keskiviikko 20. elokuuta 2014

Muskaria ja mokkaneliöitä

Maanantaina alkoi meidän uusi harrastus, muskari! Tai oikealta nimetään musa-kerho, mutta minä puhun muskarista. :D
Meidän oli tarkoitus mennä muskariiin kävellen, mutta kun olin saanut Sennin vaunuihin ja avasin ulko-oven tuli taivaalta vettä kuin olisi ämpäristä kaadettu. Tuonne emme kyllä mene, ajattelin. Autoa minulla ei ollut käytössäni, mutta isäni oli lupautunut tarvittaessa kuskaamaan meidät, ihan superpappa. :) Soitin siis hänelle ja pääsimme kuivina perille. 

Itse muskarikokemus oli myönteinen. Paikalla oli näin ekalla kerralla minun ja Sennin lisäksi vain kolme äitiä lapsineen. Muskarin vetäjä sanoi, että ensi kerralla meitä pitäisi olla paljon enemmän, taisi sade saada monen jäämään kotiin. 
Senni oli todella reipas ja aktiivinen. Minä en ollut edes saanut ulkovaatteitani riisuttua kun neiti säntäsi tutustumaan muihin lapsiin. :D Lapsia oli monen ikäisiä, vanhin taisi olla 3v ja nuorin oli 1kk, kaikkia Senni kävi moikkaamassa. Senni ei juurikaan malttanut istua sylissäni, vaan käveli ympäriinsä ja tarkkaili ympäristöä (yllättävän vähän koski mihinkään). Ainut mihin neidin olisi tehnyt mieli koskea, oli kynttilä jonka muskaritäti sytytti. Senni on kyllä todella reipas lapsi, muta en uskonut häntä näin rohkeaksi. Luulin, että hän olisi kyhnännyt sylissäni, niin kuin moni muu lapsi teki kun oli uusi paikka ja uudet ihmiset. Varsin hienosti Senni silti käyttäytyi, ei ryntäillyt pää kolmantena jalkana tai huutanut, käveli rauhakseen ja välillä pysähtyi moikkaamaan muita. Eipähän tarvitse ainakaan pelätä, että tyttö olisi jotenkin epäsosiaalinen taikka syrjäytynyt, vaikka saakin olla vielä kotona, päiväkodin sijaan. Kyllä niitä virikkeitä ja sosiaalisiataitoja voi muuallakin opetella. Olen sitä mieltä, että on paljon myös luonteesta kiinni kuinka sosiaalinen on. :)

Kun lauluja alettiin laulamaan, alkoi Senni iloisesti tanssimaan. Tämä huvitti muitakin äitejä ja muskaritäti tokaisikin, että taitaa Senniä tanssittaa. Silmät loistaen tyttö myös taputti kun laulettiin sitä laulua jossa sanotaan, minä taputan minä taputan. :D
Nopeasti se reilu puoli tuntia kului, Senni ei olisi malttanut lähteä kotiin, juoksi minua karkuun kun sanoin että nyt mennään pukemaan. ;)

Tämä äiti on oikein tyytyväinen, että aloitettiin tuo harrastus. Odotellaan ensi kertaa innolla, keitäköhän muut muskarilaiset mahtavatkaan olla! :D


O ou, ulkona sataa!


Eilen pääsin taas leipomispuuhin, kun Sennin Mummi (Tepon äiti) tuli kylään. Selailin reseptikirjojani ja päädyin kokeilemaan Kinuskisissan ohjetta, mureat mokkaruudut. Ohje oli simppeli ja nopea tehdä. Ainut mikä vei hiukan aikaa oli loppuvaihe, kun mokkaruututen piti antaa jähmettyä jääkaapissa.

Nämä herkut sopivat hyvin silloin kun on kamala makean nälkä, sillä nämä olivat todella makeita. Kahvinmaku onneksi taittioi makeutta kivasti, ilman sitä ne saattaisivat olla liian makeita. Kovin montaa palaa näitä ei pysty syömään, mutta eipähän tule ähkyä. ;) Herkkua olivat!

Neakin piipahti kylässä ja sai teitenkin maistella leipomuksiani, kelpasi hänellekin. :) Senni ilahtuu aina kovasti Nean nähdessää, halailee ja haluaa syliin. Sylikummin sylivauva <3
Mummin kanssa Senni taas tykkää peuhata ja ihailla Mummin koruja. Mummin rannekorua on ehdottomasti sovitettava myös omaan ranteeseen. :)

Tänään alkaa muuten Toisenlaiset äidit-ohjelma, jippii tätä ohjelmaa olen odottanut! Kiva nähdä millaisia perheitä on ja kurkistaa heidän elämään. Kiva että tällaisiakin ohjelmia tehdään, eikä vain niitä missä näytetään vain ne arjen hyvät puolet. Kiva nähdä ettei se elämä muillakaan aina ole sellaista kiiltokuva elämää. Toivottavasti sarja olisi yhtä mielenkiintoinen kuin Erilaiset äidit oli. :)

1 kommentti:

  1. Mun sylivauveli ♥ On aina ihana käydä teillä kylässä kun heti ovella tahdotaan syliin ja halaillaan ♥ Toisenlaiset äidit katottiin meilläkin :) Oli hyvä aloitusjakso mielestäni

    VastaaPoista