuin oriflamen, monestakin syystä. Kolme päällimmäistä syytä ovat edullinen hinta, tuotteita ei ole testattu eläimillä ja niiden laatu.
Mikään myyntitykki en ole. Tuotteita minun kauttani tilaavat lähinnä sukulaiset, ystävät ja tuttavat. Tämä on minulle vain pieni harrastus, en tavoittele sillä rahallista voittoa. :)

Askartelin Tepolle myös kortin. Kortin aiheeksi valitsin veikeän sammakon ja neliapilat. Kortin sisälle tuli runo ja Sennin kädenjälki. Senni sai myös maalata ensimmäistä kertaa elämässää vesiväreillä ja maalaus annettiin Tepolle lahjaksi.

Sennin ensimmäinen vesivärimaalaus, on se vaan hieno. :)

Sellaisia väkertelyjä tällä kertaa. Ei lainkaan hullumpia toipilaalta, vai mitä? :D


3 kommenttia:

 1. Yritäs nyt muistaa toipuakin siellä. :D

  Herkullisen näköinen kakku, ja kirja vaikuttaa todella hyvältä! Miekin rakastan kakkujen tekemistä ja haluan siihen syyn - tänään olisi voinut käyttää syynä hääpäivää, mutta kiirepäivän vuoksi ostin sitten daimkakun pakastealtaasta.. Pöh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän, välillä tuppaa vaan unohtumaan. ;)

   Hyvää hääpäivää! Voithan tehdä sen kakun jälkikäteen. Oih, joku herkkukakku romanttisin koristein! :D

   Poista
 2. Kakku oli kyllä todella hyvää ja oli mukavaa tulla pitkästä aikaa sun luo kyläilemään.

  VastaaPoista