tiistai 8. heinäkuuta 2014

Sennin synttärijuhlat

Sennin ensimmäisiä syntymäpäiväjuhlia vietettiin viime sunnuntaina. Koska sekä minulla, että Tepolla on paljon sisaruksia, päätettiin juhlat pitää minun vanhempieni omakotitalossa. Meidän pikkukotiin ei olisi millään saanut mahtumaan kaikkia juhlijoita, varsinkin kun pieni juhlijoita oli runsaasti. :)
Vanhempani ovat vuosien varrella loihtineet pihastaan todella kauniin puutarhan ja toivoinkin, että juhlaväki saisi nauttia juhlista myös ulkona. Onneksi sää muuttuikin juuri juhlien alla syksyisestä kesäiseksi ja toive ulkojuhlista saatiin toteutettua! Tämä olikin oikein hyvä, sillä pieniä lapsia oli paljon ja he selkeästi nauttivat kun saivat juoksennella pitkin pihaa. :)

Itse juhlapäivä meni oikein iloisesti ja aurinkoisesti, tosin se tuntui menevän hujauksessa ohi. Kaikki meni juuri niin kuin olin toivonutkin ja kaikki saatiin ajoissa valmiiksi. Apunani olivat vanhempani ja siskoni, tietenkin Teppo osallistui myös, mutta päävastuun olin ottanut itselleni. :)
Äitini ompeli Sennille oikein prinsessamekon kaikkine kauniine ruusukkeineen ja paljetteineen. Hän teki Sennille myös mekkoon sopivan pääpannan ja tossut. <3


Senni ehti herätä päiväuniltaa vain hetki ennen vieraiden tuloa ja olikin hiukan ihmeissään. Ihmismäärä ihmetytti neitiä ja hän kummasteli miksi kaikki ojensivat hänelle jonkin paketin ja moni halusi ottaa kuvia. :D
Hienosti Senni jaksoi availla lahjoja, muiden lasten avustuksella. Yksin prinsessan ei tarvinnut olla kun aina oli joku joka halusi pidellä neitiä sylissään. :)Juhlavieraat olivat pääsääntöisesti ulkona terassilla, sisällä tarjottavat oli katettu keittiöön josta niitä sai noutaa ulos haluamalleen paikalle. Terassi ja keittiö olikin koristeltu oikein tyttömäiseksi. Äitini keräsi puutarhastaan kukkia ja laittoi niitä maljakoihin. Minä olin tehnyt perhosviirin ja Nea antoi mm. ihania pinkkejä paperilyhtyjä. Muutama ilmapallokin laitettiin terassin katoksesta roikkumaan. Jaana toimi koristeiden esillelaittajana. :) Kakunkoristeet tein jo hyvissäajoin ennen juhlapäivää ja silloin Annika oli suureksi avuksi kun vahti Senniä. On onni kun on niin ihana ja avulias perhe, ilman heitä Senni ei olisi saanut näin kauniita juhlia. <3


Ruusu prinsessalle :)

Perhosviiri

Synttäritarjoilutkin onnistuivat mielestäni hyvin. Suolaisina oli minun tekemääni tomaatti-mozzarella piirakkaa, hyydytetty savulohikakku ja Tepon tekemä coctailsiili. Coctailsiilistä Teppo teki myös makean version.
Makeina tarjottavina oli erilaisia keksejä, Tepon leipoma tiikerikakku, kuppikakkuja ja tietinkin täytekakku. Kuppikakut olivat nimeltään prinsessakuppikakkuja, toisissa oli valkosuklaata mangokreemillä ja toisissa maitosuklaata kuningatarkreemillä.
Perheen pienimmille laitettiin babybuffet pystyyn, siinä oli mm. maissinaksuja ja mansikoita. :)

Täytekakkuksi päätin uhkarohkeasti tehdä karusellikakun. Kakussa oli suklaakakkupohja, valkosuklaa-sitrusmousse ja mansikkamousse. Kakun päällinen oli valkosuklaakreemiä. Koristeet tein kaikki sokerimassasta ja osaan koristeita laitoin syötävää kimalletta. Koristeissa oli perhosia ja sydämiä sekä palikat joiden kimallekirjaimista muodostuivat sanat SENNI ja 1VUOTTA. Kakun tekeminen ja koristeiden valmistaminen onnistui hyvin. Kakun kokoaminen oli se jännittävin osuus, saisinko kaiken paikoilleen ehjänä ja miltä se näyttäisi. Onneksi se onnistui hyvin ja oli tyytyväinen aikaansaannokseeni. Kakku myös maistui juuri sellaiselta kuin halusin sen maistuvankin. :)

Kyllä ne miehetkin osaavat leipoa ;)


Babybuffet

Karusellikakku :)


Kakkukoristeita
Juhlien järjestäminen oli kivaa puuhaa, etenkin leipominen. Vaikka minulle onkin tärkeää, että kattaus on kaunis ja tarjoilut maustuvat, kaikista tärkeintä oli että Senni nautti päivästä ja juhlijat viihtyivät. Senni oli onneksi oma valoisa ja iloinen itsensä ja vieraatkin näyttivät pitävän juhlista.
Iloiset ja onnistuneet juhlat. :)


Siskokset Senni ja Vilma 

<3

Kovaa vauhtia eteenpäin kun on tilaa ja uusi menopeli :D

Senni, Nea-kummin kanssa :)

Tämä on kyllä niin hellyyttävä kuva! <3
Serkukset Anton ja Senni.
Kumpikin halusi työntää taaperokärryjä ja päättivät sitten työntää niidä yhdessä. <3On ihanaa kun saa järjestää omalla pikkuiselleen kauniit juhlat, joissa ei lasten naurua ja hymyä puutu ja joissa aikuisetkin viihtyvät. Iso plussa oli kesäinen sää. Odotusaikana eräs ihan ventovieras nainen tuli kysymään koska vauva syntyy, kun kerroin että heinäkuun alussa sanoi nainen "oi ihanaa, oikea valonlapsi". Ja varsin valoisa ja aurinkoinen tuo tyttö onkin ja sellaiset olivat myös juhlat.
Juhlat eivät olisi olleet mitään ilman vieraita, joten iso kiitos kaikille ihanille jotka tulitte juhlimaan kanssamme 1-vuotiasta Senniä ja teitte päivästä ikimuistoisen. <3

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikös olekin :-)

   Kiitos, onnistui kyllä paremmin kuin osasin toivoakaan. :-)

   Poista
 2. Kakustahan tuli upea! :)
  Ihanat juhlat olet järjestänyt.

  VastaaPoista
 3. Juhlat onnistuivat kyllä hyvin :) ja onneksi oli hyvä ilma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, neiti sai oikein kesäiset juhlat :-)

   Poista
 4. Oli kyllä kivat kemut! Tarjottavat oli herkullisia ja kakku tosi upea!

  VastaaPoista