sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Raparperin alla

Mummun kasvimaalla,
raparperin alla,
sammakolla koti oli kultainen.


Tämä lastenlaulun pätkä sopii kuin nakuteettu tähän päivään. Tosin Mummun tilalla on alunperin ollut äiti, mutta meille sopii paremmin tuo Mummu. :D

Siskoni Jaana sanoi jokin aika sitten, että haluaa Sennistä ja Antonista kuvia, joissa pikkuiset istuvat raparperin lehtien alla. Tänään sitten ryhdyttiin toteuttamaan tätä toivetta samalla kun olimme Mummulassa.
Kun menimme raparperipensaan luo ei meidän tehnytkään mieli laittaa pikkuisia sinne istumaan. Raparperit kasvavat pellonreunalla, joka vilisee hämähäkkejä ja muurahaisia. Lisäksi siellä oli mm. nokkosia. Ja pikkiriikkinen sammakkokin loikki raparperin lehtien suojaan (ihan kuin tuossa lastenlaulussa).
Onneksi olemme kekseliästä porukkaa ja ratkaisimme ongelman. Valitsimme kaksi iso raparperin lehteä ja ne katkaistiin. Vauvat istutettiin suihkulähteen eteen, taustalla oli saniaisia, ja Jaana ja Annika pitelivät raparperin lehtiä pikkuisten yläpuolella kun minä ja Nea räpsimme kuvia. :)
Innostuimme ottamaan kuvia muuallakin pihalla ja muutama onnistunut otas saatiinkin räpsittyä.
Raparperin lehdet eivät vielä ole kasvaneet valtaviksi, joten voi olla että otemme uusia kuvia kunhan lehdet ovat kasvaneet oikein suuriksi. :)

Tässä kuitenkin muuta otos tältä päivältä:Äitini oli taas ommellut Sennille ihania vaatteita. <3
Tällä kertaa neiti sai aivan uskomattoman suloisia pöksyjä, joita voi käyttää mekkojen kanssa niin ei vaippa vilku. Lisäksi Senni sai leppäkerttumekon/-tunikan. Minusta tunikat ovat näppäriä, ne ovat sen verran lyhyitä, etteivät ne jää kontatessa polvien alle, mutta niin pitkiä ettei selkä vilku niin kuin paidoissa usein käy vielä näin pienillä. :)
Meillä onkin äitini kanssa jo seuraava ompelutyö mielessä, kangaskauppaan on siis jälleen suunnattava. ;)
2 kommenttia:

 1. Voi , noi kuvat puun alla on onnistunut hyvi :) haittaako jos nappasen ne koneelleni?:)
  pitää ottaa raparperikuvia taas kun on isompia raparperiä. Ja vaik jonkun muun raparperipuskan (ei tertun..) alla kuin porukoiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä. :)
   Kiva että sinäkin opit, että raparperit eivät kasva terttuina ;) :D :D.
   Siellä teillähän voisi yrittää ottaa uusia raparperikuvia? :)

   Poista