keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Lapsivapaa

Viime lauantaina sain viettää lapsivapaata aikaa!
Pitkästä aikaan näin muutamia ystäviäni ja Senni meni toista kertaa elämässää yöksi hoitoon.
Senni on onneksi reipas tyttö, eikä minun tarvinnut juurikaan jännittää hänen jättämistä hoitoon. :)

Lapsivapaa tekee kyllä välillä niin hyvää!!! Oli aivan älyttömän ihanaa höpötellä ja naureskella ihanien ystävien kanssa ja keskittyä vain heidän kanssaan olemiseen ja rentoutua. Äitinä oleminen on ihanaa, mutta kun pitää pienen tauon, osaa taas arvostaa sitä kotiarkeakin uudestaan ja saa lisää energiaa. :)

Oli myös kiva hieman laittautua. Mitään sotamaalauksia en ole koskaan naamaani maalannut, enkä osaa kipsutella korkeissa korkkareissa, ei vain ole mun juttu. Oli kuitenkin kiva jättä hiukset auki (Sennin kanssa pidän hiuksia yleensä kiinni) ja antaa kiharoiden näkyä. Minulla on luonnonkiharat, mutta nyt kiharat tulivat leteistä, oma kihara kun on melko pörröistä. Tein myös hiuksista letittämällä pääpannan. Meikkiäkin laitoin arkea enemmän, lakkasin kynnet, laitoin koruja ja hajuvettä. Olin niin innoissani ystävien näkemisestä, että jo pelkkä laittautuminen oli luksusta. :D

Meidän oli tarkoitus mennä eväsretkelle kavereiden kanssa, mutta koska sinä päivänä satoi aina välillä, päätettiin jäädä sisälle. Mutta koska meidän kaveriporukasta ei mielikuvistusta puutu, päätimme järjestää piknikin sisälle. Olimme erään ystäväpariskunnan luona ja levitimme viltin olohuoneeseen ja piknik pystytettiin siihen. :D

Meillä on usein tapana järjestää illanistujaiset nyyttärimeiningillä ja niin tehtiin tälläkin kertaa. Jokainen toi jotain hyvää syötävää ja piknik olikin oikein runsas ja herkullinen.
Minä vein mukanani yhden pullon kuohuvaa ja eteläafrikkalaisen mutakakun ja vaniljakastiketta. Tätä mutakakkua olin kerran aikaisemminkin tehnyt. Kakku on enemmän aikuiseen makuun, koska siinä on kahvia ja viskiä, mutta mutakakun tapaan se oli makeaa.

Kaveriporukassamme jokaisella on hyvin erilaiset elämäntilanteet, yksi on lähdössä vaihtoon, yksi viettää kotiäidin arkea, yksi käy töissä ja matkustelee paljon, yhden ystävän kotiäiti-arki muuttuu opiskelijaäidin arjeksi. Olikin ihana kuulla muiden kuulumisia ja aidosti keskittyä niihin, ilman keskeytyksiä. :)

Kun kuulumiset oli vaihdettu, aloimme muistella menneitä, niitä yhdessä vietettyjä lapsuus- ja teinivuosia. <3 Miten moni asia onkaan muuttunut. Vaikka elämä onkin kuljettanut jokaista omaan suuntaansa, on ihanaa että ystävyytemme on säilynyt. Ystävät ovat kyllä kultaakin kalliimpia. <3 Kovin usein emme näe, varsinkaan niin että kaikki olisivat paikalla, mutta aina kun näemme, riittää juttua vaikka kuinka eikä tunnelma ole väkinäinen.

Kun piknik eväät oli syöty, juomat juotu ja musiikkia kuunneltu, suuntasimme yöelämään. Taisi olla ensimmäinen kerta kun kävin baarissa tanssahtelemassa sitten Sennin syntymän. :D

Oli kyllä ihanaa vaihtelua arkeen, tällaisia hetkiä saisi olla enemmänkin.
Sennikin oli ollut oikein kiltisti siskoni Jaanan ja äitini hoivissa ja nukkunut yön heräämättä kertaakaan. Saan kuulema lähteä viihteelle toistekin. ;)

Tässä muutama kuva

Näin iloinen tyttönen, hoitoon lähdössä. :)

piknik :D


Eteläafrikkalainen mutakakku
Mietin etukäteen, että osaanko nauttia lapsivapaasta vai mietinkö koko ajan Senniä. Täytyy kyllä sanoa, että osasin nauttia ja kovasti nautinkin! Toki Senni kävi välillä mielessä, mutta varsinaista ikävää ei tullut, saatika sitten huolta. Olin 100% varma, että Sennillä on kaikki hyvin, joten sain luottavaisin mielin nauttia ajasta ystävien kanssa.
Tarkoitukseni oli nukkua seuraavana aamuna pitkään, mutta se ei ihan onnistunut. Menin nukkumaan vasta 3.30 ja nukkuminen oli katkonaista, oli outoa valvoa niin myöhään. Seuraava aamu lähtikin aika tahmeasti käyntiin, mutta lähti kuitenkin. Olin hakemassa Senniä kotiin jo 11 aikaan ja arki alkoi taas. :)
Vaikka yöunet eivät olleet parhaat mahdolliset, oli ilta ja seura sen arvoista että saatoin nipistää yöunistani. :)


Oletteko te muut osanneet nauttia lapsivapaistanne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti