keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

uusi ovikoriste

Tuunasin keväällä vanhan ovikranssimme kevät/kesä kuntoon. Se ovikranssi oli kulkenut matkassa jo monessa kodissa ja koristanut useampaa ovea. Vaikka se olikin tehty vain koivunoksista, ja lisäilty muita koristuksi, pidin siitä.


Vanha, pihistetty, ovikranssiNyt ovi tarvitsi kuitenkin uuden koristeen, sillä vanha joutui pitkäkyntisen matkaan. :(
Ovikoristehan se vain oli, mutta en ymmärrä kenellä on pokkaa käydä varastamassa toisen ovikoriste. Kaiken kukkuraksi pitkäkyntinen taisi rikkoa kranssin, eikä ripustaa sitä omaan oveensa, sillä jäljelle oli jäänyt vain tuollainen turkoosi helmi. Helmet oli kiinnitetty rautalangalla eli ne on täytynyt riuhtoa irti. Typerää ilkivaltaa, mutta minkäs teet.

Kauaa ei oven tarvinnut olla ilman koristusta kun tämä äippä teki siihen uuden koristuksen.
Halusin uudestakin koristeesta sydämen muotoisen, mutta muuten erilaisen kuin vanha.
Halusin hyödyntää myös kesää jotenkin. Kävinkin keräilemässä Sennin kanssa kaikenlaisia kedonkukkasia. Kukkasista painoin kuvion askartelumassalle. Tulos ei kuitenkaan miellyttänyt minua.
Tein siis uuden version, johon laitoin kasveja hiukan hillitymmin. Kun kuviot olivat kuivuneet, maalasin ne. Massaan painoin myös TERVETULOA-tekstin, kakkukoristemuoteillani. Maalisävyinä käytin harmaata ja vihreää, halusin hillityn lopputuloksen, siksi en käyttänyt muita värejä.

Kun sydän ja kuviot olivat kuivuneet ja maalatut, puuttui siitä mielestäni jotakin. Sydämen reunat tarvitsivat vielä jotain. Mietin ensin pitsireunusta, mutta se ei tuntunut sopivan yhteen kovan ja karun massan kanssa. Lopulta päädyin tekemään askartelumassasta puoliympyröitä ja liimailin ne kiinni sydämeen. Nyt se miellytti silmääni. Hiukan jännittää pysyykö sydän ehjänä ovessa ja putoavatko puoliympyrät pois. No se jää nähtäväksi. :) Toivottavasti pitkäkyntinen ei vie tätäkin mennessään.


Uusi ovikoriste
Mitäs mieltä olette uudesta ovikoristeesta? Tuliko kiva?

4 kommenttia: