maanantai 14. heinäkuuta 2014

Uintia ja aikakapseli

Viikonloppu mennä hujahti taas mukavissa merkeissä. :)
Lauantaina minä ja Nea pakkasimme rantakamppeet kasaan ja veimme Sennin ja Antonin Riihisaloon (leirintäalue jossa on myös yleinen uimaranta) katsomaan eläimiä ja uimaan. :) Itse ranta on pikkuruinen, mutta siellä harvoin on paljoa väkeä, joten sinne mahtuu yleensä oikein hyvin. Alueen rakennukset ovat minusta viehättäviä, sellaisia vanhoja maalaistaloja.

Senni on aina tykäännyt kovasti eläimistä ja se näkyi tälläkin kertaa. Menimme ensin moikkaamaan koiraa ja Senni hokikin innoissan "hauva". Seuraavaksi menimme katsomaan lampaita ja Senni innoissaan kutsui niitäkin hauvaksi. :D Kanat eivät sentään olleet enää hauvoja, mutta ne kummastuttivat kun pitivät niin outoa ääntä.

Rannalle päästyämme söimme ensin eväitä ja sitten mentiin uimaan. Meidän lisäksi rannalla ei ollut ketään muita, saimme siis vallata koko rannan, leikkiä ja pitää hauskaa ihan keskenämme.
Saatin vihdoinkin heitettyä Sennin kanssa talviturkit pois! Ja voi että tuo meidän tyttö rakastaa vettä, olisi varmasti pulannut siellä koko päivän. :)
Anton oli ihan haltioissaan Sennin uimarenkaasta, toinen oikein hihkui kun sai leikkiä sillä. :)

Kummasti rannalla kului useampikin tunti. Sää oli juuri sopiva, oli lämmintä ja pilvistä. Ei siis tullut kylmä, mutta ei tarvinnut koko ajan pelätä palavatko pikkuiset auringossa, tällaista säätä lisää!"HAUVA" vai onko sittenkään? ;)

Näistä kavereista pysyteltiin hyvän matkan päässä, rääkkyivät sen varran määrätietoisesti.

Pitihän sitä lammasta silittääkin <3

Evästauko

Pikkuiset innostuvat loiskuttamaan vettä rannalla :)

Ja tämä vesipeto sai aikaan hieman isompiakin loiskeita :DSunnuntaikin meni oikein kivasti, kaivoimme nimittäis ylös aikakapselin jonka olimme kätkeneet maahan (vanhempieni pihalle) viisi vuotta sitten. Tähän osallistuivat kaikki siskoni ja heidän lapsensa, veljeni Jami, Teppo, Aleksi ja minä sekä Senni.
Teppo ja Aleksi yrittivät kaivaa kapselia ylös ja edellisenä viikonloppuna, tuloksetta, olimme nimittäin unohtaneet mihin se oli kätketty! :D He kaivoivat isolta alueelta, mutta kapselia (lasipurkki) ei löytynyt. Minä yritin sitten lauantaina kaivaa sitä, mutta ei minun voimani riittäneet, maa oli kovaa savimaata ja puut olivat kasvatteneet juurensa tiukasti maahan. Sunnuntaina minä, Jaana ja Jami yritimme vielä etsiä kapselia, ei löytynyt. Teppo oli aamun Vilman kanssa kalassa, paikalle tultuaan hän yritti vielä kerran etsiä kapselia ja sitten se löytyi! Jippii!!! Pääsimme siis kurkistamaan sen sisälle!

Aikakapseliin kukin oli kirjoittanut oman toivekirjeen siitä mitä elämältään haluaisi viiden vuoden päästä. Oli kiva kuulla mitä muut olivat toivoneet, niitä kun ei etukäteen kerrottu. Osa toiveista oli toteutunut ja osa ei. Minun toteutuneita toiveitani olivat valmistuminen koulusta ja yhteinen vauva Tepon kanssa.
Kapseliin olimme laittaneet myös yhteiskuvan meistä. Vitsi miten paljon nuo nuoret miehet, Jami ja Eevert, olivatkaan kasvaneet! Olivat muutkin muuttuneet, mutta ei niin huomattavasti. Tuntuu ettei siitä nyt niin kauaa ole kun kapseli kätkettiin, mutta moni asia on ehtinyt muuttua viiden vuoden aikana.

Kun viisi vuotta vanhat kirjeet oli luettu ja tutkittu oli aika tehdä uudet toiveet, taas viiden vuoden päähän. Oli hassua ajatella millaista elämää silloin toivoisi, Sennikin on sillon jo eskarilainen! Toiveitani en tässä nyt kerro, ne paljastetaan sitten viiden vuoden päästä. ;)
Tällä kertaa kapseliksi valittiin vanha peltinen keksipurkki. Sisälle laitettiin vanhat toivekirjeet & kuva ja uudet toivekirjeet & uusi ryhmäkuva. Kuvat on otettu samassa kohtaa pihaa ja olemme samassa järjestyksessä, näin niitä on kiva vertailla. Nyt yritimme olla fiksumpia ja merkitsimme kapselin kohdan isolla kivellä, jospa se löytyisi viiden vuoden päästä hiukan helpommin. :D

Aikakapselin kaivamisen ja uudelleen kätkemisen lisäksi pidimme myös lettukestit, nam nam. Jaana teki Annikan etsimällä ohjeella ison lettutaikinan ja Teppo paistoi niistä iiiison kasan lettuja. Lettujen päälle olin varannut vaniljajäätelöä, mansikoita, suklaalevitettä, hilloja ja sokeriakin oli laitettu tarjolle. Letut menivät kyllä kuumille kiville, eikä ihme, kuka nyt ei letuista tykkäisi. :)


Aikakapselimme :)Sennikin herkuttelee <3


Sellainen viikonloppu tällä kertaa.
Tuo aikakapseli on minusta kiva idea, suosittelen muillekin! :)


2 kommenttia:

  1. Oli kyllä mukava sunnuntai lettujen ja aikakapselin merkeissä. Mukavaa oli myös kun oli kerrankin koko sakki koossa.

    VastaaPoista
  2. Tuo aikakapselijuttu on kyllä kiva idea. :) Kiva että löysitte kuitenkin vanhan kapselin..nyt vain pitämään huoli ettei kukaan seuraavan viiden vuoden aikana siirrä teidän merkkikiveä. :)

    VastaaPoista