maanantai 7. heinäkuuta 2014

1-vuotias Senni

En tiedä mitään niin ihanaa 
kuin oman yksivuotiaan
On kaikki niin suurta ja mahtavaa
kun maailmaa hän valloittaa.
Sinisilmä, kultatukka
isän äidin oma kukka.


Tänään on se suuri päivä kun meidän pikkuinen prinsessa täyttää vuoden! <3
Vuosi sitten olimme sairaalassa ja 7.7 klo.16.12 syntyi kaunis tyttö. Pituutta prinsessalla oli 52cm ja painoa 3960g. <3 Tätä ihanaa pientä kääröä oli jo kauan toivottu ja odotettu, viimeinkin saimme hänet syliimme. <3

Vauvavuosi on ollut ikimuistoinen, on ollut paljon iloa, naurua, onnistumisen iloa, onnenkyyneleitä ja rakkautta. Toki vauvavuoteen on mahtunut myös melkoinen määrä itkua ja unettomia öitä, sekä vanhempien pohdintaa siitä tekevätkö kaiken oikein, mutta nämäkin kuuluvat vauvaperheen elämää. Kaikki tämä on kasvattanut meitä ja hyvillämielin voin sanoa, että vauvavuosi oli ihanaa aikaa.

Nyt meidän vauva onkin jo taapero ja on haikeaa ajatella, että se vauva-aika on jo ohi. Toisaalta on ihanaa ajatella, että olemme onnistuneet kasvattamaan vauvastamme aivan ihanan taaperon joka kasvaa ja kehittyy hienosti. Voimme vanhempina olla ylpeitä niin itsestämme kuin tyttärestämme. <3
Sennin ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat vietettiin viime sunnuntaina, niistä teen ihan oman postauksen kunhan saan koottua kuvat itselleni. Tänään, Sennin virallisena syntymäpäivänä, oli yksivuotisneuvola.
Neuvolassa neiti oli aurinkoinen oma itsensä ja naureskellen  hän konttasi kovaa vauhtia neuvolantätiä vastaan. :)
Senni ei ole vielä ottanut ensimmäisiä askeliaan, mutta tukea vasten hän liikkuu jo vauhdilla. Hienosti hän kävelee jo kun pitää yhdestä kädestä kiinni ja sylikummeilta lahjaksi saatu taaperokärry on nyt ehdoton suosikki. :D
Varsinaisia sanoja ei vielä tule, mutta paappaa tarkoittaa muumeja ja kun pyydän sanomaan äiti niin neiti vastaa ääi.
Olemme saaneet täyttää neuvolan antamaa esikko-lomaketta siitä asti kun Senni oli 6kk ja siitä näkee miten puheenkehitys etenee. Sosiaalisen kommunikaation ja ymmärtämisen käyrillä neiti huitelee jo reippaasti ohi niiden "normi"käyrien ja sen vuoksi neuvolassa sanottiinkin, että puheen tuottamisenkin luulisi alkavan pian. Voi kuulema olla, että kun puhetta alkaa tulemaan niin sitten sitä tulee oikein urakalla. :D
Terveydenhoitajamme sanoikin, että kun näemme seuraavan kerran 1,5-vuotis neuvolassa, on meillä todennäköisesti mukana tyttö joka juoksee ja puhua pälpättää. :)
Rokotuksiakin Senni sai kolme kappaletta. Ensimmäistä vain säikähti, mutta seuraavan kohdalla alkoikin jo itkeä. Kolmannen rokotteen jälkeen otin hänet syliini (Teppo piteli rokotteiden ajan) ja itku loppui pian. :)

Toki neiti myös mitattiin ja punnittiin, tällaiset lukemat saimme; 9855g ja 77cm. Paino on kuulema nolla-käyrällä ja pituus jossain +-käyrällä. Sennihän on syömisenkin suhteen itsepäinen ja haluaa syödä itse, siksi hiukan pohdinkin onko painoa tullut, mutta hyvinhän sitäkin oli tullut. Hapanmaitotuotteita ollaan annettu jo reilu 2kk ajan ja nyt aloitellaan pikkuhiljaa normimaidon juominen. Saa nähdä onko Sennillä laktoosi-intoleranssia niin kuin isällään ja siskollaan.

Yöt meillä menee nykyään pääsääntöisesti oikein hyvin. Senni saattaa herätä kerran, juo maitoa ja jatkaa uniaan tai sitten nukkuu koko yön eli noin 10-11 tuntia heräämättä. Äiti on tähän oikein tyytyväinen. :)
Pottailua ollaan harrastettu jo noin 1,5kk ja se sujuu mallikkaasti.

Tällaisen tekstinpätkän saimme tänään neuvolakorttiin:
Aurinkoinen tyttö. Hienosti kehittyy. Puheenkehitys esikon mukaan ikätasoista, sanoja ei vielä tule muut osa-alueet vahvoja. Kävelee tuettuna. Tav maito voi ottaa käyttöön. D-vita käytössä.

Minusta on kiva käydä aina neuvolassa ja saada varmistus siitä, että kaikki on kunnossa ja neiti kasvaa ja kehittyy hyvin. :)
Hienosti oli tälläkin kertaa neitokaisen asiat, meidän oma, rakas, yksivuotias. <3


Pienet jalat tepsuttaa
käsi pieni kurkottaa.
Ääni soma hunajainen,
hymy hellä mansikkainen.
Olet aina aurinkoinen,
pieni hymysuu.

3 kommenttia:

 1. Onnea yksivuotiaalle! :)
  Juhlapostausta jään odottelemaan..Onnistuiko karusellikakku? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senni kiittää! :-)
   Karusellikakku onnistui oikein hyvin, ehkä jopa paremmin mitä olin uskaltanut toivoa. Teen juhlapostauksen, kakkukuvineen kaikkineen, tässä lähipäivinä. :-)

   Poista
 2. Onnea Sennille vielä tätäkin kautta! <3

  VastaaPoista