torstai 17. heinäkuuta 2014

Sennin 1-vuotiskuvat

Nyt on Sennistä otettu 1-vuotiskuvat.
Kuvia emme räpsineet itse, vaan ystävämme Janne otti ne. Tämä oli ehdottomasti paras ratkaisu, sillä hän on valokuvaaja. Nyt meidän ei tarvinnut huolehtia kuvien onnistumisesta, riitti kun saatiin tyttö paikalle näteissä vaatteissa ja muutama hymykin olisi kiva. :)

En halunnut studiokuvia. Suomen kesä on niin kaunis, että halusin hyödyntää sen. Samalla kuvista ilmenee, että lapsi on syntynyt kesällä. Senni-menninkäiselle sopi parhaiten keijukaismetsä ja sellainen löytyikin melko läheltä. Metsässä oli runsaasti pehmeä sammalta, ihania vanhoja kantoja, isoja sammaleen peittämiä kiviä ja tarpeeksi valoa.

Pähkäilin kauan, mitä kaikkea ottaisin rekvisiitaksi mukaan kuvauksiin. Ideoita pursusi ja kävinkin kokeilemassa joitakin, jotta sitten oikeissa kuvauksissa homma ei menisi ihan pipariksi.
Haaveilin jo keväällä, että Sennistä saataisiin kuvia kukkaseppele päässä. Tein yksi päivä Seppeleen ja laitoin sen neidin päähän, meni ehkä sekunti ja se oli jo palasina. Ei siis kukkaseppelettä näin pienelle. :D Kukkaseppeleidean voi toteuttaa kun neiti on hiukan isompi. :)

Mietin myös saippuakuplia, mutta ne ovat siitä hankalia että ne lentävät mihin sattuu tai ovat juuri lapsen kasvojen kohdalla. Senni myös laittaa helposti silmät kiinni kun puhaltelen saippuakuplia kohti, nekin siis jätettiin pois.

Ajattelin, että olisi kiva jos Senni pitelisi kädessään jotain kukkaa ja ihastelisi sitä. Koska kukkaseppele koki jo niin karun kohtalon, mietin että tekokukat voisivat olla kivoja ja ostinkin sellaisia. Ne kyllä kiinnostivat tyttö hetken, mutta nekin piti yrittää repiä palasiksi ja tunkea suuhun. Unohdin siis myös tekokukat.

Sen sijaan minun pitkä helminauhani kiinnosti tyttöä kovasti ja se näyttikin suloiselta kun pieni prinsessa hypisteli niitä. Helmet päätyivät siis kuvauksiinkin mukaan.
Mukaan otettiin myös Sennin rakas unipupu nimeltä Fanny. Fannyn avulla neidistä irtosikin aito ja ihana leveä hymy. :)
Mukaan napattiin myös Tepon suvussa kulkenut keinuhevonen, sekin näytti kuvissa oikein söpöltä.

Vaatteiden valinta kuvauksiin oli ihan selkeä, Sennille puettiin mekko jonka äitini ompeli syntymäpäiväjuhliin. Mekko on oikein kaunis, sopii hyvin pienelle keijutytölle, toki sillä on myös tunnearvoa. <3Olen kyllä niin tyytyväinen että saatiin ammattilainen ottamaan kuvat. Ne harjoituskuvat jotka itse räpsin ovat selkeästi huonompia. Tässä on linkki Jannen kotisivuille, suosittelen häntä ehdottomasti kuvaajaksi http://www.kuvaajanne.fi

Itse kuvaussessio kesti vain noin 30min, mutta silti kuvia tuli todella paljon ja monesta erikohdasta kuvattuna ja eri rekvisiitoilla. Jos oltaisiin kuvattu itseksemme, olisi aikaa kulunut takuulla enemmän, jolloin Sennikin olisi hermostunut, eikä kuvien laatu olisi ollut läheskään näin hyvä.

Sitten itse kuviin. Kuvia on niin paljon, etten osaa päättää mikä niistä olisi paras. Laitankin tähän muutamia kuvia, jotka ovat minun lemppareitani.


Kuulisin mielelläni muidenkin mielipiteitä.
Mikä on paras kuva? Mistä teetän sen virallisen 1v-kuvan?

7 kommenttia:

 1. Kaikki kuvat on tosi ihania! Mutta nuo kaksi viimeisintä kuvaa on mun suosikkini. :)

  VastaaPoista
 2. Janne osasi ottaa ihania kuvia! :) mun lempparit on 2,6,8 ja 9. Kuutonen on suloisin <3

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän ihania kuvia ja Sennikin näyttää olevan riemuissaan. Mä tykkään 6, 7 ja 8 kuvista. Mun mielestä kans tuo kutonen on ehkä ihanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutonen taitaa olla munkin lemppari mut tykkään myös 8 ja 10. Tarvii varmaan teettää useampi.

   Poista
 4. Oi miten ihania yksivuotiskuvia, ihanan metsänneito-henkisiä! :)

  Alimmainen on oma lempparini, mutta hienoja ovat kaikki!

  (Ensimmäistä kertaa blogissasi, ja tämähän on aivan ihana!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Tulenkin vastavierailulle blogiisi. Blogisi nimi herättää mielenkiinnon. :-D

   Poista